За и против паркет в кухненския бокс?

• 2 091
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам да Ви попитам дали според Вас е удачен вариант във всекидневна с кухненски бокс кухненската част да е с паркет /ламинат/ както останалата част от стаята или задължително трябва да е с теракот/гранитогрес?
В бокса няма да има пералня, но ще има миална машина, естествено - хладилник, и се чудя ако нещо протече дали няма да се скапе паркета безвъзвратно и да се налага основен ремонт?
Как е при Вас и доволни ли сте?

# 1
или задължително трябва да е с теракот/гранитогрес?

Задължително - не, но определено е практично.
В темата за кухните, последната показана е с чудесно компромисно решение - лента /с ширина каквато намираш за удачна/ от плочки и дървен под, свързани с преходна лайсна... Peace

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 13:52 от Curlicue

# 2
  • София
Аз не бих си сложила ламинат на място, където се предполага по-често мокрене или миене. Мнението ми е същото и за ламинат в коридора.
Много зависи и от качеството на самия ламинат, защото вкъщи след 5 години ползване, в едната стая ламинатът е тотално за смяна.

# 3
И аз мисля, че ако не задължително, то е поне силно препоръчително, но майстора твърди, че няма нужда...
Само дето не ми се иска при чисто нова кухня да се наложи след 2 или 5 години да се сменя целия под заради някаква 'авария' !
И трябва да реша сравнително бързо какъв ще е окончателния вариант.

# 4
И аз мисля, че ако не задължително, то е поне силно препоръчително, но майстора твърди, че няма нужда...

Защото ще му е по-лесно. Close
Освен мокренето, местата около шкафовете се ползват и по-агресивно и триенето около тях е по-голямо. Зависи от качеството на ламината, разбира се, но риска да сменям платна или целият под, не бих го поела дори и с дървено дюшеме  Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 13:59 от Curlicue

# 5
Качеството на паркета е доста добро - 8+1мм, но явно аз съм предубедена, защото и това не ми се вижда достатъчно...

# 6
Е, винаги можеш с последствие да смениш само една част.
В нашата кухня ( която е разделена от хола с шкафове) сме с плочки, но не се мокри повече, отколкото другаде. Изтървали сме чаши с вода, сок и т.н. върху естествения паркет- нищо му няма. Забърсвам веднага и толкова.
За ламината прадполагам е същото.
От 5 години имам миялна машина, у родителите ми- от 10- и никога не е протичала, да чукна на дърво.

# 7
Аз пък съм с ламинат в кухнята и всекидневната, вече трета година. Имам съдомиялна, но не е протичала, преди това пералнята беше в кухненския бокс, но пак без аварии. Един път ни нямаше в къщи и хладилника се беше размразил и протекъл. Но нямам никъде надраскано, раздуто, изобщо абсолютно никакви следи от употреба. С мъжа ми така решихме, че е по-практично с ламинат, защото твърде бързо ни омръзват нещата и като решим да сменяме, ламината се подменя по-лесно. Нашият е на Tarkett. Ако все пак смятате да не сменяте твърде често интериора, слагайте плочки.

# 8
  • Helsinki / Sofia
Все пак според мен е по-добре да си изцяло с гранитогрес. Колкото и да се внимава - се мокри в кухнята. Да не говорим, че дезинфектанти върху паркет или ламинат - някак не си го представям.

# 9
То нямаше какво да ме убеждавате, просто затвърдихте моето виждане.
Сега просто ще трябва да намеря подходящия гранитогрес и майтора да действа  Simple Smile

# 10
Старата ми кухня беше с гранитогрес,освен,че държеше изключително студено се и миеше по-трудно.Сега сме с ламинат и съм в пъти по-доволна.Като изтървем нещо просто забърсваме и това е,нищо му няма.По-уютно и топло държи.Но и аз изобщо не харесвам теракота,за мен той си е за баня и тоалетна

# 11
И вкъщи сме с ламинат вече от 4 г. В антре, хол, кухня, спални. Само в банята е теракот. Нито се е захабил, нито се е мокрил /ламинатът/. Аз не дезинфекцирам жилището си. Минавам с прахосмукачка, а ако има някое петно, го забърсвам с микрофибърна влажна кърпа. Хич не ми харесват плочки за жилищно помещение. Ще се пукна от яд, че мъжът ми настоя в хола на вилата да сложим гранитогрес.

# 12
Старата ми кухня беше с гранитогрес,освен,че държеше изключително студено се и миеше по-трудно.

Такова чудо за пръв път чувам  #Crazy Laughing

По темата, много сме я дъвкали, слагай си каквото ти харесва, разбира се естествения паркет не е подходящ, ще го съсипете, защото кухнята е работно помещение.

# 13
Старата ми кухня беше с гранитогрес,освен,че държеше изключително студено се и миеше по-трудно.

Такова чудо за пръв път чувам  #Crazy Laughing

По темата, много сме я дъвкали, слагай си каквото ти харесва, разбира се естествения паркет не е подходящ, ще го съсипете, защото кухнята е работно помещение.
Да,2 години едва го изтърпях  Mr. Green но всеки в думата удобство и практичност вижда различни неща Wink

# 14
Само дето не ми се иска при чисто нова кухня да се наложи след 2 или 5 години да се сменя целия под заради някаква 'авария' !
И трябва да реша сравнително бързо какъв ще е окончателния вариант.

Понеже бързах и бях финасово притисната - избрах да сложа ламинат в кухнята, че и в коридора. Избрах с по-високо качество, уж водоустойчив..
Неочаквано по Коледа, в големият сняг, се наводних тотално - оказа се, че като са слагали плочки на терасата не са уплътнили със силикон добре прехода между нея и кухнята..
Изгребах около 3 кофи с вода.. ooooh! #Crazy.. от ламината..
След като подсуших добре - около седмица буквално джваках на всяка стъпка.
После изчезна..
А ламината не се наду. Към днешна дата няма и помен..
 Laughing Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт