Отговори
# 705
"Vesko Panteleev Eschkenazy
България отново доказа, че не е цивилизована държава с отмяната на забраната за тютюнопушенето на обществени места! Все ни тегли към третия свят, нищо ново.."

Напълно съгласна!!!
Хубав ден и от мен!
  bouquet

# 706
  • Бургас
Елинор 777 според много хора няма бивша зависимост към каквото и да е.Да ти кажа ,че след два неуспешни опита за спиране на цигарите съм склонна да повярвам в това.Според мен да края на живота си трябва да внимаваме много и да не посягаме към фас,щото малко пушек и дим и току виж малкото чудовище се е събудило.Според мен то само спи и не е умряло,защото след толкова време без цигари пак ми се случва да ми текнат лигите като видя как някой си опъва от цигарката EmbarassedПък много ми се иска да съм се отървала завинаги от този порок.А дали това е така зависи само от нас,не трябва да си мислим че вече сме непушачи и да пробваме "колко е гадна цигарата",така се издъних предните два пъти.Виждала съм хора,които след няколко години на въздържание пак се връщат към отровата - така от пробване да си докажат че вече са непушачи и цигарите не им влияят. Naughty
Дано да не ни се случва никога повече.Лек и бездимен ден от мен  Hug

# 707
Виждала съм хора,които след няколко години на въздържание пак се връщат към отровата - така от пробване да си докажат че вече са непушачи и цигарите не им влияят. Naughty

Ох, Божееее ... ама все пак - докато аз държа - да знаете, че има надежда Twisted Evil

# 708
  • Бургас
Здравче,много си права-надеждата винаги умира последна.Само искам да предупредя някой да не си мисли че като е издържал известно време без цигари,и край-проблема е решен.И аз се надявам никога да не кусвам през живота си цигарка  Naughty И така се надявам и да отслабна с 5кг. Whistling
Вълшебницата,твоите симптоми са много странни,и за всеки случай иди при личния-дано да няма нищо.Аз като спрях да пуша,само леко дразнене в гърлото имах.Милото обаче имаше кисилини,кашлица и казваше че кво ли не го боляло,аз си мислех че е от психиката,щото много му се пушише горкия,но след 20 дни- всичко отшумя като по книга.

# 709
Здравче,много си права-надеждата винаги умира последна.Само искам да предупредя някой да не си мисли че като е издържал известно време без цигари,и край-проблема е решен.И аз се надявам никога да не кусвам през живота си цигарка  Naughty И така се надявам и да отслабна с 5кг. Whistling
Вълшебницата,твоите симптоми са много странни,и за всеки случай иди при личния-дано да няма нищо.Аз като спрях да пуша,само леко дразнене в гърлото имах.Милото обаче имаше кисилини,кашлица и казваше че кво ли не го боляло,аз си мислех че е от психиката,щото много му се пушише горкия,но след 20 дни- всичко отшумя като по книга.

Какво имаш предвид под - какво ли не го боляло?

# 710
  • Бургас
Вълшебницата ами точно като спираше цигарите и почнаха стомашните проблеми/киселини,газове/,имаше някакви храчки и накашляше,не можеше да спи и от там главоболие,раздразнение.Всичко отшумя към двадесетия ден от спирането.Много му се пушеше и постоянно мрънкаше,че ще ги почва пак.Аз да се притеснявам за него и да го успокоявам и не разбрах как минаха моите първи дни на отказване.За 5 месеца милото е изпушило 2-3 цигари,като се вбеси и си дръпва от някой.Той ги спря на инат да си докаже че може без цигари,а аз просто исках да не пуша и да не съм зависима от нещо.При мен се получи и много лош запек,който ме мъчи и до днес,забравих да спомена за него.Може и да влияе нещо на организма и да се получават такива неща.Сигурна съм че запека е от спирането на цигарите,за това съм ги почвала и 2 пъти преди.Още от първата цигара и отивах до тоалетна.За това мисля,че всичко е свързано с психиката и при такъв стрес за организма той ни отмъщава с нещо.Но ти за твое успокоение иди при личния.
Извинявам се за разсъжденията,стана доста дълго  Laughing

# 711
  • Габрово
Здравейте момичета,това,че не пиша от няколко дни не означава,че съм се предала.
20 бездимен ден за мен newsm44 newsm44 newsm44
Много съм горда със себе си,разбира се без ваша помощ нямаше да постигна нищо.Знам,че и за напред това ще е борба за мен, но нямам намерение да се отказвам.Всички в къщи са много доволни, и съпруга ми,и дъщеря ми и най-вече аз самата.
Благодаря ви,че ви има и успех на всички.

# 712
Честит ти 20 ден Ангелова  smile3525

# 713
Вълшебница, болка е доста силно казано, но ако си имала някога киселини знаеш какво парене, смъдене е отвратително. Все едно пожар имаш в себе си, поносимо, но адски неприятно. Пиех много течности, предимно вода и след 2 седмици някъде ми отмина от само себе си.
Вчера се ядосах малко на един човек, който имах за приятел..каза, че няма такова нещо като бивш пушач и че рано или късно пак ще пропуша.

Аха. При мен е болка, бодежи някакакви и когато поема въздух ме боли. Четох разни неща в нета, http://www.greenway-bg.com/otkajete-cigarite.html обаче може и да посетя лекря ми... А относно твоят "приятел" - така е, хората са такива. Ако този човек пуши е нормално да го каже, защото вижда че той е на потъващия кораб... Усмивки за хубав и успешен ден от мен....  Heart Eyes

Аз също имах такива бодежи преди да спра цигарите, сестра ми също ... Не сме ходили на лекар, но си мисля че сме натоварили сърцето и белите дробове  Peace От тогава минаха вече около 1 година и половина  2 Peace
Храчки и сега имам скоро няма да се изчистя, макар че е минала година от спирането ми на цигарите.
Ангелова - браво!!! 20 дни Давай в същия дух!!!  newsm51

# 714
Klodia, имаш ли представа колко дълго отнема на организма да се изчисти напълно ? Имам предвид - белите дробове по-скоро. Четох разни статистики, но не съм сигурна... И аз и мъжът ми покашляме още, кофти е да продължи година или две  Sad
Аз си мислех 6-7 месеца и си като нов  Laughing
Другото, което си мисля - ако намеря малко време понякога да тичам или друг спорт с леки натоварвания, предимно кардио, дали ще помогне да засилим процеса ?   Някой има ли опит да сподели  Hug

# 715
Vasencetto - странното е че аз докато бях бременна въобще не кашлях, но чувствах недостиг на въздух  ooooh! Сега осъзнавам този факт... не можех да се движа без да се уморявам... Нямах проблеми с бременността си, всичко беше наред с изключение на ниския хемоглобин през последните 3 месеца и виенето на свят до преди три ...т.е. продължи и след раждането на детето  Peace
Сега понакашлям от време на време сутрин, и изхвърлям мизерии, но не са толкова големи вече...
Според мен сигурно до към година ще се изчистите и ти и мъжът ти, но повярвай ми както няма бивш алкохолик, така и няма бивш пушач, винаги можем да почнем отново да се тровим, за това трябва да се борим и да се радваме на всеки ден без дим  Peace Поне аз така правя, особено като си представя че спестявам една кутия всеки ден от една година на сам, а и имам едно страхотно слънчице което спи в момента в леглото си  Peace
Но аз съм пушач от 16 години за това и дробовете ми са доста пълни ...
Започнах обаче да чувствам чистотата на въздуха отчетливо, а уханието на пролет направо ме опиянява  Peace Това ми дава стимул да продължа да се радвам на живота си без цигарен дим  Peace
Пожелавам на всички това чувство скоро да ги споходи  Hug Hug Hug

# 716
Добро утро момичета! newsm51Чета разсъжденията ви ,съгласна съм донякъде с вас,че винаги може да се започне отново с цигарите,но знаете ли аз пък как разсъждавам.....ами всичко зависи единствено и само от мен,зная и помня как съм ги започнала от едно дръпване и докъде съм я докарала,и сега как от раз казах край,трудно ми е,адски много,но си знам.....започна ли ,за да ги спра пак ще трябва да ми е трудно,и нали всички си знаем че се започват лесно ,а се спират адски трудно......е май ако само това помним и си го имаме като обица на ухото -не бива да почваме,когато и да било.и още нещо ,не зная дали правилно разсъждавам,но не е ли по добре да си мислиш и да си втълпяваш на подсъзнанието че си непушач,и да бъдеш такъв/всички знаем че подсъзнанието може всичко/,отколкото да си мислиш че може пак да сгрешиш....извинете ме ако не сте съгласни с мен,вярно е че само от седмица,няма и толкова не пуша,но поне за себе си съм взела решение ,че наистина повече няма да запаля цигара,и съм убедена ,че дали ще е така или не зависи единствено и само от мен....още веднъж звинявайте ,че прекалих,сега ви желая слънчев и усмихнат ден и то е ясно че ще е без гадните цигари newsm10

# 717
Ангелова, честит ти вече...21-ви бездимен ден  Grinning
Краси, съвсем права си. Това, което знам за себе си е, че не искам да умра пушачка, а ако се изкуша и запаля...това означава, че трябва отново и отново да се боря и да минавам всички кръгове на ада. В началото още не бях си пренастроила мозъка- тогава все още бях непушеща пушачка. Сега настройките вече са верни- аз съм просто непушачка.  Peace

# 718
Това, което знам за себе си е, че не искам да умра пушачка, а ако се изкуша и запаля...това означава, че трябва отново и отново да се боря и да минавам всички кръгове на ада.

Права си, мисля че е до лично възприятие.  Приказката, че няма бивши пушачи, просто дава едно добро оправдание при намалената  воля/ решителност  да запалиш пак. Трудно е на моменти, да, но на мен ми е най-спокойно, когато изобщо не се замислям за миналото. Сега съм непушач и съм добре. Толкова стига.
Честно казано, в един момент ако реално си осъзнал какво ти причиняват цигарите, няма начин да започнеш отново. Поне не и докато ти е мил живота и здравето. Аз усетих много пряко на себе си негативните последствия за здравето. В един момент почти не можех да дишам, и това се оказа много силна мотивация. Уффф, много сериозно стана !  Laughing
Силни прегръдки от мен, на всички упорити момичета  Hug

# 719
Дано това да е факт и да сдържим фронта... а че е оправдание че няма "бивши пушачи" не е така ... по скоро Непушачите с дългогодишен стаж като държащи до леглото си кутия цигари или тотално отричат цигарите, или се връщат в лоното на приятелските прегръдки на убиеца им, но никога не могат да запалят цигара, ако искат да останат чисти, и винаги се притесняват от това, че могат да се поддадат на изкушението  Peace
И на мен ми се иска да кажа същото като вас - и да мисля че съм не пушачка, но си спомням моменти от преди 9 месеца как се събуждах от факта, че сънувам че пуша ...а това на вас още не ви се е случвало предполагам ...
Лесно се казва на 2 месеца никога няма да запаля. ... Аз го казвам на година и продължавам да се притеснявам от това да не ме подхване отново въртележката  Peace
Поне знам за себе си, че съм спирала няколко пъти да пуша и по късно отново съм захапвала проклетията  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
За това ме е страх... и казвам, че съм точно бивш пушач, който се страхува да не стане настоящ отново ...
Радвам се, че е минало много време от спирането на цигарите, но не мисля всеки ден за това вече и за това се чувствам Щастлива Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт