Идеи за бизнес-6

• 73 070
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, имам един в-с. Дали знаете... Джъмбо имат ли онлайн магазин ( това е 1вия в-с) и 2. Дали продават на едро?

# 436
  • На дивана, под юргана
Момичета, имам един в-с. Дали знаете... Джъмбо имат ли онлайн магазин ( това е 1вия в-с) и 2. Дали продават на едро?

Доколкото знам - и на двата въпроса отговорът е "не", но най-добре да им се обадиш и да ги питаш.

# 437
Здравейте предприемчиви мами! Искрено  се възхищавам на смелостта и находчивостта ви!   bouquet Ние нямаме все още собствен бизнес, но много ни се иска да се захванем с нещо.
Живеем от известно време в Индонезия. Сигурно ви е известно, че повечето от известните марки имат производство в страните с евтина работна ръка. Тук е пълно с аутлети, в които маркови дрехи се продават на невероятни цени. Произведени са тук разбира се. Та ни хрумна идеята да въртим бизнес в България с такива дрехи. Предполагам, имаме възможност да закупим големи количества директно от фабрика на много добри цени. Всичко това е хипотетично. Нямам никаква предства как стои въпросът с продажбата на такива дрехи в България... Предполагам, че това би бил един успешен бизнес, тъй като много хора биха си взели маркови качествени стоки на ниски цени. Ще бъда благодарна, ако споделите опит и информация по въпроса. Предварително ви благодаря!   bouquet
Здравей, silvanka!
За да продаваш маркови дрехи, дори и произведени в Индонезия, не трябва ли да договориш това, дори да ги закупиш, от самия притежател на марката?  newsm78
Говори с производителите, за да ти обяснят подробности!
И да, със сигурност всеки би се нахвърлил на един евтин Аdidas примерно. Желая ви успех!
Да, и аз си мислех, че вероятно е необходимо разрешение от собственика на марката, но може би в България си има официални вносители и тук едва ли имат шанс дребни търговци. По-скоро ме интересува какви са изискванията за откриване на аутлет... става въпрос за продажба на маркови дрехи от стари колекции, възможно и с дребни дефекти, в повечето случаи почти невидими... Все ми се струва, че за продажбата на такъв тип дрехи не е нужно разрешение от собственика. Все пак това са дрехи, които по една или друга причина не са купени или продадени в скъпарските маркови магазини в моловете... Поне аз така мисля... Поправете ме, ако греша  Hug

# 438
Здравейте предприемчиви мами! Искрено  се възхищавам на смелостта и находчивостта ви!   bouquet Ние нямаме все още собствен бизнес, но много ни се иска да се захванем с нещо.
Живеем от известно време в Индонезия. Сигурно ви е известно, че повечето от известните марки имат производство в страните с евтина работна ръка. Тук е пълно с аутлети, в които маркови дрехи се продават на невероятни цени. Произведени са тук разбира се. Та ни хрумна идеята да въртим бизнес в България с такива дрехи. Предполагам, имаме възможност да закупим големи количества директно от фабрика на много добри цени. Всичко това е хипотетично. Нямам никаква предства как стои въпросът с продажбата на такива дрехи в България... Предполагам, че това би бил един успешен бизнес, тъй като много хора биха си взели маркови качествени стоки на ниски цени. Ще бъда благодарна, ако споделите опит и информация по въпроса. Предварително ви благодаря!   bouquet

Намери притежателя на марката за България, виж колко ще ти поиска за да имаш право да разпространяваш марката и подпиши договор с него ( иначе още на митница ще ти конфискуват стоката). Проучи колко ще ти излезе транспортда до България, мито и ДДС, а също и др скрити такси. А също и как да разпространяваш стоката на територията на България.

И за аутлетите има притежатели на марката.

# 439
  • софия
запис

# 440
Това за притежателите на марката колко е сигурно?
Защото говорих с хора, които имат аутлети и казват, че откакто сме в Европейския съюз, фактурите, че стоката им била легална са достатъчни.

# 441
Това за притежателите на марката колко е сигурно?
Защото говорих с хора, които имат аутлети и казват, че откакто сме в Европейския съюз, фактурите, че стоката им била легална са достатъчни.

Това не е вярно. Има си специален закон и си се спазва ( ЗАКОН ЗА МАРКИТЕ И ГЕОГРАФСКИТЕ ОЗНАЧЕНИЯ)., и притежателя на марката за съответния регион си търси правата. Фактурата им показва че легално са купили стоката, но не прехвърля правата за дадена територия. Напр закупили стока от Германия, а притежателя на марката за България е друг. Мислиш ли, че този от България , няма да си потърси правата при условие че е платил.

# 442
Не знам и аз това попитах, но ми казаха, че повечето притежатели на права имат такива за новите колекции.
Почти никой нямал пълни права.
Дали е така, не мога да знам, не ми прави много смисъл, но не се занимавам с такива неща и не съм компетентна.

# 443
Всъщност регистрирали марката в БГ едва ли са БГ фирми. Най-вероятно имат франчайзинг договор или договор за ползване на част от правата за марката в БГ. Твърде е възможно и вероятно да става въпрос за права на марката само за новите колекции, но не мога да съм сигурна какво им пише в договорите. Така на нашите определено не им е много изгодно ..

# 444
И на мен ми се струва това с притежанието на марката за безсмислено. От какъв зор Armani примерно ще има притежател на марката си в България?? Притежателят си е един и същ и това е Armani в случая.
Това вече кой държи  правото да продава марката за съответния регион е друго нещо.
Аз си мисля, че е най-добре да говориш с производителя и той най-добре да си каже условията...

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 09:56 от Art0fRali

# 445
  • Варна
Българските представители на Адидас например не могат да ти държат сметка че го внасяш от другаде. Ти си в правото си да търсиш най-изгодния вариант. Ако беше така, Адидас нямаше да дават стоката си на никой друг освен на представителите си в различните страни.Може да ти държат сметка ако внасяш имитации. Производителя има полза да продава колкото може повече. Това за което могат да ви проверят и произход на стоката и дали са оригинални дрехите.

# 446
Току-що разбрах от вестника, че и фирмите, които не извършват дейност са длъжни до 31-ви да подадат годишна декларация за облагане с корпоративен данък. Ако не го направим ни грози глоба от 500 лв. за фирмата и 200 лв. за шефа.   Whistling Whistling

# 447
Не знам и аз това попитах, но ми казаха, че повечето притежатели на права имат такива за новите колекции.
Почти никой нямал пълни права.
Дали е така, не мога да знам, не ми прави много смисъл, но не се занимавам с такива неща и не съм компетентна.
Да права си, притежателите за марките са различни ( за новите колекции и аутлетите), но ги има. Например съвсем различни са за Адидас нова колекция и аутлет ( за това съм сигурна, защото съм комуникирала и с двамата представители и са съвсем различни субекти), но всеки от тях си пази територията.

Българските представители на Адидас например не могат да ти държат сметка че го внасяш от другаде. Ти си в правото си да търсиш най-изгодния вариант. Ако беше така, Адидас нямаше да дават стоката си на никой друг освен на представителите си в различните страни.Може да ти държат сметка ако внасяш имитации. Производителя има полза да продава колкото може повече. Това за което могат да ви проверят и произход на стоката и дали са оригинални дрехите.
Представителите на Адидас не ти държат сметка от къде го внасяш, но ти държат сметка на чия територия го разпространяваш. Те са си платили правата за разпространение на територията и си ги пазят.  За да разпространяваш на дадена територия трябва да си платиш.
Всъщност регистрирали марката в БГ едва ли са БГ фирми. Най-вероятно имат франчайзинг договор или договор за ползване на част от правата за марката в БГ. Твърде е възможно и вероятно да става въпрос за права на марката само за новите колекции, но не мога да съм сигурна какво им пише в договорите. Така на нашите определено не им е много изгодно ..

В някой случай притежателите на марките за българия са фирми, но много често са адвокатски кантори или физически лица. За да се регистрира например марката Армани в България се изискват куп документи ( вкл и договора за разпространение на продукта).

Ако си спомняте наскоро беше нашумял случай с права за разпространение на европейски продукт на територията на България. Стоката беше закупена от производителя, но марката беше регистрирана от др лице, след съдебен спор се наложи търговеца да плаща на притежателя на марката.

# 448
мда, трябва да се попълни ГДД 1010а цък

мацки, ако децата ви канидатстват за градина/ясла и вие или половинката ви се водите самоосигуряващ се-подайте документи в НАП за заверено копие от ГДД. От изискуемите докуемнти е! Издават го за 7 дни.

Пуканка, това съвсем не е така. Ако имат договор за ексклузивни права за продажба на въпросната марка могат и ще ти държат сметка. Всъщност и на теб, и на Адидас  Joy
А и е твърде вероятно покупката на добри цени да е обвързана с големи количества. А тя Титина го е казала Simple Smile
Трябва да се проучи конкретно за конкретната марка.

Титина, за да регистрираш марка не ти изискват договор за права. Трябва никой друг преди теб да не я е регистрирал за съответната територия в съответната категория.

# 449
alex99   bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт