На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 864
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Малиии Лю нИ тЪ ИсрамЪ - мнооооого готин козунак бе  Crazy
Много добре си го докарала този път   bouquet
Обери изгорялото и веднага към то нас го прати, моя милост основно това обича на печивата, пък и нещо викаш не ти се нрави така на теб  Mr. Green
Гледам и кафян козунак се каниш да правиш и от него да не забравиш да ми отделиш  Wink  Hug

Пепика не седиш мирно, не седиш и все вкусотии красотни ги въртиш  Peace

Доника и аз не виждам кусур на твоите козунаци, ама както вече казах - аз по-препеченки си ги Аресвам и с хрупкави корички  Peace

petia_tag и твоя козунак голяма вкусотия е бил сигурно така като гледам  Peace
Аз като твоята свеки също ги харесвам такива, освен нашенските, ама много рядко купувам, че трябва сама да си ги ям  Wink.

# 211
Дидник, нямаш проблеми, веднага ти завивам коричката и ти я пращам по куриер.  Laughing

# 212
Много сполучлива рецепта за козунаци:
Продукти:12 яйца,2 кг. брашно+1-2 ч.ч
3 ч.ч прясно мляко;
3ч.ч захар;1 ч.ч мас/мека/ +1 ч.ч олио топло;
1 кубче мая,есенция ванилия и лимонова кора.

Маята се подбърква с 1 ч.ч прясно мляко ,1 яйце,1-2 с.л захар и малко брашно да втаса.Смесват се млякото и захарта и после яйцата ,прибавя се свинската мас и се замесва тесто.Меси се като ръцете се мажат с олио и така докато тестото попие всичкото олио.Оставя се да втаса на топло
Отново се меси.Оформят се рула или сплетени козунаци и втасват отново.
Пекат се на 180град.
!Тавите предварително се мажат със свинска мас/така не залепва/.
!Преди да се сложат да се пекат се намазват с яйце и се поръсват с кристална захар, сусам ,мак по желание.

# 213
Хайде да се похваля с козунака на Котка. Стана превъзходен.  Heart Eyes

# 214
къде мога да видя рецептата за козунка на котка? интересна ми изглежда снимката

# 215
Ето тук е рецептата.  Peace

# 216
Тази година твърдо ще правя козунаци. Вие сте моето вдъхновение Hug Hug Hug

# 217
  • Brussels
Да ви се похваля с първият ми козунак. Стана много вкусен и с много конци. newsm44
Макс мамa много благодаря за рецептата.  bouquet

# 218
  • Разград
Наде,много се радвам,изглежда страхотно.  bouquet
Доника,моята дъщеря като разбере,че ще правя козунак и ми поръчва-С повечко захар отгоре,по-препеченко и хрупкаво.Супер са ти козунаците.  bouquet
Петя,чудесен козунак  Peace,но и аз като теб не обичам шоколад в козунак,не ми харесва комбинацията.
Любопитко,браво,разкошен е.  bouquet

# 219
За първи път правя козунак(изключвам  няколкото неуспешни  опита с козуначени кифлички). Козунака е на pina.
Стана страхотен, не само на външен вид, но и вкусен. Не мога да повярвам, че успях Grinning

# 220
аз да кажа че пробвах да правя козунак с подсладител, стана жестоко
сложих 3 лъжици захар и 3 подладител
вдигна се и бухна мн лесно

# 221
Макс мама, похвала от твоята уста/ клавиатура значи много за мен  Hug. Виж как съм се надула само.  hahaha
Козунака е страхотен, много ми харесва на вкус, въобще не стана сух, на мъжа ми пак не му беше достатъчно сладък.  ooooh! Тестото е страхотно, приятно е за обработка и смятам занапред да правя разни други комбинации с него.

# 222
  • София
Аз пласирах вчерашните козунаци и съм готова за нови подвизи. Мисля да се пробвам с локум...Да видим ще стане ли. Както този път да бъдат и по Максмамината рецепта Simple Smile

# 223
  • Варна
Eх, Лю каза и го направи значи, много апетитен изглежда   bouquet

Надето разкошни конци на козунака ти   bouquet

И аз съм замислила да правя поредните, но тези дни повече питки се очертава да меся, та май няма да остане ред за козунаци  Simple Smile

# 224
  • София
Божеее тоя оранжев десен ме избива са бичешки маниери.
Откъде пък го измислиха тия модератори.

Общи условия

Активация на акаунт