На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 874
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 166
AMBRO , *Star*, ahasver страхотни козунаци,момичета  bouquetНапълниха ми се очите Heart Eyes

Catty m, само е нарязан отгоре. На снимката на Nolita се вижда много добре, как разреза стига почти до долу, но не е цял.
Аз обаче нещо не успях да се справя с оформлението. Като го навих на руло и го сложих в тавата, установих че не се реже Outta Joint По скоро ми се сплеска и станаха съвсем малки разрезчета, дори и до средата не бяха стигнали newsm78 Някак тестото беше доста меко за да бъде рязано.
Не се отказвам де, чакам да дойде понеделник и ще направя втори опит, защото точно тази кръгла форма много ми допадна Grinning

На Нолита козунака има уникален вид Peace

Аз първо го нарязах и след това го сложих в тавата.Трудно се реже наистина,а и пренасянето не беше лено Mr. GreenМоже би трябва ножът да е много  остър.Дано да стане както го искаш следващия път!

Здравейте майсторки...искам да ви питам  как захарта върху козунака да стане по препе4ена...мойта винаги си остава бяла  newsm78
Аз мажа с разбито яйце,поръсвам с захар и пак мажа леко с яйце.Така ми се получава най-хубава коричка Peace
 

# 526
  • Мнения: 151
Цитат
Аз обаче нещо не успях да се справя с оформлението. Като го навих на руло и го сложих в тавата, установих че не се реже  По скоро ми се сплеска и станаха съвсем малки разрезчета, дори и до средата не бяха стигнали  Някак тестото беше доста меко за да бъде рязано.
Не се отказвам де, чакам да дойде понеделник и ще направя втори опит, защото точно тази кръгла форма много ми допадна

На Нолита козунака има уникален вид
Пробвай следващия път –  с намаслено бръснарско ножче  Wink  слагаш рулото в тавата и после режеш, по мъничко е и ще имаш простр. за действие.  Naughty

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 13:21 от Dina.K

# 527
  • Мнения: 622
А дали ще стане с нож за пица, от онези кръглите?  newsm78

# 528
  • Мнения: 151
А дали ще стане с нож за пица, от онези кръглите?  newsm78
Нямам си  Thinking  представа до колко е остър,  и  каква  е дебелина  му.

# 529
  • Мнения: X
Да покажа и тук днешният ми козунак,бях замесила тесто за козуначени кифлички по рецепта на Джемма,но накрая го направих на козунак.
 

# 530
  • Мнения: 7 433
PURE ELIXIR,много примамлив изглежда козунака!  Heart Eyes С каква плънка е?А сладнината,устройва ли те?

# 531
  • Варна
  • Мнения: 29
Да ви се похваля и аз,от шестия опит за хубави козунаци най сетне що годе някакви конци докарах. newsm44

# 532
  • Мнения: 478
Gold Angel, PURE ELIXIR, чудни са ви станали козунаците, поздравления!  Peace

# 533
  • Мнения: X
Стар,Селма,мерси много,далеч съм обаче от вашите прелестни резултати! Peace Peace
Селма,то беше голяма одисея с моя козунак.Тестото е по рецепта на Джемма за козуначени кифлички,което от снощи оставих да втасва в хладилника,но не се надигна изобщо.Та днес след едни други кифлички се наложи да довърша все пак това тесто,ей тъй да видя ще стане ли нещо и реших да го направя на козунак.Плънката е различна в трите фитила,в първия-сладко от сини сливи+орехи,втория-лимонов локум+орехи,третия-розов локум+сушени кайсии и стафиди.Беше ми много меко тестото и плитката се разля,няма и конци,но е достатъчно сладък за нашия вкус.
Аз обичам само сладките козунаци, с много локум и стафиди,а както казва дядо хаджи-много захар и конци не са под един знаменател. Laughing
Ако искаш ще копирам рецептата на Джемма,количеството е достатъчно точно за един приличен козунак.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 21:34 от Анонимен

# 534
  • Мнения: 7 433

Ако искаш ще копирам рецептата на Джемма,количеството е достатъчно точно за един приличен козунак.
  Искам ,да. Simple Smile Благодаря.
  Правила съм класическия й козунак.Беше много вкусен. Hug
 
 

# 535
  • Мнения: 1 283
Аз обаче нещо не успях да се справя с оформлението. Като го навих на руло и го сложих в тавата, установих че не се реже Outta Joint По скоро ми се сплеска и станаха съвсем малки разрезчета, дори и до средата не бяха стигнали newsm78 Някак тестото беше доста меко за да бъде рязано.
Не се отказвам де, чакам да дойде понеделник и ще направя втори опит, защото точно тази кръгла форма много ми допадна Grinning

На Нолита козунака има уникален вид Peace
След като го сложиш в тавата, взимаш една ножица и режеш  Peace Не можах да намеря снимката на козуначените рула, затова слагам на питка, която съм я рязала по същия начин.
http://storage3.album.bg/d9a/dsc00715_2420e_16766854.jpg

# 536
  • Мнения: X
  Искам ,да. Simple Smile Благодаря.
  Правила съм класическия й козунак.Беше много вкусен. Hug
Селма,ето рецептата на Джемма. Hug

# 537
  • Мнения: 166
Аз обаче нещо не успях да се справя с оформлението. Като го навих на руло и го сложих в тавата, установих че не се реже Outta Joint По скоро ми се сплеска и станаха съвсем малки разрезчета, дори и до средата не бяха стигнали newsm78 Някак тестото беше доста меко за да бъде рязано.
Не се отказвам де, чакам да дойде понеделник и ще направя втори опит, защото точно тази кръгла форма много ми допадна Grinning

На Нолита козунака има уникален вид Peace
След като го сложиш в тавата, взимаш една ножица и режеш  Peace Не можах да намеря снимката на козуначените рула, затова слагам на питка, която съм я рязала по същия начин.
http://storage3.album.bg/d9a/dsc00715_2420e_16766854.jpg
Страхотна идея Peace Не бях се сетила.

# 538
  • Мнения: 959
Здравейте, и аз правих козунак по рецептата на Джема, но нищо не се получи  Sad. Тестото нещо не можа хубаво да се надигне и при месенето стана едно твърдо  ooooh! Едвам съм го премесила  Tired. И резултата разбирасе е едно нищо - отвън добре запече, а от вътре суров, глетав ........ Въобще, незнам къде бъркам?!? Защо тестото ми стана толкова твърдо още немога да разбера? Уж спасих рецептата стъпка по стъпка, както и прочетох всичките съвети, но пак нестана. Моля ако някой може да ви каже къде бъркам, и защо тестото ми стана толкова твърдо?  Praynig

# 539
  • София
  • Мнения: 8 499
Здравейте, и аз правих козунак по рецептата на Джема, но нищо не се получи  Sad. Тестото нещо не можа хубаво да се надигне и при месенето стана едно твърдо  ooooh! Едвам съм го премесила  Tired. И резултата разбирасе е едно нищо - отвън добре запече, а от вътре суров, глетав ........ Въобще, незнам къде бъркам?!? Защо тестото ми стана толкова твърдо още немога да разбера? Уж спасих рецептата стъпка по стъпка, както и прочетох всичките съвети, но пак нестана. Моля ако някой може да ви каже къде бъркам, и защо тестото ми стана толкова твърдо?  Praynig

В темата за машината за хляб, където напоследък някои пишещи там (включително и мен) ни е обхванала манията да обсъждаме и чисто теоретични въпроси по месенето писахме, че брашното и маята реагират по различен начин при различни условия. Даже беше цитиран чужд текст, според който при по-голяма надморска височина например маята реагира много по бавно и работи по-трудно, а пък при по влажни райони брашното поема влага и тестата после стават течни. Това ви го пиша просто за да стане ясно, че една и съща рецепта дори и с едни и същи продукти може да се изпълни различно при различни условия.

Следващия път (а това е водещ принип при месенето) не използвайте цялото количество брашно предвидено по рецептата, а по малко. Освен това работете в топла обстановка и всички продукти да бъдат предварително загряти най малко на стайна температура.

Имайте предвид, че при тестените изделия точни рецепти няма (особено за количеството брашно).

Общи условия

Активация на акаунт