Чужбински манджи

• 71 245
  • 956
  •   1
Отговори
# 945
  • The QC to be!!!
Пържени картофи с оцет/лимон и сол се ядат и в Ирландско, даже разни видове чипс имат с този вкус.

Едно време ядех пържени картофи със сирене, но не само саламурено. В Чикаго имаше един ход-дог станд (изтече им договора, бутнаха ги и направиха Уолгреенс - на Голф до Бърлингтон магазина) там съм яла най-хубавите хрупкави пържени картофи плуващи в сирене  Blush Та, сиренето е като в парна баня (вид течен кашкавал по скоро) и го поливат отгоре на картофите с чирипак  Crazy

Агент-ке какви диети бе мила, нали знаеш кои са удоволствията на жената  Wink И 2те са порочни съгласно масовият човечец, но пък...

# 946

По принцип ягоди могат да се ядат с crema all' aceto balsamico, т.е балсамов крем ( ли да го преведа..), не точно с оцет.
По-гъсто е. Moже и сладолед:) Аз не съм пробвала.

# 947
  • забравих си мисълта...
Ох аз също съм голяма почитателка на оцета и салатите ми според моя мъж били отровни, поради голямото количество оцет. Винаги правя отделни за него и за мен. Но с тези пържени картофи ме "запалихте" направо. Ще взема, да си опържа 2-3 картофа, само за да ги опитам с оцет, но дали ще може, да се получи с pomfrites, че да си спестя пърженето вкъщи? Какво ще кажете?

# 948
Оцетът, който тука слагат на картофките е светъл на цвят, не знам нали не е ябълков или нещо подобно. Виждала съм го в малки sachets, но в интерес на истината не си спомням кога за последно съм яла такова нещо. Не съм яла пържени картофи с балсамов оцет или обикновен червен оцет. Тук също е много популярно fish and chips, но предполагам че е така навсякъде. Иначе аз напоследък си ям пържените картофи като гарнитура било към риба или бургери.

# 949
Ох аз също съм голяма почитателка на оцета и салатите ми според моя мъж били отровни, поради голямото количество оцет. Винаги правя отделни за него и за мен. Но с тези пържени картофи ме "запалихте" направо. Ще взема, да си опържа 2-3 картофа, само за да ги опитам с оцет, но дали ще може, да се получи с pomfrites, че да си спестя пърженето вкъщи? Какво ще кажете?

Слага се оцет, сол и сок от лимон / едно резенче лимон е достатъчно, ако сложиш цял лимон сигурно ще се побъркаш! / !  #Crazy

# 950
И аз обичам пържените картофи заляти с изцеден сок от лимон,по-малко мазни ми идват.Хапвам изключително рядко,веднъж/два в година и утре смятам да се одебеля.А,така...

# 951
Някой приготвял ли е "Capunti alla Puttanesca". Капунтите явно са вид паста. За първи път Ще ги готвя и не ми се Ще да се иzложа, че и беz това името им zвучи доста комично Wink

# 952
най-новата ми излагация Simple Smile
Сутринта сме обсъждали т.нар.  white coffee, което е по-едро смляно, като начукано, кисне се, вари се и има цвят на горчица. Откакто му свикнах, много ми харесва и си купувам редовно.
обаче сядаме в едно кафене за пръв път и виждам в менюто cafe blanc  и механично си го поръчвам, очаквайки това, което си правя вкъщи. И ми носят!?....гореща вода с цели зърна кардамом вътре! Пфу, да им се не види! опитах се да се шегувам със сервитьорката, питайки "къде е е кафето", но не се получи  Rolling Eyes

# 953
тити, интересно ми стана каквое  това  white coffee  Simple Smile
дай повече подробности,инфо,линк   bouquet

# 954
  • забравих си мисълта...
White coffee  ne e li kaffee latte или white coffee е и с шоколад?

# 955
венетта, на запад си е с мляко под една или друга форма, аз дори не мога да запомня всичките латета, макиати, капучини, мокачини... За white coffee тук аз чух случайно скоро, и дори не знам колко е вярно като наименование.  едро счукано, като булгур; малко се кисне, после се вари 3 минути и после отлежава пак малко, може да се добави кардамом. Светло е на цвят, макар и не чак като горчица Simple Smile
Купувам това завкъщи: http://www.temafinefoods.com/images/2887.jpg, ливанско е, не е обозначено като "бяло", даже първия път от изненада щях да го хвърлям. Аз самата ще се радвам на инфо от извора, ако се включи някоя съфорумка с повече опит в арабските страни

# 956
  • по пътеката
http://www.akmaatouk.com/
моите в бг пият такова, но не знам откъде си набавят, идеята е била заради майка ми, 4е е със сърце и кръвно, но е кофифенка!

Общи условия

Активация на акаунт