На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 897
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 7 433
за плънката какво ще кажете,кога да я замеся в цялото тесто?
   Преди второто втасване. Peace
   Успех утре! Flowers Four Leaf Clover
   И послушай Макс-мама за фолиото. Wink

# 496
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Благодаря много,надявам се да стане  Praynig  bouquet

# 497
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Благодаря много,надявам се да стане  Praynig  bouquet

Ще стане,ще стане.
200 градуса за козунак ми се струват много,затова ти е попрепечен отгоре и отдолу,а по средата тестяв.
Успех и ще чакаме да покажеш.

# 498
# 499
  • Мнения: X
верабел,благодаря за споделеното Hug.Моят мъж обожава козунак,та и на мъфини ще го яде без проблем.Само че си го топи в сокче,безалкохолно или млекце Wink.От първия ми опит и троха не остана,макар да беше сбит и без нито един конец Embarassed.Аз не съм много по козунаците,обаче пък ме човърка да видя какво ще излезе от поредната рецепта Twisted Evil.

Любопитко,ще чакам да споделиш опита си като ги направиш,а ако снимаш резултата-още по-добре! thumbsup

Селма,   bouquet  bouquet и на теб,предполагам,че и ти си направила кексова консистенция,или newsm78?Много добре ти се е получил твоя по тази рецепта! Peace



# 500
  • Мнения: 7 433


Селма,   bouquet  bouquet и на теб,предполагам,че и ти си направила кексова консистенция,или newsm78?Много добре ти се е получил твоя по тази рецепта! Peace
   Мерси! Simple Smile
   Отдавна съм го правила.Спазих точно рецептата.Май,консистенцията си беше точно кексова. Rolling Eyes
   То и самото козуначе на практика си беше козуначен кекс.С една характерна кесксова пухкавина и козуначен аромат. Heart Eyes

# 501
# 502
  • Мнения: 622
Ще снимам, разбира се! Обикновено като правя нещо за пръв път, предупреждавам мъжа ми да не реже/ чупи, преди да съм го снимала и горкия само обикаля като котарак и ме подпитва "снима ли го, може ли вече да си хапна..."  Joy

Ох, Селма, такива вкусни думи използваш за всичките си творения, толкова описателно ги казваш, че няма как на човек да не му се прияде... Това го казвам, защото чета с интерес всяка твоя рецепта и винаги коментарите ти са толкова вкусни, колкото снимките.  Hug Ти и Лабрекс освен кулинарни майсторки, сте майсторки и на словото.  Heart Eyes

# 503
  • Мнения: 7 433
lubopitko,благодаря! Blush
Не знам,на какво съм майстор,но определено на някои ястия и сладкиши им се наслаждавам толкова силно и искренно,че това неволно се излива в разни хубави епитети.  Laughing

# 504
  • Мнения: 252
 Hug Страхотни неща има тук! Аз направих първия си козунак преди 2-3 дни - не беша с конци, но пък беше мнооого вкусен! Сега ще пробвам и със съветите, дадени в първия пост. Ще дам и отчет после  Twisted Evil

# 505
  • В кошера...
  • Мнения: 567
Привет, момичета,
миналата година правих чешкия козунак на Наталина - нямаше много конци, но се получи добре. Сега реших да пробвам друга рецепта и направих тази на Пина/+шоколад и захаросани портокалови кори/, но я оформих по линка, който мисля Венета е дала.


Тавата ми дойде по-голяма и стана малко нисък, но това не е проблема всъщност.
Като добавях шупналата мая ми направи впечатление, че ми стоеше малко като пресечено млякото. Като замесих тестото - беше добре, не искаше нито брашно, нито мазнина - не лепнеше, но стоеше на шупли, как да го обясня - не на мехури, както трябва да бъде когато е втасало, а едни такива малки накъсвания. Нямам опит с месенето много, пък с козунаци изобщо. Изпече се, но пак беше на малки балончета вътре. Маята ми е жива, на 500 гр. брашно сложих 1/2 пакетче.
Утре пак ще пробвам с другата половина мая.
Правила съм и козуначени кифли - такова не ми е ставало тесто досега.
Някой може ли да ме посъветва?

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 22:20 от medunka

# 506
  • София
  • Мнения: 6 603
Момичета от няколко дни търся рецептата за един козунак, с плънка е и е като нарязан на парченца. Ето така изглежда горе долу



Много ще съм благодарна ако някой ми помогне да намеря рецептата или да ми кажете как да го оформя така:hug:

Много ми хареса идеята за този козунак, но нещо пак не ми е ясно от линка с оформянето - рулото на парчета ли се реже или само се нарязва леко, без да се отделят парчетата? Тази идея е не смао красива, но и с този шоколад ще допадне напълно на семейството ни Simple Smile

# 507
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Catty m, само е нарязан отгоре. На снимката на Nolita се вижда много добре, как разреза стига почти до долу, но не е цял.

Medunka, аз бих опитала с друго мляко и друга мая. Още млякото не трябва да е много горещо. Трябва да е леко топло, като си сложиш малкия пръст в него да е топличко и топлината да се понася спокойно. Ако тестото е стояло на шупли след като е втасало, може би е превтасало, така без да го видя не мога кой знае какво да ти кажа.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 22:48 от Venetta

# 508
  • В кошера...
  • Мнения: 567
Благодаря за отговора, Венета.
И аз така пробвам млякото. Сигурно си права - с тази мая за първи път работя. Ще пробвам утре с друга. И ще сложа чашка в средата - за да се получи венец.

# 509
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Благодаря за отговора, Венета.
И аз така пробвам млякото. Сигурно си права - с тази мая за първи път работя. Ще пробвам утре с друга. И ще сложа чашка в средата - за да се получи венец.

Аз винаги правя всичко, независимо козунаци, хляб, питки или гевреци и т.н., всичко което е с мая, със суха мая и до сега не съм имала проблем. С прясна мая никога не съм правила нещо и нямам опит, затова и отговора ми беше така не категоричен, но аз съм сигурна, че ще се справиш. Пожелавам ти, следващия път да се получи един разкошен козунак и да си го хапнете с наслада Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт