На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 817
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
дядо хаджия, кажи си мнението, таблетки Вит.С или лъжица пресен лимонов или са равностойни?
А дали ще има същия ефект, ако се сложи кисело мляко, вместо прясно мляко + киселина Thinking

Каква киселина . щото ако е сярна няма да стане.  Laughing
Лимонтозу също върши работа.
Eeee, не сме говорили за сярна Wink Laughing
Под киселина разбирам витамин С или лимонов сок.

# 121
  • Варна
Записвам се ,че тази година искам сама да си правя козунаците  bouquet

# 122
    Г-жа Стихийно Бедствие, купих си мак! smile3503

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 11:30 от Селма

# 123

И да покажеш какво си сътворила Hug
Подсладител ползвам такъв

# 124
  • София
Подсладителите ги разбрахме, хайде сега споделете как ги ползвате. Изцяло с тях ли работите, в комбинация със захар ли, кога точно ги слагате, как точно (напр. разтваряте ли ги в нещо), колко слагате (използва се някакво съотношение спрямо брашното или течностите) и т.н.

Може пък да дадете направо някоя готова рецепта и другите да си преценяват сами.

# 125
Дядо Хаджия, подсладителя го слагам различно, мисля че не оказва никакво влияние.
Слагам го в течностите, понякога захарта слагам само толкова колкото  да ми шупне маята.
Понякога си слагам както пише в рецептата захар и ако не ми стане сладко другия път добавям 1ч.л подсладител, както и направих с тази рецепта.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=475560.msg14278241#msg14278241

# 126
  • София
Абе тези подсладители не са ли вредни Shocked То не че захарта не е, ама...не знам, за здрави хора някак не мога да го приема Rolling Eyes

# 127
Абе тези подсладители не са ли вредни Shocked То не че захарта не е, ама...не знам, за здрави хора някак не мога да го приема Rolling Eyes

Точно снощи май(или преди 2 вечери newsm78) имаше репортаж за тях по ТВ как се напълнявало от тях, как били заплаха за диабетиците и т.н.

# 128
  • ГОре на черешата...

Мдаммм, то мислите, че всичко сладко купешко с бяла рафинира захар от цвекло се прави Whistling...

Холан, няма да умра ако веднъж в годината хапна козунак с 1 ч.л. подсладител вътре Wink...много взехме да се втеляваме /или по-скоро да ни втеляват умишлено, че да не виждаме какво става Close.../

# 129
  • София
Не е важно какво, а колко !

Това за подсладителя, ако ви стане ежедневна консумация в голямо количество може и да са опасни, но за едни козунаци, които ядете два - три пъти в годината едва ли.

# 130
  • София
Аз замесих един по рецептата на Танита...да видим какво ще излезе накрая  Mr. Green

# 131
  • София
хм, това за подсладителя е добра идея, за да стане малко по-сладък козунака, че иначе ми седи малко като хляб.  Thinking

# 132
Подсладителите ги разбрахме, хайде сега споделете как ги ползвате. Изцяло с тях ли работите, в комбинация със захар ли, кога точно ги слагате, как точно (напр. разтваряте ли ги в нещо), колко слагате (използва се някакво съотношение спрямо брашното или течностите) и т.н.

Може пък да дадете направо някоя готова рецепта и другите да си преценяват сами.

Ето готова рецепта за козунак с подсладител: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg14104500#msg14104500 Описала съм подробно, ако има въпроси, питайте.  Hug

# 133

И да покажеш какво си сътворила Hug

Знаеш ли,зачудих се за този руския козунак.....Как е на вкус,на консистенция?
    Забелязах,че руските козунаци не са ,както българските ,плътни,сладки и на конци.А някак пухкави и с не толкова наситен вкус.Приличат на кексове с мая.
    Този твоя такъв ли е? Rolling Eyes

# 134
  • София
  За подсладителите не знам колко са вредни,пише че са,но то почти всичко вече е под въпрос......
  Но,на мен специално кафето с подсладител ми добива друг вкус,винаги познавам че е с подсладител,а не със захар. Не ми допада вкуса,та бялата захар ще си е на  Simple Smileпочит за козунаците. Simple Smile
        Според мен захарта не пречи толкова на козунака,че тежала и не бухват и не са на конци.Като се разствори в млякото и яйцата се разбият хубаво и маята е добра и се помеси хубаво...ето ти козунак приказка. Аз слагам на 1 кг- Simple Smile 300 до 340 гр.захар и няма проблем. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт