Чужбински манджи

• 71 245
  • 956
  •   1
Отговори
# 690
а някой може ли да ми даде рецепта за черен боб с бял ориз/вероятно кубинска е оригиналната/, ама проверена и вкусна, че в нета рецепти много, но не знам коя да пробвам....

# 691
А на мен да ми каже как се готви такъв боб?  Blush

# 692
не е ли бакла това?

# 693
Да, бакла било, сега Пеп-4о ми каза, аз само бях чувала за бакла, но не съм яла или виждала. Сега ще търся рецепти  Simple Smile

# 694
  • T"A
Аз много обичам бакла, но я беля от люспите... 
Тали Дан беше писала за един вид алергия към нея, у нас правят тестове на новородените (на нашето бебе не направиха обаче), но там, където това не е специфична храна, доколкото зная, не се прави.

Най-странното ми беше, че тук баклата я продават и като ядка.

# 695
Аз имам един друг въпрос - мога ли да си приготвя ким-чи вкъщи newsm78 Ако сложа зеле да втасва със сол и лют червен пипер, дали ще се получи нещо?
И други подправки слагат ли се?
Моля, ако някой знае да драсне два реда Hug

Не просто зеле, а китайско зеле! Трябват ти морска сол, лют червен пипер, чесън, корен джинджър, пресен лук, стар лук, ябълка, круша... Ето ти един линк, където много нагледно е показано и обяснено http://drbenkim.com/how-make-kim-chi.htm Успех!  Flutter

# 696

Най-странното ми беше, че тук баклата я продават и като ядка.

а тук-маринована,и я ползват за мезе на бира  Sick

# 697
desitalee, благодаря за информацията Hug Много обичам такива линкове, където всичко е дадено стъпка по стъпка Peace
Още днес ще си купя зеле.

# 698
А пък тук баклата я хапват сурова - ей така, даже не на салата

Като гледам че е станало въпрос за нахут по-горе и се сетих за едно ястие типично за Ница - Сока (la socca) Прави се от брашно от нахут и зехтин и се пече в едни големи тави - едно време са го правели директно на Променад дез Англе в специални уреди

Става една хрупкава коричка, невероятно вкусна, слага й се само черен пипер

# 699
desitalee, благодаря за информацията Hug Много обичам такива линкове, където всичко е дадено стъпка по стъпка Peace

Хубаво си помисли - кимчи е една от най-миризливите храни, които съм срещала. Като живях в Корея, така и не можах да я ям  Sick

# 700

Хубаво си помисли - кимчи е една от най-миризливите храни, които съм срещала. Като живях в Корея, така и не можах да я ям  Sick

Миризливи или лютиви newsm78 Съгласна съм за второто Peace Тук съм си купувала кимчи и си ми мирише на кисело зеле. Друг е въпроса, че е доста лютичко, но аз обичам пикантна храна Mr. Green
А в Корея може би си яла оригинално кимчи и там да има друг вкус и аромат.

Ще опитам, пък ако ще и да ми покажат вратата заедно със зелето hahaha

# 701
Фава свекърва ми ядеше, прави се на салата. Сваряваш ги и ги подправяш.
Баба ми в България затваряше бурканчета с бакла  за гювеч. Може да се използва, като зелен фасул.

# 702
Izma, баш миризливо. Люто и аз много обичам, но иди пребори миризмата първо  Sick  ....нали е ферментирано.

# 703
Хм, направо взех да се замислям какво съм яла Thinking newsm78
Ами нашенското кисело зеле и то е ферментирало и то си мирише, ама е вкусно Peace
Искаш да кажеш, че това мирише по-гадно?
Може би има различни начини на приготвяне. Това, което съм яла аз, не мирише повече от кис. зеле Mr. Green

# 704
Ами на мен ми мирише повече отколкото българското, определено  Grinning   

Общи условия

Активация на акаунт