Баба Зима да си ходи надалече, ЮНИ чакаме те, мило бебче! - 16

• 19 788
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Пак съм аз

Видях това в една друга тема и го пускам тук, мисля, че ще е хубаво да се качи на първа страница, ще ни бъде много полезно: Препоръки за здравословно хранене на кърмачета
http://ncphp.government.bg/files/2preporaki%20karmacheta.pdf

Това е за хранене на бременната и кърмачката http://ncphp.government.bg/files/1Bremennost%20i%20karmene.pdf

Намират се тук, ако някой се интересува http://ncphp.government.bg/bg/broshures/2009-06-24-13-32-43/133- … -24-13-45-06.html

# 466
  • Пловдив
Вероник, моят син до края не се видя какъв ще му е полът. Все беше застанал в едни такива пози... Накрая като родих, докторът каза: "А, ей къде му били топките!" Mr. Green
Така, че не се разстройвай ако не се види, важното е да е живо и здраво.  Hug Hug

# 467
Докато моите хора спят успях да ви прочета малко и ще се включа по някой темички, които сте засегнали в последните 10страници  Grinning
За схващанията все още нямам кой знае какви,  при продължително седене ме заболява срамната кост, но като се изправя за 20-30секунди ми минава и не е кой знае каква болка, а също така и опашката ме боли по същия начин.
За килограмите все още съм +2кг. Едни познати ми дадохат фитбол и сега от понеделник ще включа в гимнастиката си и упражнения с нея.
За секса съм си както преди, не намирам разлика относно желанието си.

Киди, дъщеричката ти е страхотна
Мерси

Пак съм аз

Видях това в една друга тема и го пускам тук, мисля, че ще е хубаво да се качи на първа страница, ще ни бъде много полезно: Препоръки за здравословно хранене на кърмачета
http://ncphp.government.bg/files/2preporaki%20karmacheta.pdf

Това е за хранене на бременната и кърмачката http://ncphp.government.bg/files/1Bremennost%20i%20karmene.pdf

Намират се тук, ако някой се интересува http://ncphp.government.bg/bg/broshures/2009-06-24-13-32-43/133- … -24-13-45-06.html

Сложих ги на първа страничка

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 17:52 от Киди

# 468
  • Обетованата земя
Здравейте и от мен! Аз вчера и днес само ходя напред назад и нямам време да се включа.
Киди, честито ти рождениче, голяма сладурана е! И вече знае две пръстчета , че трябва да покаже  Mr. Green.
Ив, за 4д в СЗ има в Ниа Мед. Мен ми взимат 30 лв, първо ме гледат на 2д, после накрая за малко на 4д. Даже последно ми направиха снимка на личицето на бебо и си фантазирам на кой ще прилича Joy.
За душата на бебето една приятелка ми каза, че чела книга на Алена и в нея пишело, че душата си избира тяло някъде през 4я месец от бременността.
Мама Желя и аз ще пробвам соления кекс, лесен и вкусен ми се вижда.
Аз да се оплача, от вчера имам от време на време едни болки в корема, ама в точно определени точки, централно на корема, по вляво, все едно се разтяга нещо отвътре или пък ми забиват нещо в корема. Много е странно. Имала съм ги и преди и май се появяват като повървя повечко. Незнам дали е притеснително. Другия път ще кажа на АГто, ама не мога и точно да ги опиша и незнам.  newsm78
А и на мен ми се случи на два пъти да се събуждам заради ръката си, която не усещах и беше цялата в иглички. Относно секса, желанието ми си го има, но все с малко страх подхождаме, да не навредим на бебо.
Исках и по още теми да пиша, ама не се сещам.  Simple Smile

# 469
  • Пловдив
Здравейте и от мен.Вчера нещо ни се скапа нета и днес не мога да ви изчета.И аз от време на време имам болки в корема.Другото странно нещо е ,че понякага корема ми е мн твърд,а друг път мек.Това нормално ли е или са някакви контракции,които не усещам? На вас така ли ви е? Малко съм притеснена newsm78
И пловдивските мами да се отчетат за срещата днес,която аз пропуснах  Hug Hug

# 470
Tъкмо се връщам от ехографски преглед. Цял час го оглеждахме това диване и той не пожела да си покаже муцуната, та да го видим що за пиле е  Grinning Бъбречетата са си все така. Едното легенче си е на сантиметър и мъничко, а другото беше в сянка, но не се виждаше да е много уголемено. Видя се обаче, че прилежащото му уретърче също е  уголемено, което предполага, че запушването е или на входа на пикочния мехур, или по-вероятно на уретъра след него, което е по-добрия вариант. След следващия ми преглед около 30-тата седмица ще се види вече кое-как и дали ще се наложи секцио. Аз вече започвам да се настройвам за този вариант. Да не кажа, че почти съм го приела. Ще направя всичко възможно да се докопам до уролог след нея, за да ме прегледат. От където и да го погледна, трябва да раждам в Майчин дом. Малко кофти е със студентите там, ама... това да ми е проблема.

# 471
  • Обетованата земя
Ммммммммм, соления кекс е много добър, има вкус на месеницата на баба!  cook

# 472
Здравейте и от мен! Аз вчера и днес само ходя напред назад и нямам време да се включа.
Киди, честито ти рождениче, голяма сладурана е! И вече знае две пръстчета , че трябва да покаже  Mr. Green.
Ив, за 4д в СЗ има в Ниа Мед. Мен ми взимат 30 лв, първо ме гледат на 2д, после накрая за малко на 4д. Даже последно ми направиха снимка на личицето на бебо и си фантазирам на кой ще прилича Joy.

Мерси диди ще проверя как стоят нещата и май ще се поглезя с едно 4Д прегледче  Laughing
 newsm10 браво за соления кекс
Как сте тази вечер момичета, на мен май ми стана скучно и къде ли не се ровя тази вечер.. #Crazy

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 21:44 от ivv83

# 473
[А иначе имаме една приятелка сватбена консултантка, която знае много за всички ритуали - годежи, кръщенета и т.н..., та тя твърди, че чак на 40-тия ден след раждането душата се вселявала в бебето, за това се прави и ритуала с църквата и питката. До тогава то си избирало душа, или тя него ....
Това пък, което аз знам е, че от раждането до 40-ия ден се е смятало, че майката и бебето са все още между живота и смъртта, ритуала в църквата на 40-ия ден се прави като един вид представяне на бебето пред Господа и за очистване на майката, тъй като я смятат за нечиста дотогава, попа чете т.нар. "чиста молитва" и благославя и бебето. След този ритуал се прави вече питката. А това, че бебето си избира само родителите съм го чувала и аз и то още преди да се роди.

А с таз тема за секса в поста на ivv83  "newsm10 браво за соления кекс" го прочетох като "newsm10 браво за соления секс"  newsm78 Wink  Joy

# 474
Няма такъв мързел като мен днес  Whistling Цял ден подпирам дивана. Само една прахосмукачка пуснах, даже милия изми пода . След това хич не ми се приготвяше вечеря, но той каза че иска леща  Shocked Как да не му сготвиш , то.......сама си се готви   chef
Утре вече ще се взема в ръце, даже и ще се организирам , за да излезем  Peace

# 475

А с таз тема за секса в поста на ivv83  "newsm10 браво за соления кекс" го прочетох като "newsm10 браво за соления секс"  newsm78 Wink  Joy

Хахах, няма нищо мама antoniab и това става  luvbed smile3521 хихихихих
николови не се притеснявай и при мен от време на време ме навестява мързелчо  Joy

# 476
антония,  Joy  Joy hahaha hahaha

# 477
Добро утро сладурки!Днес се очертава да бьде супер ден в Пловдив! Party
А относно мьрзелуването на мен ми е любимото занимание! Joy

# 478
Добро тумбаци, днес ще е хубав ден (само дето на каката и текнаха сополките) и смятам да сме навън. Хайде на кафето

# 479
добро утро и от мен
и ние закусваме и изчезваме навън. Времето е страхотно и е само за разходки

Общи условия

Активация на акаунт