Баба Зима да си ходи надалече, ЮНИ чакаме те, мило бебче! - 16

• 19 801
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте тумбачета  Hug
Срам не срам, ще кажа че ставам преди малко  Blush Blush и то защото майка ми звънна , иначе можеше и още да откарам  Whistling Whistling
Милия ми замина рано за риба и аз нали нямам спешна работа, пък и времето гадно......реших да си поспинкам. Поолях се  Blush
Май ще си забъркам и аз този солен кекс  eat лесничък ми се видя, пък и не трябва миксер , че аз нямам
Какво друго...а , за спането по гръб, и аз се събуждам понякога така, ама то не мога да се контрулирам докато спя. Не ми пречи засега . Аз съм с ниско кръвно  newsm78

# 451
добро утро и красив уикенд и от мен

# 452
Добро утро.
Момичета, благодаря ви за пожеланията към моето пораснало вече момиченце. Смилянова   bouquet много ми хареса картичката, дори си я сложих във фейсбук  Blush 
Ние си изкарахме супер, ето тука http://nadia84bs.multiply.com/photos/album/69/69 има снимки от вчерашния празничен за нас ден ако на някой му е интересно.
Не съм ви чела назад, само набързо прегледах и най-вероятно днес и утре няма да ми остане време да ви прочета. Останах с впечатление, че има нови мами, ще ги помоля да ми пишат на лични за да ги добавя на първа страничка, а също така ако има някой, който си има вече щъркелче също да ми пише на ЛС моля Praynig , за да не пропусна някой.

# 453
  • Europe
Здравейте бъдещи и настоящи мамчета. Добро утро на поспаланките. Бих искала и аз да се включа и към вашата темичка. Досега само ви чета и като изчета всичко, то не остава време и сили за писане.

Относно секса, аз май съм рекордьорката тука. Embarassed  То не е желание, то не е чудо. Аз по принцип съм си така, но сега .... нямам думи. И милото и то така. Под 2 пъти седмично не падаме, въпреки че ни забраниха, ужким заради предишен сп. аборт. Спазвахме го 1-2 седмици, но после пак си подкарахме както на нас ни се иска.

Veronik как така не сте видели пола на бебето още.  Shocked Д-р Гунев, при когото ходех в началото, още в 7-ма седмица каза на мъжа ми предположението си за пола на бебето (на 90% гарантираше), тогава аз си запуших ушите, защото ми беше още рано да знам и да се привързвам мислено след сп-я аборт, а и от тинейджърка съм си искала син (за първо дете) и не исках да се разочаровам ако ми кажат, че ще е момиченце. После в 12 седмица вече потвърдиха "същото" на мъжа ми. А пък ние предния ден нарочно си направихме един експеримент (мъжа ми го гледа по Дискавъри) със златен пръстен на конец и наистина на нас пръстена ни "позна".

Относно Магнерота или Магнерича, вече няколко лекаря ми потвърдиха: 3 х 1 профилактично и 3 х 2 при контракции и проблем със задържането.

Киди, ще те затрудня ли ако те помоля да корегираш термина ми от 9 юни на 16 юни и да добавиш, че съм на 31г. и чакам първородния си син. Божеееее как се изказвам, кога станах циганка, кога ми почерня д-то ... Simple Smile

Всъщност решението ми да ви пиша е по повод нещо, което ме вълнува от 1-2 седмици. Много ми е сложно обаче как да формулирам темата с едно изречение. Баща ми скоро ме застреля с един въпрос. Направо ме застреля!!! Гледаше ме отнесено няколко минути докато накрая почесвайки се по главата умислено, не изтърси риторичния въпрос - Кога ли в мъничкото човече, което расте в коремчето ти ще влезе душата му?  Shocked   Rolling Eyes   newsm78 . Уби ме с този въпрос!!!  Сега ли ще стане това (какво ли е усещането), станало ли е вече, повреме на раждането ли, на 40-тия ден ли ????? ХА СЕГА? Интересен въпрос, а? Сигурна съм, че примигвате на парцалки и вие сега като мен. Никаде нищо не намирам по този въпрос обаче и реших да питам вас.

# 454
За желаещите лекции:
http://autumnsphere.com/bebeshki_lekcii.doc

Намерих ги случайно в гугъл, докато търсех нещо, мисля, че са точно лекции от тези, на които ходите  Simple Smile

# 455
Дзак !!!
Днес нашата лигла ме събуди с ритници в 7 часа... е, питам аз, бива ли такова нещо.... баща ми я защитава като обяснява, че бебето си нямало часовник там където се намира сега...  newsm78 #Crazy  Grinning
Та станах, разшетах се, правих баница за закуска, ходихме на пазар ... а вие сте писааааали....
мама Желя, днес ще пробвам соления ти кекс, само да приключа творението, което сега започнах   chef

Мен от вчера ме е хванала няква болка под ребрата, като на опънат мускул или нещо такова... ако не мине тия  дни, ще ходя на лекар да видим на кво се дължи... лошото е, че вечер не мога да спя, не мога и да дишам...

Hug

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 13:21 от Etka_koketka

# 456
  • Оранжевата стая
Относно секса, аз май съм рекордьорката тука. Embarassed  То не е желание, то не е чудо. Аз по принцип съм си така, но сега .... нямам думи. И милото и то така.

Хихи - аз си правех пас, ама щом има и други като мен, че то нашето срамна работа направо - и двамата не можем да заспим вечер без това

А относно душата на бебето - аз съм чела, че в момента, в който бебето реши да дойде на белия свят си избира родител и расте 9месеца - тоест още със зачеването душата вече е в него  Peace

# 457
aleina,миналата година четох "Пътят на душите",там беше обяснено,че дадена душа си избира сама родителите според това на какво могат те да я научат и на какво може тя да ги научи.Де факто душата си е душа още от самото зачеване.Освен това,факта че бебето мърда и води свой собствен живот трябва да говори също за това.
Simple Smile

# 458
  • малкия йеросалим
Здравейте момичета   bouquet.Аз да ви разкажа моите терзания.Миналият ден ми протече кръв от носа-нищо особено за някой ,но на мен ми стана многооо страшно.Никога досега не ми се беше случвало.От там отидох при личната лекарка ,която ми обясни ,че е нормално при бременните ,и че е от високо кръвно.Дотук добре ама аз съм с ниско кръвно-60/90 ми е нормалното кръвно.Пусна ми изследвания тя и ме вика в понеделник да ги види.Вчера ги взех и се оказа,че хемогобина ми е нисък-100 а пък холестерола ми е доста висок.Сега се чудя дали да призвъна на гинеколога и да го питам какво да правя.Чувала съм ,че трябва да се ядат определени храни..Някъде назад в темите май имаше инфо за това,но ми е толкова замаяно ,че изобщо не ми се рови.Затова помагайте моляяя  baby_neutral

# 459
Mama Moni, споко, не се шашкай така! На мен също ми тече понякога кръв от носа, въпреки че ми е ниско кръвното - не е нищо опасно. Виж, на хемоглобина трябва да си обърнеш внимание. Сигурно ще ти изпишат желязо на таблетки, но ти можеш да ядеш повече червени меса, сурови ядки, коприва, червено цвекло. Но това няма нищо общо с кървенето от носа - моят хемоглобин последно беше 137. А за холестерола - по-малко мазни храни, повече плодове и зеленчуци и ще се оправи!

# 460
Мама Мони, ето моята публикация за хемоглобина http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=470792.msg14119881#msg14119881
няколко страници назад и напред в темата са останалите обсъждания

# 461
  • Europe
aleina,миналата година четох "Пътят на душите",там беше обяснено,че дадена душа си избира сама родителите според това на какво могат те да я научат и на какво може тя да ги научи.Де факто душата си е душа още от самото зачеване.Освен това,факта че бебето мърда и води свой собствен живот трябва да говори също за това.
Simple Smile
И аз така си мисля, че вече си има душичка милото, особено като спре да рита от това, че татко му си поставя ръката върху коремчето и му говори. Аз колкото и да му говоря и да галя коремчето, не спира да рита, но виж с татко му си се разбират по мъжки. Той като му каже "хайде стига ритка, остави мама да спинка" и то си го слуша.

А иначе имаме една приятелка сватбена консултантка, която знае много за всички ритуали - годежи, кръщенета и т.н..., та тя твърди, че чак на 40-тия ден след раждането душата се вселявала в бебето, за това се прави и ритуала с църквата и питката. До тогава то си избирало душа, или тя него ....

# 462
"А иначе имаме една приятелка сватбена консултантка, която знае много за всички ритуали - годежи, кръщенета и т.н..., та тя твърди, че чак на 40-тия ден след раждането душата се вселявала в бебето, за това се прави и ритуала с църквата и питката. До тогава то си избирало душа, или тя него ...."
Това за мен е пълна глупост,как тогава детето живее до 40 ден?

# 463
  • С-я
Едно време, поради високата детска смъртност, новородените не са показвани 40 дена, а на 40 ден се е правило кръщене на тези, които са стигнели до там. Днес всеки си прави кръщенето, когато иска. Но е останало правенето на питка и т.н. на 40-тия ден. относно душата- колкото религии, десет пъти повече теории вероятно има.

# 464
Киди, дъщеричката ти е страхотна

А мойто бебче не сме го видяли, защото все се дупи или застава така, че ехографа не може да хване това което ни интересува

Общи условия

Активация на акаунт