Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 11 681
Моля изпращайте афтобиографии e-mail: iakim.vasilev@sg-group.bg

Определено с нивото им на грамотност е същото като нивото на професионализъм.

# 31
 • Мнения: 985
Смятам изобщо да не чакам нито 3,нито 33 дни, ами директно тези дни да отида да се жалвам от тях и евентуалното ми консултиране с адвокат. Само това,че си прехвърлят личните ми данни от фирма на фирма без мое знание и съгласие ,не е никак законно!
Нана,трябва да ги чуеш пък по телефона как говорят....

# 32
 • Sofia
 • Мнения: 3 565
И мъжа ми получи такава честитка при положение, че никога не е бил клиент на Глобул.
След като се обажда във въпросната фирма, му казаха, че поръчението за събирането на сумите идва от Глобул посети техен офис, всички там вдигат рамене и никой нищо не може да му отговори.
Имало регистрирана карта с неговото ЕГН, но с чуждо име, адреса на който получи писмото е настоящ, който не е по лична карта и на който сме от няколко години, странно ми е от къде изобщо са го взели.
Поискал е да подаде жалба, която да бъде отнесена към по висшестоящ, казали са му да пише на електронната поща и да опише случая си.
Няма такава друга фирма ви казвам, писа им преди повече от месец, 3 пъти, не му отговориха нито веднъж.

# 33
 • Мнения: 985
Хора,аз намерих един форум за антиреклама и там също има оплакващи се хора.Има даден имейл в един от постовете където се събират оплаквания ,доказателства и т.н срещу тези рекитьори. Един от потребителите там е инициатор да се заведе дело срещу тях.Ако има и други ,които получават "честитки" от СГ-ГРУП да вземем да се включим ли? newsm78

# 34
 • София/Осло
 • Мнения: 4 541
А не е ли редно след като се оказва, че това не са единични случаи ,да се запознаят и  медиите с проблема  Thinking

# 35
 • Мнения: 985
А не е ли редно след като се оказва, че това не са единични случаи ,да се запознаят и  медиите с проблема  Thinking
Ами може и това да е идея.Не знам,чакам и други потърпевши да се включат да кажат. newsm78

# 36
 • Мнения: 8 227
С вас съм!
Звънят ми по 3 пъти на ден от един и същи номер да ми напомнят,че имам задължение   smile3515
Накрая повиших на 3 пъти тон и им казах,че ще ги осъдя за телефонен тормоз Sunglasses.Спряха се,от събота не са звъняли.

# 37
 • Мнения: 2 927
 Юрист съм, но при тези факти няма как да дам адекватен съвет какво да предприемете за мистериозно, неустановено по произход и размер задължение.
 Те твърдят че дължите, те трябва да го доказват. Няма причина вие да пускате молби до оператора, да чакате по 30 дни за справки, и да установявате че не дължите нищо.
 Лично аз бих поискала от фирмата да ми изпратят копие от документите, които доказват че съм длъжник, както и името на служителя, който ме тормози по телефона. Ще го уведомя, че ако откажат да ми предоставят доказателства, ще пусна жалба в прокуратурата за рекет. Ще го информирам, че от оператора отричат да имам каквото и да било задължение към тях.
 А, да - и ще проверя в комисията за защита на личните данни дали тази фирма е регистрирана като администратор. Санкциите за обработка на лични данни без регистрация са доста високи.
 ПП Задълженията се погасяват с изтичане на петгодишна давност, но само в случай, че кредиторът не е предприел действия, с които да я прекъсне.
 

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 08:25 от Хърмаяни

# 38
 • Мнения: 7 326
Много ми е интересно защо в тази покана за плащане не е отразена сума и защо трябва да се плаща в Алфа Банк а не например в офис на Глобул.  newsm78

# 39
 • Мнения: 8 524
Заплашителните смс-и, за които писах вече, завършваха с банкова сметка, по която да се преведе сумата. Wink
Усетили са, че никой не им се връзва на смс-ите и са започнали да действат с покани и посещения по домовете.

# 40
 • Мнения: 985
Много ми е интересно защо в тази покана за плащане не е отразена сума и защо трябва да се плаща в Алфа Банк а не например в офис на Глобул.  newsm78
в първата покана,в първия ми пост съм я сложила,има написано с химикал задължението ми.Във втората извънсъдебна покана-няма нищо написано.

Хърмаяни,благодаря!

# 41
 • Варна
 • Мнения: 1 452
Леле, като ви чета и почва да ме хваща страх вече! То не е рекет, не е чудо, бе! Не знаеш кой откъде ще ти изскочи я с писмо, я с ... бухалка  Tired

# 42
 • Мнения: 2 022
И аз така си мисля - че не ти трябва да подаваш молба за доказателство, а те да ти докажат основанието.  Peace

# 43
 • Мнения: 7 326
Сега погледнах, но си остава въпроса защо се плаща само в посочената сметка, и е отбелязано че за плащане другаде не носят отговорност. И аз имах проблеми с подобна фирма не тази, голям тормоз бяха наложили на майка ми. Звъняха, звъняха и спряха. Бяха пуснали писмо което занесох на адвоката си. Той го прочете и ми каза че всичко е ако мине, залагат на страха, ако се изплашиш и платиш добре ако не се изплашиш пак добре. От тогава минаха 2 години. Има и давност - 3 години, но хората не го знаят. Чочка не се занимавай с глупости, за да тръгнат да те съдят трябва да докажат че си длъжник, а не ти да доказваш че не си такъв. А тъпотиите за запор на задграничния паспорт са направо смешни. Чудят се как да изкарат някой лев.

# 44
 • Мнения: 1 312
А според нащето законодателство как стоят нещата:
ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО или НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО.

Общи условия

Активация на акаунт