На КОЗУНАЦИте моля.......

• 95 019
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
мУдераторите нямат общо, хаджи, това е реклама  Peace  на любимото ми олио впрочем, само такова ползвам или зехтин. Ама верно е малко повече оранжевко  Peace

# 226
  • София
Ми да го разнообразим тогава.

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА

Йордан Стубел

Баба Марта бързала,
Мартенички вързала:
Морави, зелени,
Бели и червени:

Първом на гората –
Да листят листата.
И да дойдат всичките:
Щъркелите, птичките,
Първият певец,
Косер хубавец.

После на градините –
Да цъфтят гиргините
И латинки алени,
И божури шарени.
Ябълки да зреят,
Круши да жълтеят.

А пък на дечицата
Върза на ръчицата
Мартенички чудни
Със ресни червени,
Да са ранобудни,
Да растат засмени.

# 227
  • ГОре на черешата...
Честита Баба Марта!

Да сте бели и червени,
здрави, румени, засмени!

# 228
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!

Страхотни козунаци сте сътворили  Simple Smile Тези дни май и аз ще замеся, че ми потекоха лигите  Crazy

Оранжевото е отвратително  Peace

# 229
  • София
Честита Баба Марта на всички! Да сме здрави и засмени!

По случай празника от мен, едни виенски кифлички с мармалад от сини сливи и пиленца(малко им се позагубиха формите при второто втасване, иначе бяха много красиви):

# 230
Божеее тоя оранжев десен ме избива са бичешки маниери.
Откъде пък го измислиха тия модератори.

И мен така Laughing

Честита Баба Марта!

# 231
Честита баба Марта и от мен!
И мен ме дразни оранжевото...  Crossing Arms
Петя, много са готини снимките, а пиленцата на мен ми приличат на морски кончета.  Blush Личи си кой вече си мисли за море.  Joy

# 232

И мен ме дразни оранжевото...  Crossing Arms

Нали знаеш принципа "няма лоша реклама "....

Аз днес съм на козуначена репетиция , стискайте палци Simple Smile

# 233
  Мен ме топли оранжевото! Grinning
  Стискам палци за репетиращите! Hug

# 234
  • София
Тъй тъй стискайте палци, че аз пък ще правя изцяло постен козунак та да видим дал ще го нагодя. Вече си намерих пълномаслено соево брашно та сега си нямам оправдания.

# 235
Тъй тъй стискайте палци, че аз пък ще правя изцяло постен козунак та да видим дал ще го нагодя. Вече си намерих пълномаслено соево брашно та сега си нямам оправдания.

Стискам , аз , но гледам че на последък много соя използваш - соева майонеза , соево брашно....Покрай последните брожения за ГМО се изписа много за тоя продукт.Сигурен ли си , че е безопасно  newsm78

Опс , забравих да те питам като си замеся тестото за козунака в машинката колко време да го оставя да втаса , преди да го омеся пак? Blush

# 236
Много хубава тема Hug
Минавам само да се запиша.Ето някои от нещата с козуначено тесто,които съм правила:

# 237
  • София

Стискам , аз , но гледам че на последък много соя използваш - соева майонеза , соево брашно....Покрай последните брожения за ГМО се изписа много за тоя продукт.Сигурен ли си , че е безопасно  newsm78

Опс , забравих да те питам като си замеся тестото за козунака в машинката колко време да го оставя да втаса , преди да го омеся пак? Blush

Значи по време на постите соеви продукти у нас ке използват само един път седмично. До сега съм ползвал само соевата майонеза за направата на хляб.

В машината козунак меся само по програмата да месене и втасване. Демек там става първото втасване, после го вадя оформям тургам у тавата и заминава във фурната за второ втасване. Намазва се с яйце и се ръси със захар и го печа.

# 238
nolita,много са ти красиви козуначените неща.  bouquet Сподели и рецептата за тестото,моля! Hug

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 17:56 от Селма

# 239
И аз най-накрая се наканих да спретна един козунак, че срамота, имам машина от 6 месеца и само хляб меся CrazyТака че се присъединявам към темичката.

Нолита, наистина нещата ти изглеждат превъзходни. Ще споделиш ли рецептата за тестото Laughing

Общи условия

Активация на акаунт