НОЕТИКА

• 41 745
  • 361
  •   1
Отговори
# 300
  • Tам през Атлантическия океан
По 6 т. ми възникват въпроси  Rolling Eyes

Цитат
причина и следствие: В индийските епоси имено този принцип е наречен Карма. Всяка причина има своето следствие,всяко следствие има своя причина,случайността е следствие с неизвестна причина. Кармата може да се насочва и да засяга хора, които нямат вина за причините приведени в действие от друг"предавател".

t.e. след като нещо няма причина  Crazy го отдаваме на Кармата  Thinking

Thinking

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 00:52 от Desss

# 301
За прехвърлянето на кармата-

примери:

при някои индиански и африкански племена:ако някой убие човек,роднините на убития заплащат на убиеца,тъй като чрез убийството той се е нагърбил с кармата на убития.

някои магове с повече познания успяват да прехвърлят кармата си на нищо неподозиращи свои жертви-как-като   ги карат да извършват дадени "магически" ритуали,включително убийства.

САЩ избивайки индианските племена,са поели изплащането на тяхната карма.Ето защо се нуждаят от все нови притоци на енергия т.е. хора.

Последното най-ново като пример-Обама обяви нападението на Либия в Бразилия с цел да не падне изплащането на този акт върху САЩ на егрегорно ниво.Също- привидната роля на САЩ,че "не е водеща" в операцията,макар на всички да е ясно,че те движат нещата.

# 302
Мерси , но не споделям тази гл. точка  Wink
т.е. виждам следствие има си причина за нещата които си изброила  Sunglasses

Друго имах предвид  Wink
Цитат
случайността е следствие с неизвестна причина
т.е. Карма

Thinking

Тони  bowuu

# 303
Ами точно това изречение,което си посочила е рамка  Mr. Green
Законът за причината и следствието е точно това,че всяко действие си има причина,а всяка причина-следствие.Това е кармата.
А случайности наричаме нещата,за които нямаме обяснение,но това не значи,че първо-нямат обяснение изобщо,и второ-че  нямат причини. Flutter

# 304

Дуалността за мен е скалата на отношението ни. Отгошението ни оживява света, дава му цветовете,  навярно  го  осъществява.

AmberHug

Отношението ни често е променлива. Понякога сме повече в тъмнина, друг път - повече в светлина; понякога сме по-студени, друг път - по топли  Laughing Отношението ни мисля зависи от състоянието ни. Също така зависи от страхове, комплекси, съзнание, желания...... И все пак си оставаме в дуалност.
Жалко че материалите по ноетика са толкова малобройни. Може би тя би отговорила на доколко и дали отношението ни осъществява света. Листото на дървото няма нито дуалност, нито отношение към света. Какъв ли е неговият свят, защото все пак то живее?

# 305

Цитат
случайността е следствие с неизвестна причина.

t.e. след като нещо няма причина  Crazy го отдаваме на Кармата  Thinking

Desss,  Hug

"неизвестна причина" не е равно/еднозначно на "няма причина" Wink Ако вярваш, че всяко следствие има причина и всяка причина има следствие, а в цитата се казва, че "случайността е следствие" - то щом е следствие, значи има причина.

Ако не вярваш пък в това - вече е друг въпрос.  Wink

Аз имам по-различно мнение за кармата.

но това не значи,че първо-нямат обяснение изобщо,и второ-че  нямат причини. Flutter

СИЯЙНО МЕЧТАНИЕ,   Hug

За мен има неща, които нямат нито обяснение, нито причини (особено второто). Още повече - нямат нужда от такива. Но знае ли се кой прав - кой крив?  Laughing

# 306
Desss, ако пък имаш предвид, че хората си обясняват необяснимото чрез карма, защото тя е обвита в мистерия - напълно съгласна  Peace

# 307
СИЯЙНО МЕЧТАНИЕ  Peace

Листото на дървото няма нито дуалност, нито отношение към света. Какъв ли е неговият свят, защото все пак то живее?
Ааа, листото на дървото има отношение към света, като застудее (според нашите етикети "есен") вземе, че пожълтее и окапе... Погледни пък какво е отношението на мимозата и албицията към света: първото като го погалиш по листенцетата и те се свиват, а второто като го напече слънцето и си събира листата  Laughing  ... И доста други примери, но предполагам какво ще ми отговориш  Mr. Green  нещо от сорта, че това е отношението на дървото, а не на листото...  Joy
 Hug

# 308

Цитат
А случайности наричаме нещата,за които нямаме обяснение,но това не значи,че първо-нямат обяснение изобщо,и второ-че  нямат причини. Flutter

Е' нали все се "плокламира"  че няма нищо случайно  Wink

Хлъзгави като риба  Crazy са тези съждения не мога  да ги отрека , но не мога и да се съглася   Sunglasses

# 309
 tonimar  Hug  bouquet Така е,за някои неща нямаме обяснение ,но това не изключва вероятността все пак да си има някакво обяснение. Mr. Green Силно се надявам особено що се отнася до някои медицински въпроси скоро да им се намерят обяснения.

Passiflora Hug   bouquet

Desss Flutter Случайно снощи видях си ми пратила съобщение на лични,но навярно  не случайно си  блокирала да получаваш такива. Wink И ще се огранича само с този отговор тук,за да си по-спокойна : оттук насетне ще игнорирам писаното от теб където и да е по форума, каквото и да си мислиш спрямо теб,не си права,а още повече  за отношенията ми с една от съфорумките,нещо,за което можеш да я питаш лично.Поздрави! Peace

# 310

Ааа, листото на дървото има отношение към света, като застудее (според нашите етикети "есен") вземе, че пожълтее и окапе... Погледни пък какво е отношението на мимозата и албицията към света: първото като го погалиш по листенцетата и те се свиват, а второто като го напече слънцето и си събира листата  Laughing  ... И доста други примери, но предполагам какво ще ми отговориш  Mr. Green  нещо от сорта, че това е отношението на дървото, а не на листото...  Joy
 Hug

PassiLaughing Hug Позна, че няма да се съглася, но по други причини.
Пожълтяването на листото не е отношение към света, а реакция на температури и сезони. Животът му свършва. За мимозата, албицията, слънчогледа и пр. - е реакция - към докосване, към слънце. Дори според изследвания, не си спомням кое точно цвете, се обръщало към музиката на Бах. Това пак е реакция - цветята се зареждат и реагират, за да се предпазят да речем; реагират на болка (пак според изследвания).  Hug

Desss, СИЯЙНО МЕЧТАНИЕ, аз съм на принципа, че всяка крайност е неправилна. Това че нямаме обяснение за нещо - не означава абсолютно нищо. Дори да имаме обяснение - пак не означава нищо.  Mr. Green А наличието на обяснение не е гаранция, че е вечно, или че е правилно.

днес някои работят Sunglasses

# 311
Тони  Joy знаех си, че няма да се съгласиш с мен!  Laughing

Вижте на каква книга попаднах "случайно":
"ДМТ – МОЛЕКУЛАТА НА ДУХА" на Рик Страсман
http://duhovno-razvitie.com/rikstrasman-molekulata-na-duha.htm

Признавам си, че в момента нямам време да я чета, на някой ако му е интересна да я прочете и да ми я разкаже.   Mr. Green   Струва ми се, че ще има интересни неща, но за сега я оставям за по-късно.

Ето още нещо интересно:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=275210

А в другата тема за ангелите са пуснали този клип:
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-692852
Вие какво мислите?  Rolling Eyes

# 312
Passiflora thumbsup

saмо  че клипчето го няма  Rolling Eyes

# 313
Desss  Rolling Eyes много странно! Клипчето се зареждаше и се виждаше как от една къща се излъчва някакво сияние сякаш къщата гори (като от огън), но не се забелязваше действителни признаци на пожар. Накрая към небето се видяха два силуета пак в същото сияние.
Клипът беше озаглавен: "Отделяне на Душата от тялото".
Странно е още, че аз видях два силуета, а коментарът беше нещо от сорта, че се вижда как ангел взема душата на дете, а аз такова нещо не видях, само два енергийни силуета, които се издигнаха от къщата към небето.
 Thinking

# 314
Хъмх нещо нямам вяра на този клип така както го описваш  Thinking Значи какво , ония който е снимал е очаквал това , какво ли  Thinking
Или автора снимайки е попаднал на това и после е разбрал какво е станало в къщата  newsm78

Нещо .....  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт