Чужбински манджи

• 71 372
  • 956
  •   1
Отговори
# 15
# 16

И моите също, ако може дай им само паста, сутрин , обед и вечер. От арабската кухня най-много ми харесва umm ali, десерт, иначе не съм й голям фен.

# 17
Напоследък, момчетата проядоха така популярния тук green bean casserole. Поне веднъж седмично го правя, както и всякакви други вариации на casserole.

# 18
На мен са ми гадни местните пенкейкс. До преди време недолюбвах и популярното фъстъчено масло, но бременността ми се отрази благотворно в тази насока  Simple Smile. Много харесвам разните пайове, особено боровинков  Grinning

# 19
Финландската кухня е пълна с гадории,както казва  Gordon Ramsay: Suomi-ruoka on sontaa!
или на български Финландската храна(кухня)е лайно!  Blush
http://www.youtube.com/watch?v=4S-8gF9GFJo
Не можете и да си представите каква гадост е традиционната кухня тук!Разбира се има и хубави манджи,но те не са финско изобретение.Финландците ядат много италианска,мексиканска и тайландска храна. Peace
Финландци,норвежци и шведи обаче със сигурност дружно,с общи усилия  Peace Laughing държат първото място по най-гадна храна...Това е Lipeäkala или Lutefisk Sick
"..— Лютефиск не е храна, това е оръжие за масово унищожение. Това е единственото изключение за човек (като мен), ядящ всичко. Иначе съм страшно либерален, с удоволствие ям червеи и насекоми, но съм прокарал линията при лютефиск.."Джефри Стейнгартен, автор на The Man Who Ate Everything („Човекът, който ядеше всичко“)
 bowuu

# 20

И моите също, ако може дай им само паста, сутрин , обед и вечер.

Aз пък живея в Италия и изобщо не обичам паста! Никаква. Най-омразна ми е в комбинация с доматен сос, което тук е класиката.
Не мога да ви опиша каква драма е това - и семейна, и обществена. Rolling Eyes
Редовно ме питат "ми к'во ядете?" и ме гледат със съжаление.

# 21
Най-омразна ми е в комбинация с доматен сос, което тук е класиката.
Редовно ме питат "ми к'во ядете?" и ме гледат със съжаление.

И аз мразя тази комбинация  Crazy
Горките, гладни ще останете  Joy

# 22
Все още имам смесени чувства към      boudin noir - нещо като бахур, сигурно, (сори, Дивиана Wink), но се прави само със свинска кръв (берк!), която коагулира, мазнини и подправки.

Всъщност, като превъзмогнах себе си и го опитах, се оказа че не е чак толкова лошо. Особено както го подправят с много лимон . Все пак предпочитах да не знам как е правено Mr. Green

# 23
Иначе за мен уникат си остава сладкото от калинки от една китайка  Rolling Eyes

Лелей, Блонди, това опита ли го?

Тук едно от най-гадните, което дори не можах да се насиля да опитам /но всеобщото мнение е, че е гадно/, е лютефиск - промита с вода риба, която се готви на пара...

За най-вкусно... Май-още не съм опитала нещо уникално вкусно...

# 24

Да, със страх  Tired Сладко беше  Grinning Очаквах бодливи крачка, но нямаше  Laughing

# 25

Да, със страх  Tired Сладко беше  Grinning Очаквах бодливи крачка, но нямаше  Laughing

Много си смела...  Rolling Eyes
Аз, дори и от чисто любопитство, не бих опитала.

Традиционно ли правят такива неща китайците или...тази дама просто експериментира?

# 26

А мен ме освириха в Клюкарника, когато казах, че съм яла печено морско свинче в Перу Laughing.
Китайците са хард кор - отдавна съм им го признала. Малки птичета, скорпиони, змии, супа-куче, всякакви пълзящи скачат там по грил-партитата Laughing

# 27
Традиционно ли правят такива неща китайците или...тази дама просто експериментира?

Не мога да ти кажа. Дамата живееше в София тогава и това беше много отдавна. Не съм запозната с привичките и храната им (освен ориза), но виж, Сърф, вече е писала  Laughing (много картинно си представям описанието  hahaha)

Имаше в готварския за други екстри, ще се опитам да го намеря  Peace

# 28
...но всеобщото мнение е, че е гадно/, е лютефиск - промита с вода риба, която се готви на пара...
...

нещо си в грешка
тази риба се кисне първо  в натриева основа (lut/лют), от там идва и името и

не си пробвала тукашния surströming (дала съм линк в на4алото)
няма такава воня
лютефискето е роза пред това

# 29
Пържени 'вкусотии' в Банкок   Crazy  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт