Чужбински манджи

• 71 267
  • 956
  •   1
Отговори
# 735
Oсвен, че радиоточка пее молитви, канализацията е ориентирана на изток. Става ми все по-интересна тази халал-кланица. Grinning

А тогава какъв точно смисъл има изразът "халал да ти е"? Аз го употребявам в смисъл на "хайде, влачи" (след много мрънкане, получаваш нещо; или пък да получиш с измама), но с тези хранително-вкусови обяснения се замислям дали не означава "бон апети"... Thinking

# 736
Аз пък мисля, че изразът халал има друг смисъл. Нещо като - ето, подарявам ти нещо, халал да ти е, носи го със здраве Peace, от сърце ти го давам Grinning

# 737
  • Boston, MA
Аз знам, че халал е обратното на харам (забранено). Харам е свинско, но и голи крака примерно.  Grinning

В българският език явно съвсем различно го употребяваме.

# 738
Халал пилетата не се убиват по-хуманно, просто има ходжа който им пее докато ги убиват, ако това се смята за хуманизъм newsm78 Не са нито по-чисти нито по-био. На всички пилета които продават им изтича кръвта пък на коя посока е станало...Няма причина да се избират халал пилетата пред други, освен религиозната.
А иначе и това производство си е механизирано - не им пускат по точката, но примерно ходжата чете на цяла партида пилета наведнъж. Има ходжи на които това си им е работата по цял ден - в кланиците да пеят на животните.

# 739
Oф, ужас. Става за сценарий на някой филм от рода на "Super Size Me" или "Fast Food Nation".

# 740
  • Boston, MA
Barba, офф топик да ти кажа, че отскоро сме супер Барбаронски фенове в нас и се светнах за ник-а ти.  Grinning

# 741
Barba, офф топик да ти кажа, че отскоро сме супер Барбаронски фенове в нас и се светнах за ник-а ти.  Grinning
Спамя, но от къде барбарони в тези времена?

# 742
  • Boston, MA
И аз спамя Simple Smile Донесоха ни книга от Франция, покрай нея почнахме да гледаме филмчета на ютуб. Някой в американската тема май беше казал, че Х&М имали дрешки с барбарони...

# 743
Бубке, ама нали той никът ми е нарисуван на аватара за по-ясно? Simple Smile))))))

При нас има барбарони на канал от сателитната телевизия. Aко не се лъжа, този канал е американски, така че е възможно да излъчват и при вас.

# 744
и аз много ги обичам тези барбарони. Жалко че тук не ги дават

......................да се вьрна на темата за манджите, днес чух по BBC новините един интересен факт. Средиземноморската кухня е официално включена в културното наследство на ЮНЕСКО, каквото и да означава това. Разглеждах сайт на новините, но намерих статия само за френската кухня. Ето и самата статия
http://www.bbc.co.UK/news/world-11768231

# 745
Да се отчета с баклата, сготвих я, но нещо не я одобрихме у нас - нито е боб, нито грах, особено едно такова. Няма да присъства на нашата трапеза Rolling Eyes

А това за пеенето на пилетата и изтичането на кръвта е просто...  smile3505

П.С. А, Барбароните - любими са на синът ми, всички серии имаме:

В тази връзка, Barbabeau, защо си кръстила така Barbouille?  Simple Smile

# 746
а тук са пуснали халал пуйки за Коледа  Rolling Eyes малко еклектично ми идва....

# 747
а тук са пуснали халал пуйки за Коледа  Rolling Eyes малко еклектично ми идва....

Хахахахахахах Joy еклектично, ами! Laughing

Блонди, имената на барбароните се менят според превода в различните страни. Barbabouille го знам още като Barbabeau, Barbabob, Barbabarba... а може би има и още варианти. Wink

# 748
и аз много ги обичам тези барбарони. Жалко че тук не ги дават

......................да се вьрна на темата за манджите, днес чух по BBC новините един интересен факт. Средиземноморската кухня е официално включена в културното наследство на ЮНЕСКО, каквото и да означава това. Разглеждах сайт на новините, но намерих статия само за френската кухня. Ето и самата статия
http://www.bbc.co.UK/news/world-11768231

ето оЩе една статия: http://www.greenmed.eu/news-802.html

4естно казано, не съм 4ула някой да се е развълнувал от този факт. тук си знаем, 4е сме нумеро уно и без толкова официални признания  Wink

# 749
Ама има нещо мътно в тази история с Юнеско  и кухните - тук съобщиха само за френската кухня че е влязла в културното наследство. Кой знае защо и дума не съм чула за това, че и средиземноморската диета е призната по същия начин по същото време.

Та вместо да се гордея два пъти, се чудя какви политически дивиденти се опитват да спечелят.  Още повече че френската кухня и тя като средиземноморската си е призната отдавна и за какъв и са още разни видове признания.. Франция се е отцепила от колектива за средиземноморската кухня, за да се бори само за френската

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 12:42 от chumbi

Общи условия

Активация на акаунт