НОЕТИКА

• 41 744
  • 361
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
  Аааа нека не забравяме,че и чашата има право на гледна точка.  Laughing

# 346
  • Tам през Атлантическия океан
От векове мистици, мечтатели и математици са се питали дали съществуват паралелни светове...Може ли цяла една вселена да съществува едновременно с нашата, почти на една ръка разстояние, но отделена от неизмерима пропаст отвъд човешкото познание? Може ли врати или портали да свързват нашия свят с техния? През последните пет години стъписващи открития превърнаха паралелните светове в централна тема на космологията. Революционната идея, наречена “М-теория” - водещ кандидат за “теорията на всичкото” - описва вселената като мехур, който се носи в много по-голямо многоизмерно пространство. М-теорията предрича, че нашата вселена-мехур може би съществува едновременно с други в “мултивселена” на вселените...Написана увлекателно, на достъпен език, “Паралелни светове” представлява завладяващ, напредничав поглед във вълнуващите възможности, които ни предлагат последните научни разкрития в космологията!
Професор д-р Мичио Каку е съоткривател на революционната теория на струнните полета. Завършил е най-престижните и водещи учебни заведения в САЩ (Бъркли, Калифорнийския университет, Принстън). Понастоящем е професор по теоретична физика в Ню Йоркския университет. Автор е на няколко изтключително популярни бестселъра.

# 347
Ако замениш "чашата" с "ракета с екипаж",то примерът ще е по-ясен  и за останалите. Flutter

А иначе,за електроните е доказано,че се намират едновременно на две и повече места.И според това,какви мисли им се внушават сменят посоката и позицията си в пространството.Та по този повод- и чашата не се знае наистина какви ги мисли,дори да е само чаша,не ракета с екипаж на нея... Whistling

# 348
  • Tам през Атлантическия океан
Гениално  Hug
ето кой може да ни обясни на достъпен език за явлението корпускулярно-вълнов дуализъм  Hug

# 349
  • Русе
.И според това,какви мисли им се внушават сменят посоката и позицията си в пространството.
 На практика е само предположение.   Peace

# 350
A m b e r  Wink http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B … D0%BD%D0%BE%D0%BD
В началото на изучаването на елементарните частици от страна на физиката, учените си представят електроните, фотоните и т. н. като мънички сфери. Но според емпиричните опити би следвало, че един електрон, или друга частица може да „премине” както през едно отверстие, така и едновременно през две или повече. Оказва се, че електронът съществува едновременно на две места, без при това да се разделя на части. По-късно, за да разрешат този парадокс, част от физиците започват да смятат, че частиците не са „мънички сфери”, а енергийни вълни. Постепенно се стига до извода, че електронът може да бъде едновременно и вълна, и частица, като запазва свойствата и на двете. Самите частици са наречени „кванти”, които днес са едно от основните понятия във физиката. Но физиците са изумени от факта, че свойствата на кванта се проявяват и могат да бъдат определени само в момента на тяхното измерване. При последващо измерване те проявяват съвсем различни, често съвсем противоположни качества. Нилс Бор стига до парадоксалния извод, че няма никакъв смисъл да се говори за свойства на квантите преди тяхното измерване и определението на материята зависи от самия акт на наблюдение. На Бор възразява Айнщайн, който споделя, че все пак могат да бъдат при определени условия могат да бъдат открити групи от частици, които „все пак” притежават достатъчно близки характеристики.

Съжалявам за дългия цитат,но в момента ми е невъзможно да търся нещо по-напряко.В нета има доста информация по темата.

# 351
  • Русе
 Доколкото доста съм се занимавала и учила физика, това ми е известно.  Laughing
 Имах предвид,че влиянието,което мисълта оказва, е само предположение.  Аз само подкрепих Бор.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 17:50 от A m b e r

# 352
  • Добрич
Всъщност, мястото, където  електронът може да бъде намерен с вероятност 90% се нарича електронен облак. За различните електрони, електронният облак има различна форма, която зависи от енергетичното им състояние. Така, че е доста трудно да се определи къде точно се намира в даден момент. Просто някъде в електронния облак.

# 353
  • Русе
Всъщност, мястото, където  електронът може да бъде намерен с вероятност 90% се нарича електронен облак.
  Така е. Понятието електронен облак се ввежда,когато корпускулярната теория не успява да се справи с модела на атома. по късно физиците доказват и вълновата характеристика на елементарните частици със свойството интерференция.

# 354
Във всеки един момент можем да се телепортираме във всяка точка на вселената защото ние и без това сме там но не усещаме нищо, но за да се телепортираме на дадено място ние просто трябва да настроим това което искаме да телепортираме на съответната честота на дадено пространство, и този предмет ще се появи там но ще изчезне за нас, защото вече няма да реагира на нищо в нашето пространство но ще реагира в това където го пращаме, просто му изменяне честотата и то ще се телепортира..

Във връзка с това и цитати от Desss... Не мисля че нещата са толкова елементарни. Първо: За да телепортираме каквото и да е - трябва да сме развили сила на волята чрез мисълта. Второ: Едно е да активираш атоми чрез наблюдение, друго е да повлияеш по някакъв начин на кухненска маса, да не говорим небостъргач или скала.

Иначе това с атомите ми звучи като електричество. Имате един пасатор в ръцете си. Но той няма да се задвижи по никакъв начин, освен ако не му пуснете електричество/енергия (ако не го вкарате в контакта). Когато някой наблюдава тия малки атоми - той им доставя енергия, която ги задвижва. В този смисъл - да, творим нашата реалност. Всъщност ние самите сме част от реалността чрез енергията, която носим. Със същата енергия задвижваме неща около нас, градим. Но! Кръгът си е кръг, от който и ъгъл да бъде погледнат. Масата е маса, столът - стол. Едно цветущо от здраве и щастие бебе може да бъде погледнато по друг начин (от друг ъгъл) само ако някой от наблюдателите има патогенен психологически проблем, нали!

Та това, че като наблюдатели активираме атомите не го намирам равностойно на всичко обикалящо ни и случващо се. Ние градим само част от реалността си чрез мислите и начина, по който виждаме нещата.

# 355
Сред участнички в тази тема се зароди идея за тема за границите. Но ще си позволя тук да коментирам границите и отношението ми към тях.
За мен всяка крайност е погрешна. Това се отнася и за границите. Напълно да се опитваме да ги премахнем, да ги игнорираме - е опасно. Пример: Границата на лично пространство. Или границите, които са ни наложени от обществения начин на живот.

За мен съществуват много паралелни светове, но според нашите изборни реакции и решения, в един момент ние съществуваме в един от тях чрез съзнанието и тялото си.

# 356
  • Русе
 Тони  Hug  Grinning

# 357
простете невежеството ми,но се разтърсих за този човек,след като го гледах в предаване по бнт
http://e-vestnik.bg/2386
впечатлена съм от енергията му и всичките му,споделени идеи
 струват ми се тук на подходящо място
чели ли сте нещо негово?

# 358
Mamagemelar, благодаря ти за тази препратка! За автора не мога да кажа нищо. През 1991 или 1992г излезе книгата му История на лингвистичното лицемерие или Бунта на бездарниците. За съжаление по него време за мен бе доста неразбираема, въпреки интереса, който ми изостри. Оттогава не съм я разлиствала и за съжаление е в България, няма начин сега да я прочета.
 Hug

# 359
 Hug
Подкрепям tonimar за телепортацията на физическо ниво. Мисля си, че може да се осъществи телепортация по-скоро на менталното ни тяло и това до голяма степен ми се е доказало при работата с Рейки, но при физическото тяло е доста по-трудно да се осъществи телепортация. Макар че се съмнявам да е невъзможно, защото когато разглеждахме "Цветето на живота" ми проблеснаха някакви наченки как точно може да се осъществи, но не се задълбочих много. Ако някой го интересува мога да се опитам да обясня...

Общи условия

Активация на акаунт