НОЕТИКА

• 41 754
  • 361
  •   1
Отговори
# 270
Аз пък си мислих, че дежа-ву всъщност е точно поглед в бъдещето.Дадена ситуация, даден човек отключва нещо в нас,интуиция ли, ясновидство ли, и ние виждаме какво ще се случи в следващите секунди,минута./което ни кара да се чувстваме малко странно Confused

# 271
преди време,моите дежа-вю -та,всички до едно бяха свързани с обекти
имам предвид сгради,улици,градове,магистрали,даже цели държави/ излизайки за пръв път от Бг,пътувах с автобус,и през 3те денонощия пътуване не спах и секунда дето се казва-бях меко казано потресена как познавам пътя,знам го в подробности  Shocked ,и досега ,разказвайки го,малцина ми вярват,а и много малко разбират какво имам предвид 

отскоро,дежа -вю имам и с хора,случки,връзки,действия и разговори дори
вече не се учудвам....но имам и многократно по-силна интуиция!-някакси ми се преплитат нещата,не знам защо,но ми се струват следствие едно от друго ,в десетки пъти по-силни са и дежа-вютата  Thinking

# 272
Ами КЛОНКА с едно изречение е писала това, което мисля. Нали съм на вълна, че няма минало-настояще-бъдеще...

Desss, кое е естествено и свръхестествено? Понякога имам чувство, че това, което все още не сме си обяснили, приемаме като свръхестествено. А то не е такова.

Ето, в космоса времето се забавя сравнено с времето на земята. Дотолкова се забавя, че почти спира. Но в съпоставка с времето, което тече на планетата ни. Един ден там някъде из звездите се равнява на години на земята. И какво точно е времето? Кое време - с което сме свикнали на земята, което отброяват часовниците и календарите ни; или вселенското време, което е различно от нашето - човешко да го нарека?

За мен дежа ву и ясновидство не са поглед в бъдещето, а навлизане в друга реалност. Или както КЛОНКА го определи - друга настояща реалност.

Наистина е странно усещането, otilia! Поне при мен е усещане за нещо повтарящо се до най-малката подробност. Ако погледна логически, поне според някои, това означава, че е свързано с миналото - щом се повтаря. Но когато ми се случва, нямам усещане за връщане в миналото. За поглед в бъдещето дори не ми беше хрумвало преди да прочета постовете ви.
На този етап мога само да си гадая разбира се.

Mamagemelar, при мен оредяват.  Sunglasses Май е добре да изхвърлям компа през прозореца, че ми изпива енергия и ...

# 273
Много хубав филм, свързан до голяма степен с тематиката, особено от последните постове мисля - Mr Nobody... Заслужава, яко някой го е пропуснал...
Кратка презентация и трейлър. Има го по торентие...
http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=2839.0
http://www.youtube.com/watch?v=oU_aIfityBQ
http://www.youtube.com/watch?v=brCu_ifpE28&feature=related

Peace

# 274
Сродството между ума и тялото е толкова близко, че умът вярва: “Аз съм тялото”. Тялото има нужда и умът казва: “Аз се нуждая”. Умът взема всичко, отнасящо се до тялото лично, защото се опитва да разбере “Кой съм аз?” Така че е напълно нормално в един момент умът да започне да печели контрола над тялото. И вие си живеете живота докато не се случи нещо, което ви разтърсва и ви позволява да видите, че това не сте вие.
Започвате да ставате осъзнат, когато видите какво не сте, когато умът ви започне да разбира, че той не е тялото. Умът ви пита: “Тогава кой съм аз? Аз ръката ли съм? Ако отрежа ръката си, ще продължавам да бъда аз. Значи не съм ръката.” Отстранявате всичко, което не сте, докато накрая остане единственото нещо, което сте вие. Това е дълъг процес на ума, който намира своята идентичност. В този процес, вие се освобождавате от личната история, която ви кара да се чувствате сигурен, докато накрая разберете кои сте наистина. Накрая вие откривате, че вие не сте това, което вярвате, че сте, защото никога не сте избирали своите убеждения. Тези убеждения са били вече тук, когато сте се родили. Откривате също, че не сте тялото, защото започвате да функционирате без него. Започвате да забелязвате, че не сте сънят, че не сте умът. Ако навлезете по-надълбоко, започвате да забелязвате, че не сте също и душата. Тогава това, което намирате е толкова невероятно. Откривате, че това което сте е сила – сила, която позволява на тялото ви да живее, сила, която прави възможно умът ви да сънува. Без вас, без тази сила, тялото ви ще колабира на пода. Без вас, целият ви сън просто ще се разтвори в нищото. Това което наистина сте е тази сила, наречена Живот. Ако погледнете в очите на някой покрай вас, ще видите самоосъзнаването, ще видите проявите на Живота, блестящи в неговите очи. Животът не е тялото, не е умът, не е душата. Той е сила. Чрез тази сила новороденото става дете, тинейджър, възрастен, възпроизвежда се и остарява. Когато животът изостави тялото, то се разпада и се превръща в прах. Вие сте Животът преминаващ през тялото, ума и душата. Веднъж след като откриете това - не посредством логиката, не с интелекта, а защото можете да почувствате този Живот – ще откриете, че вие сте силата, която кара цветята да цъфтят и прецъфтяват, която кара колибрито да прелита от цвят на цвят. Откривате, че вие сте във всяко цвете, вие сте във всяко животно, във всяка скала. Вие сте тази сила, която движи дъха през вашето тяло. Цялата вселена е живо същество, движено от тази сила, и това сте вие. Вие сте Животът.
"Овладяването на любовта"

източник: http://www.occultism.biz/component/option,com_newsfeeds/task,vie … did,8/Itemid,120/

И още нещо , което е много ми допада.

Ако слонът на ума бъде завързан от всички страни
с въжето на съсредоточаването,
изчезва целият страх и настъпва пълно щастие.
Всички врагове - всички тигри, лъвове, слонове, мечки, змии
и всички пазачи на ада - демони и ужаси,
всички те могат да бъдат завързани, ако овладеете ума си,
и ако опитомите само този ваш ум,
всичко друго ще бъде опитомено,
защото от ума са всички страхове
и неизмеримите страдания.

Шантидева (будистки учител от VIII век)

Това пък е нещо интересно и любопитно като метод за съсредоточаване.

УВЕЛИЧАВАНЕ НА СИЛАТА НА МИСЪЛТА

Това, което следва не е заклинание. Това е упражнение, което ще ви помогне да увеличите вашата сила на мисълта.

Вземете стъклена чаша и я поставете върху плоскост. Поставете пръстите си на върха на чашата без да я натискате. Едва я докосвайте. Със силата на мисълта опитайте да накарате чашата да помръдне в избрана от вас посока.

Ако първия път не се получи, не се разстройвайте. С времето и практиката ще бъдете впечстлени от полученото. Помнете, че не трябва да се вълнувате с мисълта за духове или нещо подобно. Вие сте този, който мести чашата.

След като направите това, вероятно ще се почувствате изтощени. Това е нормално. С времето силата на мисълта ви ще израстне и няма да се чувствате вече по този начин.

източник: http://www.occultism.biz/content/view/359/58/

# 275
  • Tам през Атлантическия океан
Мерси за споделеното  Hug

Преди малко от ФБ ми се падна тази мисъл на любимия ми Стивън Кинг  Flutter
и я споделям с вас  Hug

Най-хубавото на фанатичната религиозна вяра е, че благодарение на нея може да се намери обяснение за всичко. Щом Бог или Сатаната се приемат за първоизточник на всичко, което се случва в света на смъртните, вече не може да има нищо случайно… както не може да има и промяна. Щом като се овладеят магически изрази от рода на „неведоми са пътищата Господни“, логиката става излишна. Сляпата вяра е безпогрешен начин човек да се справи с капризите на съдбата, защото тя напълно отрича случайността. За религиозния фанатик всичко е подчинено на някаква цел. (Сблъсък)

# 276
Fortune, това за чашата бях постнала преди около година, но поради лоша лична организация и други лични характеристики - направих го няколко пъти и си остана в летящото времепространство... Дано някой по-дълготраен от мен опита. Със сигурност има ефект, който след чашата ще свърши и друга работа.  Wink

СИЯЙНО МЕЧТАНИЕ ми изпрати линк, който е по темата:

http://science.actualno.com/news_336682.html

miniemouse, по-късно ще имам време да погледна филма, както и линковете и цитатите от Fortune

DesssPeace съгласна!

# 277
Fortune, това за чашата бях постнала преди около година, но поради лоша лична организация и други лични характеристики - направих го няколко пъти и си остана в летящото времепространство... Дано някой по-дълготраен от мен опита. Със сигурност има ефект, който след чашата ще свърши и друга работа.  Wink

Така е, това изисква време и търпеливост. Извинявам се, ако дублирам информацията. Този метод е най-лесно постижимият в сравнение с други техники, но изисква дълго време съсредоточаване и постоянство. Преди години имах успех с него , но зарязах медитацията и другите техники. Сега съм пак в началото. Поне знам вече как да се съсредоточавам по-лесно.Simple Smile

# 278
tonimar  Hug newsm51

Като допълнение към статията ,а и лично мое мнение,някои картини на  Josephine Wall  ми подействаха като ключ.

# 279
СИЯЙНО МЕЧТАНИЕ, тези картини наподобяват сюжета на "Мъже в 4ерно"- вселена във вселената.
За мен дежа вю е неприятно усещане. Не зная дали е преплитане на реалности или бъг в системата.   Laughing Най-разли4ни хипотези има.

# 280
Марица Вселена във Вселената,като матрьошки,да.

Дежавю за мен - ако няма Време,значи е връзка с паралелна Вселена и преживяното в нея СЕГА.А ако има-спомен от друга същност,реинкарнация,преди или след тази ,в която сме СЕГА.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 13:14 от СИЯЙНО МЕЧТАНИЕ

# 281
Мисля че  статията е за тази тема тъй като тук търсим обяснение/доказателства за нещата които ни интересуват/вълнуват   Peace

Съдба и генограма

Често се примиряваме със своите житейски провали и безпомощно отпускаме ръце. Но причината за трудностите трябва да се търси в... семейната история. Какво е това генограма и как с нейна помощ можете да се справите с повратностите на съдбата?

# 282
# 283
Голям shit е  Mr. Green

Чесно казано ми омръзна от тези етикети : Индиго деца , Кристални деца  и т.н.  Crazy мн . ясно че всяко следващо поколение е различно от предходното  Grinning

от статията :

79. Защо хората са станали зли?
Защото се чувстват зле поради това, че са забравили да даряват и много искат другите да продължават да им даряват. След това те продават това или не го дават на другите просто така. Заради това се появяват нещастни хора, защото нямат към кого да се обърнат. Трябва да им подарят, но не даряват, а искат те да си купят. А тези, които се обръщат, нямат пари. Тогава на тях им се казва, че това не е за тях, а това е неправилно, защото това е за тях. Хората престават да си вярват и започват да се боят от тези, които постъпват така. Не правете така!

Да бе все едно преди не е имало лоши хора ,нещастни , бедни и т.н.  да бе да  ooooh!
цялото писание е все в този дух ....

За мен тази статия няма стойност  Sunglasses

Всичко това е една пропаганда на "нова" религия базираща се на вс. старо  Crossing Arms
Пак канони - учители , гурота , догми  Crazy

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 01:30 от Desss

# 284
  • Русе
  Мдааа, мога само да подкрепя Десс.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт