За и против паркет в кухненския бокс?

• 2 089
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • на малък остров в океана
И ние сме с ламинат под и около кухненските шкафове. Никакъв проблем нямам с това. По-добре ми стои на мен така. Въпрос на вкус е, според мен.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 21:58 от Ujasia

# 16
  • Варна
..... разбира се естествения паркет не е подходящ, ще го съсипете, защото кухнята е работно помещение.

Какво толкова може да му се случи на естествения паркет в кухнята? Нищо няма да му стане, ако се разлее нещо и веднага се почисти. А ако стане голямо наводнение от авария на някой уред, то тази вода би се разтекла и по ламината/паркета, ако са наблизо, така че по тази логика, трябва цялото помещение да е с плочки.

breeze, пишеш че кухнята е в бокс, т.е. сравнително отделно помещение, и при мен е така и сложих гранитогрес, но сега като гледам можех навсякъде да сложа паркет и малко ме е яд. В коридора също съм с паркет, само пред врата има няколко реда плочки Peace

# 17
И ние сме с ламинат навсякъде!Нас по скоро ни притесняваше да разделяме ламинат/плочка с разни лайсни!
За мен никакъв проблем не е в кухнята настилката да е ламинат!

# 18
..... разбира се естествения паркет не е подходящ, ще го съсипете, защото кухнята е работно помещение.

Какво толкова може да му се случи на естествения паркет в кухнята? Нищо няма да му стане, ако се разлее нещо и веднага се почисти.

Всичко. Можеш да разлееш, да пръска от котлона мазнина (като ти се отворят фуги заради различната влажност и ги напълниш с олио #Crazy), цапане с лютеница и червено вино (например). Става въпрос, че вероятността това да се случи е в пъти по-голяма отколкото в друга стая. И в крайна сметка не може да робуваш на всичко в дома ти сякаш е в рамка, особено ако е в работно помещение.

# 19
  • Варна
soll, всичко което описваш може да се случи и около масата за хранене. Само пръските мазнина....аз не че готвя много, но до сега не ми се е случвало да капе мазно по пода. Може би две капки, но какво ми пречи да ги забърша веднага. Ако се пържи нещо много пръскащо, може да се нахвърлят вестници по пода и около котлона да не залепват пръските. Не ми става ясно какво значи "работно помещение"? Нима ако е гранитогрес няма да изчистиш падналото, след като приключиш с готвенето.
Пак казвам, при мен е гранитогрес в бокса и паркет в трапезарията - цапат се и се чистят еднакво Peace
Хладилника ми, който е от памтивека и протича най-редовно е в частта с паркет, има две фуги потъмнели и то защото ми омръзна да го дебна постоянно. Но той прави локви, които даже не се виждат, защото се получават под него.

Разбира се, плочки в кухнята е по-сигурния вариант, но ако се гони естетика и като се има предвид, че пораженията биха могли да се случат и в трапезарията, разлика не виждам.

# 20
Съгласна съм, че е по-практично, без да е задължително.
Аз не бих си накъсвала настилките - тук едно, там друго. Реших си проблема с плочки 15/90 , много добра имитация на дърво, които дават топлия вид на дървен под, а се чистят лесно като всяка плочка.

# 21
Здравейте,
Искам да Ви попитам дали според Вас е удачен вариант във всекидневна с кухненски бокс кухненската част да е с паркет /ламинат/ както останалата част от стаята или задължително трябва да е с теракот/гранитогрес?
В бокса няма да има пералня, но ще има миална машина, естествено - хладилник, и се чудя ако нещо протече дали няма да се скапе паркета безвъзвратно и да се налага основен ремонт?
Как е при Вас и доволни ли сте?

като гледам и ти като мен имаш малко дете. В такъв случай вариантът с паркет в кухненския бокс изобщо не ми се вижда удачен. Децата много често разливат нещо, изпускат нещо и т.н. Само ще се притесняваш, когато нещо се разлее.

Между другото нашата първоначална идея беше именно това, в хола и кухненския бокс да е един и същ ламиниран паркет (те са свързани помещения и няма врати.) И от естетична гледна точка, искахме и в бокса да е паркет, но се отказахме по причината по-горе. И ще слагаме плочки.

# 22
При нас не само, че помещенията не са отделни, те са си просто една стая, която ние ще разделим с плот и затова го мисля. Ако бяха що горе обособени частите нямаше да го мисля и щях да сложа различни подове.
Ако до два-три дни не намеря нещо, което да е почти като паркета ще стане сложно...

# 23
О, не, не слагай нещо почти като паркета, защото винаги ще се различават и ще изглежда несъвършена имитация. Или карай на едно, или да има контраст.

# 24
Вероятността детето да изтърве филията с лютеница или пък да обърне чашата със сока е много по-голяма в трапезарията или където се храните, отколкото в кухненския бокс. Някак си не ми се вярва, че детето задължително ще си пие сокчето, чая и водата само в бокса или ще се храни там. Виното също едва ли го пиете там. За мазните пръски (ако има такива), ако е теракота или гранитогрес нали също ще трябва да се чистят? Дали ще почистиш паркета или плочките е все едно и също и като време и като усилие. Wink
Колкото до това, че хладилника или пералнята могат да изпуснат - ами то и климатиците могат да изпуснат или пък радиаторите.
Предимството на ламината или паркета според мен е, че е топло и създава уют.
Аз почти всяка нощ ставам за нещо - или да пия вода или да вляза в тоалетната и често съм боса. Като вляза в банята и стъпя с бос крак на ледената теракота ми е ужасно неприятно. Ако и в кухнята ми е така, ще спра да ставам нощно време.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт