На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 849
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Днес направих Козуначени кифлички на mimozaw ,това е първата тава,следващите ги по опекох малко повече,но вместо сладко им направих орехов пълнеж.

# 181
  • в резерват
 тази година ще ми е първата, в която съм решила да правя козунаци.

Благодаря за хубавите рецепти   bouquet

# 182
аз правя кифлички с течен шоколад, за д ане се разтича пълнежа, слагам по малко шоколад и не го слагама на едно място,а  по целият триъгълник нагоре по малко мацвам, и после като навия на кифличка шоколада се стопява и отива навсякъде,  но не излиза

# 183
Ето моя пореден опит с козунаците - със стафиди и пак. С локум. Определено тренировките си казват думата, вчера станаха още по-хубави и по-пухкави, така че дерзайте!  Hug

# 184
Ето моя пореден опит с козунаците - със стафиди и пак. С локум. Определено тренировките си казват думата, вчера станаха още по-хубави и по-пухкави, така че дерзайте!  Hug

Страхотни са ти козуначетата Hug
Аз да се върна на въпроса си какво брашно използвате? newsm78

# 185

Много апетитни.По коя рецепта са.

# 186
   Ето го и козунака на г-жа Стихийно Бедствие.

Леко промених плънката.Замених половината мак със смлени орехи,добавих 2 с.л. конфитюр от вишни,ванилия,канела....
   В тестото сложих малко повече захар плюс 2 пакетчета ванилена захар,но определено ми се иска козунака да е още по-сладък.
   Бухнал е прекрасно (ползвах 1 пак. френска суха мая 11 г).
   От нетърпение го разрязах още много топъл,затова разреза е малко начупен. Laughing
   Много благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet

# 187
  • София
...

Селма къде каза, че живееш, че искам да се отбия до вас нещо да те питам.  Wink

# 188
...

hahaha
   Източна София.Заповядай! Hug

# 189
  • София
...

hahaha
   Източна София.Заповядай! Hug

Ами чакай да направя фалафелните рула и идвам. Тамън да не съм с празни ръце.

# 190
Аз да се върна на въпроса си какво брашно използвате? newsm78
Честно казано, не знам. Embarassed Дават го рента на свекърите и те ни го дават, но даже не съм забелязала от коя мелница е.

Много апетитни.По коя рецепта са.
По тази.

Селма, страхотно изглежда твоят козунак!

# 191
Ами чакай да направя фалафелните рула и идвам. Тамън да не съм с празни ръце.
    newsm53  Тамън такова чудо още не съм пробвала.  eat
    Ще дадеш ли рецептата за всеки случай(може и на лични,да не спамим козуначената тема)?Че,ако случайно се заблудиш ,вървейки на изток,поне да знам,какво съм изгубила. Laughing

Тiffany ,благодаря! Simple Smile

Забравих да добавя,месих козунака на ръка,макар че рецептата е за машина. Peace

# 192
Ето едни кифлички от мен...днес с това се забавлявах Joy Много са вкусни и мекички, сега ще нося и на свекървата.. Рeцептата взех от тук

Още снимки тук

# 193
  • Варна
Селма може ли и аз, може ли, може ли, може ли да дойда у вас  Praynig  Hug
Ще нося топла питка със мноооого сиренце, а ти да черпиш козуначец - мнооооого изкушаващ и страхотно бухнал, а не се съмнявам че е и също толкова вкусен  Crazy   Адмирации   bouquet

Тiffany и ти нямаш милост   bouquet
Ако може и от твоя мъъъъъъъничко парченце да почерпиш, от този със стафидките  Wink

Маме Цоци за теб има ли смисъл да говоря въобще   bouquet  
Топката ми скриваш тези дни с всички вкусотии, които успяваш да спретнеш.
А и с малък ревльо на ръце - много ми е познато, съчувствам ти искрено  Hug
Страшна си - признавам те да знаеш  Peace, туй добруджанките много корави се оказахме ей  Wink

П.П. Narina и ти ли сега  ooooh! - много пухкави кифлечета бе   bouquet

# 194
  • София
Аз пак почнах да меся, но ме гложди един въпрос. Разбити за намазване яйце колко дни може да стои в хладилник и да се ползва въобще newsm78

Общи условия

Активация на акаунт