Чужбински манджи

• 71 283
  • 956
  •   1
Отговори
# 930
Пържените картофи с оцет не са ли английски патент?  Thinking

# 931
Пържените картофи с оцет не са ли английски патент?  Thinking

Май не.

# 932
  • забравих си мисълта...
Откровено казано аз за първи път чувам пържени картофи с оцет, че и с лимон. Иначе със сирене ги знам от BG.
Вкъщи вече не са правят пържени картофи по здравословни причини, иначе бих опитала малко, да знам какъв вкус имат.

# 933
Sпоред Гугъл британците и канадците ги хапват така, както и доста рядко и изолирано, в някой части на САЩ.

# 934
  • T"A
Имаше такава тема: С какво се поднасят пържените картофки в страната, в която живеете  Grinning
Та, там пише, че в Англия ядат така картофите (от мястото на събитието е потвърдена информацията  Mr. Green)

# 935
И в ЮАР ядат пържени картофи с оцет, предполагам са го взаимствали от англичните. Опитвала съм се да убеда мъжа ми да ги яде със сирене ама не мога. Вижда му се доста странно. Иначе освен с оцет тук е популярно да се ядат и с разни сосове, кетчуп, майонеза и дурги подобни.

# 936
Опитвала съм се да убеда мъжа ми да ги яде със сирене ама не мога. Вижда му се доста странно. Иначе освен с оцет тук е популярно да се ядат и с разни сосове, кетчуп, майонеза и дурги подобни.

И белгийците не можеш да ги накараш да ги хапнат със сирене  Laughing Но с майонеза - задължително. На мен ми се вижда ужасно - хем пържено и до няккава степен тежко вече, пък и с майонеза още  Crazy

# 937
  • забравих си мисълта...
Като гледам и австрийците не са по бялото (краве или овче ) сирене и пържените картофи си ги хапват или просто така, или със сосове. Моят съпруг и до сега си яде по този начин. Но всички останали от семейството ми, си ги хапват със сирене.
Ако кажа, да им прибавя оцет, тук в Австрия ще ме вземат за луда. Но както се казва - различни народи -  различни обичаи.

# 938
Тук бялото или както му викат фета сирене основно го ядат само в гръцката салата, която наподобява малко нашата шопска салата, само дето винаги и слагат освен домати и краставици и маруля, тук през цялата година има марули по магазините, които също се различават от нашенските, защото приличат по скоро на зелки вместо на марули. Дори си спомням преди години бях купила зеле вместо маруля.

# 939
аз напоследък ям пица с балсамов оцет.
Поръчвам си една специална - моцарела, радикио и прошуто крудо, с оцет:) Харесвам много, и започнах да  слагам оцет и на другите пици:))

# 940
venus1  да нямаш предвид салата Айсберг? Тя прилича на зеле newsm78

Вкус приятел няма Grinning
Въобще не харесвам сирене на картофки, абсолютно несъвместими вкусове са за мен. Иначе най ги обичам със сос тартар или сос синьо сирене Crazy
Оцет на нищо не слагам, не харесвам вкуса му.

# 941
В гръцката салата се слага домати,краставици,пиперка,маслини,сирене фета,зехтин,чубрица и оцет  Wink Свикнах й на вкуса,харесва ми.
Балсамов оцет често използвам в разни салати,най- ми е вкусен с зеле,морков и маруля Laughing

# 942
10 c's , добра идея за пицата с оцет Peace. Ще се пробва Mr. Green
Не съм се сетила за чубрица в салатата Rolling Eyes

# 943
Според мен е най-добре да е спрейче оцета. Не на струйка.
Ма пробвайте:) Аз обожавам оцет и това беше голямо откритие Grinning

( Днес пробвах първото тип "Маги малки тайни" в италианския му вариант на Буитони за кълки пилешки)
Не е хич лошо:))

# 944
Балсамико с малинки слагам и на сладолед, половинката щеше да получи удар при комбото оцет+сладолед, но пък той яде пържените си картофи полети и със кетчуп и с майонеза  Crazy
(не е никак зле, но 3 мин ядене = 3 седмции диета, та не препоръчвам!)

ПОливам студентския празник с 2 глътки Калуя + ето този шоколад, за което сте виновни само вие, че ми пускате мухи в главата за белгийски шоколад и колко онеправдана съм, че не го ям редовно Wink
http://baru.be/discover/belgian-heritage-collection.html

Общи условия

Активация на акаунт