НОЕТИКА

• 41 739
  • 361
  •   1
Отговори
# 285
Не забравяи,че това не е научна статия,а всичко през погледа на едно 11годишно дете!
Всичко,което казва не може да се знае от дете на тази възраст Peace
Реших,че доста интригуващо затова го пуснах.Далеч съм от пропаганди Naughty

# 286
  • Русе
Всичко,което казва не може да се знае от дете на тази възраст Peace
  А как може да прецениш онлайн,с кого разговаряш.  newsm78

Аз не отричам сетивността на децата. Моят син,който е изключително ектровертно и динамично дете,с изяви по-скоро в спорта,отколкото в задълбоченото мислене,понякога ми задава въпроси, като - Защо на душата и трябва тяло.  newsm78  Често когато имам нужда,чувам от него думи,които не би следвало да му идват в главата.

Но мисля,че тези категории за индигови,кристални деца ги отдалечават и ги правят изолирани и сами за себе си. Сякаш нямаме шанс да ги разберем,освен ако не четем статии на откриватели. Децата са свързани с нас,те са част от времето,в което живеем заедно и се движим заедно. Може да възприемат нещата по друг начин. В нашите рце е да погледнем и да споделим техния свят.

# 287
Сякаш нямаме шанс да ги разберем,освен ако не четем статии на откриватели. Децата са свързани с нас,те са част от времето,в което живеем заедно и се движим заедно. Може да възприемат нещата по друг начин. В нашите рце е да погледнем и да споделим техния свят

Peaceименно!Признаваме или не съществуването им,тях ги има.Въпрос на светоглед/и не само!/ е да ги приемем.най-лесно е да ги заклеймим........
Интервюто е доста дълго,трудно би се възприело ако не си запознат...

# 288
  • Русе
  Ети пак да попитам. Как разбра,че срещу теб имаш дете на 11 години. От заглавието ли.  newsm78

# 289
  • Tам през Атлантическия океан
Всяко поколение е по-добро, по-сензитивно  и по-по ......лично аз не вижам нищо ненормално в това  Peace  

Еволюция (от латинската дума evolutio, „разгръщане“, „разкриване“) е научен термин, с който най-общо се означава процес на растеж, промяна или развитие.  Wink
Еволюция не само на физическо ниво  Peace

Peaceименно!Признаваме или не съществуването им,тях ги има.Въпрос на светоглед/и не само!/ е да ги приемем.най-лесно е да ги заклеймим........

Ети  Simple Smile никой не ги заклеймява и ли отрича  ooooh! къде па видя това  Crazy
Нашите деца и без етикети са необикновенни и неповторими  Hug и да не приличат на нас , различни са ако бе обратното щеше да е смушаващо.

Интервюто е доста дълго,трудно би се възприело ако не си запознат...
Запознат с какво ?!
С езотериката ли , с духовното  Wink  

Езотеричната и духовна литература е нещо хубаво , тя може да помогне да си отворим очите  но може и да "зомбира" също така   Mr. Green доста успешно при това  Whistling  *

* мое мнение !

A m b e r Peace

Май темата се разводни  Sunglasses

# 290
Ако си запознат с теологията, ще знаеш, че Бог избира да говори чрез умиращите или безумците. Дори ми се струва, че съществува и психологическо обяснение на всичко това. Умиращите или лудите са същества с драстично променена психика. Здравият човек „филтрира” съобщението свише, за да го изтълкува по своему. С други думи, от нормалния човек не става пророк.

(Сблъсък - Стивън Кинг )

Wink Много е вярно .....   Thinking за мен де

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 16:25 от Desss

# 291
  • София
Цитат
9. Защо хората правят всичко неправилно? Такива са ги довели на Земята? Или те са заспали?
Хората спят. Това е болен сън. По-рано хората са били други. Аз понякога се боя от хората. Много от тях са зли и неприятни. Те не знаят това, но аз го виждам. От тях се боят и моите приятели. Но не всички хора са такива. Когато са ги довели тук, те са били съвсем други. Аз съм ги виждал такива. Те са хубави и добри! Затова аз много ги обичам!
То...това не е дете индиго, а някакво извънземно, като гледам. Разграничава себе си и приятелите си от "хората". И му е жал за..."тях". Обаче...има спомени от довеждането им тук, преди маса години и тогава са го кефели, доколкото схващам Mr. Green

# 292
Може и киборг да е  Sunglasses

КЛОНКА , ми те почти всички "проповядващи" новите религиозни течения се разграничават от хората  Whistling

# 293
  • София
Може и киборг да е  Sunglasses

КЛОНКА , ми те почти всички "проповядващи" новите религиозни течения се разграничават от хората  Whistling

Саша е "учител", тъй ли? Обаче сее мъдрост и просветление през нета! Много разумно! Добър подход. А може да е просто...бот Mr. Green

# 294
Сякаш нямаме шанс да ги разберем,освен ако не четем статии на откриватели. Децата са свързани с нас,те са част от времето,в което живеем заедно и се движим заедно. Може да възприемат нещата по друг начин. В нашите рце е да погледнем и да споделим техния свят.

AmberHug

Desss, и ние, или поне аз за кратко време се бях зомбирала по езотериката...  Mr. Green

# 295
Намерих нещо интересно  Flutter

Принцип на противоположностите.
Всичко е двойствено; всяко нещо притежава два полюса; всяко нещо има своя противоположност; еднаквото и различното са едно и също; противоположностите са еднакви по своята природа, но са различни по степен; противоположностите се привличат; всички истини са полуистини; всички парадокси могат да се помирят.

Не съществува абсолютен стандарт – всичко е въпрос на степени. Високо-ниско, запад-изток, добро-лошо, студено-топло, светлина-тъмнина, любов-омраза и т. н. са едно и също нещо. Разликата е само в степента. Нещата могат да се променят – т. е.  да се превръщат в своята противоположност.

„За илюстрация: топлина и студ, макар и „противоположни“, в действителност са едно и също нещо, като различията се изразяват просто в степента на едно и също нещо. Погледнете термометъра и се опитайте да разберете, дали можете да откриете къде свършва „топлината“ и къде започва „студът“! Не съществува такова нещо, като „абсолютна топлина“ или „абсолютен студ“ -двата термина „топлина“ и „студ“ просто показват различни степени на едно и също нещо и това „едно и също нещо“, което се проявява като „топлина“ и „студ“, представлява просто форма, разновидност и степен на Вибрацията. Така „топлина“ и „студ“ са просто „двата полюса“ на това, което наричаме „Топлина“ – и явленията, които спадат към нея, са прояви на Принципа на противоположностите. Същият Принцип се проявява в случая със „светлината и мрака“, които са едно и също нещо, а разликата се състои в различните степени между двата полюса на явлението. Къде свършва „тъмнината“ и започва „светлината“? Каква е разликата между „голямо и малко“? Между „твърдо и меко“? Между „черно и бяло“? Между „остро и тъпо“? Между „шумно и тихо“? Между „високо и ниско“? Между „положително и отрицателно“? Принципът на противоположностите обяснява тези парадокси и нито един друг Принцип не може да го замести. Същият Принцип функционира на Ментално ниво. Нека вземем един радикален и краен пример – този за „любовта и омразата“, две ментални състояния, които, както изглежда, са абсолютно различни. И все пак съществуват степени на Омраза и степени на Любов, както и една средна точка, при която използваме термини като „харесвам“ или „не харесвам“, които преминават едно в друго толкова постепенно, че понякога не знаем дали „харесваме“, „не харесваме“, или „нито едно от двете“. И всички те са просто степени на едно и също нещо, както ще се уверите, ако за момент се замислите. И дори нещо повече (което според херметиците е и по-важното) – възможно е вибрациите на Омразата да се променят във вибрации на Любовта както в собствения ум, така и в умовете на другите.“

От тук : Херметизмът – основополагащо духовно учение

# 296
Предварително се извинявам, ако пак дублирам инфото. Много ми е тегаво да връщам назад ще ми простите този мързел /както и скапаният нет извън Европа/. Hug

Великият привърженик на философията на силата на разума Прентес Мклфорд я обобщава по следния начин: „Мислите са вещи.” В тези думи се крие велика истина, която ако се осъзнае от хората, би могла да преобърне света. Мисълта не е динамична сила, а реална вещ като всеки материален предмет. Тя представлява фина форма на материята и груба форма на духа. В природата съществува само една субстанция, проявяваща се в различни форми -от материалните до най-фините форми на духа, и това е мисълта.
Когато мислим, ние разпространяваме кръгообразно вибрации от най-фина ефирна субстанция, която е толкова реална, колкото са тънкото облаче от пара, течният газ или твърдото тяло. Не можем да видим мисълта, както не можем да видим тънката струя пара или газ. Не можем да я помиришем и да определим вкуса й, както не можем да определим вкуса и мириса на чистия въздух. Но ние можем да изпитваме влиянието на мисълта. А тя има много по-голямо въздействие, отколкото привличането на 100 фунта стомана от силен магнит, който не оказва никакво въздействие върху нас

тук продължението: http://bogatstvo.net/?p=194

За дежаву-то щях да споделя и аз, че то се търкува като поглед назад т.е. в миналото в повечето случаи, защото усещенето е все едно това вече си преживявал.
Тонимар, виж аз пък не го бях поглеждала от гл.т. на поглед в бъдещето ... това хората сме много интересни същества, наистина. Ти си го обясняваш,че в момент на дежаву се гледаш от бъдещето ли или как, стана ми интересно. Peace Връщам се към него, защото на мен нещо пак ми зачестиха. Wink

Desss  Hug, херменевтиката е трудна за възприемане, но пък е много верен метод. Дори разясненията на  Ханс-Георг Гадамер са трудни за проумяване, ако нямаш нагласата небходимите възприятия.  Peace

p.s. направо ме върна в студентските ми години. Laughing

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 15:22 от Fortune

# 297
Desss, това ми хареса!  Grinning  Hug

Fortune, не аз - другите момичета имаха усещане за дежа ву като поглед в бъдещето. Моето усещане или по-скоро мислене е, че едновременно се проявяваме или можем да се проявим в различни реалности и различни пространства, места. Сякаш имаме няколко Аз-а, които в отделни моменти се изживяват. Май  КЛОНКА го обясни най-добре.  Hug

# 298
  • Русе
 Тони,добре че побутна темата, че се беше затиснала.

Дуалността за мен е скалата на отношението ни. Отгошението ни оживява света, дава му цветовете,  навярно  го  осъществява.

# 299
Зачетох се в някои неща за херметизъма  Thinking

СЕДЕМТЕ ХЕРМЕТИЧНИ ПРИНЦИПА

1. Принцип на менталността- “ЦЯЛОТО е УМ; Светът е ментален.”

2. Принцип на съответствието - “Каквото горе, това и долу; каквото долу, това и горе.”

3. Принцип на вибрацията - “Нищо не е в покой; всичко се движи; всичко вибрира.”

4. Принцип на противоположностите - “Всичко е двойствено; всяко нещо притежава два полюса; всяко нещо има своя противоположност; еднаквото и различното са едно и също; противоположностите са еднакви по своята природа, но са различни по степен; противоположностите се привличат; всички истини са полуистини; всички парадокси могат да се помирят.”

5. Принцип на ритъма - “Всичко тече навътре и навън; всяко нещо има своите приливи и отливи; люлеенето на махалото присъства във всяко нещо; ритъмът на залюляването надясно е ритъмът на залюляването наляво; ритъмът се уравновесява.”

6. Принцип на причината и следствието - “Всяка Причина има свое Следствие; всяко Следствие има своя Причина; всяко нещо се случва в съответсвие със Закона; Случайност не е нищо друго, освен името на Закона, който не е познат; съществуват много нива на причиняване, но нищо не се изплъзва от Закона”

7. Принцип на рода - “Родът е във всичко; всяко нещо притежава свой Мъжки и Женски принцип; Родът се проявява на всички нива”

или

1/ментализъм: всичко е ментално. Вселената е ментално творение, и мислите са основен строителен материал на всички форми.

2/съответствие: както е долу,така е и горе,както е горе,така е и долу. Светът, който виждаме е отражение на процеси, протичащи "отгоре и отдолу", както в пространствен, така и в мисловно-енергиен смисъл.

3/вибрация: нищо не е неподвижно,всичко се движи,всичко вибрира -  Материята,енергията,дъха са резултат от вибрационни състояния...духът и плътната материя са двата полюса...между двата полюса има безброй много интензитети и начини на вибриране...Всичко във вселената е вибрираща на различна честота ментална енергия...физическото тяло,съвкупност от системи трептящи в една и съща честота... Здравето е хармонично вибриране, болестите-дисхармония, смъртта-разпадане на вибрационното сцепление на биологичните системи.

4/полярност: всичко е двойно,всичко има 2 полюса,всичко има своята противоположност,сходните и противоположните същества си приличат,противоположностите са идентични по природа но различни по степен, крайностите се допират, всяка истина е полуистина, всички противоречия могат да се изгладят.

5/ритъм: Всичко е на приливи и отливи,всичко се издига и спада,колебанието на махалото е във всичко,отклонението наляво е същото като отклонението надясно,ритъмът е компенсация. Всичко се подчинява на ритмичните трептения между двата полюса ,именно това е живота,смъртта е поляризацията на "силата"само към един "краен"полюс,за време превишаващо равновесието в природата

6/причина и следствие: В индийските епоси имено този принцип е наречен Карма. Всяка причина има своето следствие,всяко следствие има своя причина,случайността е следствие с неизвестна причина. Кармата може да се насочва и да засяга хора, които нямат вина за причините приведени в действие от друг"предавател".

7/ зареждане : Жизнената сила е във всичко, тя има мъжко и женско начало, жизнената сила се проявява на всички равнища.
От него произтича и принципът на "необходимото зло": измамно е да избягваме проблемите/конфронтацията, измамно е да гледаме на тях като на препядствия, които изникват за да ни губят времето. Проблемът (отрицателния полюс) - той е "сила", на която човек трябва да противопостави положителната си зареждаща енергия, за да постигне желаната цел. Препядствието е необходимото допълнение за да се развиваме съзнателно..

Общи условия

Активация на акаунт