АВГУСТинските дечица, с мартеници ще закича - тема № 12

• 31 410
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Бебешондел,здравей,одавна не си писала,много гадно е с тази АБКМ  Sad Влизай по честичко  Wink Я кажи от този сайт как става поръчката и колко ти взимат за доставка,а и за колко време пристигат?
Поръчката и от двата сайта става с посредник: ето от тук може да си изберете според града http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476443.0 . Средно може да сметнете колко ще ви излезе ако съответния артикул умножите по 2,7 за първия линк и 2,6 за втория. Peace Ако някой го интересува качеството, кройки, размери, плат, да пише Simple Smile Имам почти всички размери.

# 61
Здравейте,мили мами.не съм чела.Тия дни Вал е много кисел, не знам какво е.Може и зъбче да ни мъче,а може и да е понастинал,защото киха и има малко сополи.Дано успея скоро а ви прочета....

# 62
  • На плажа
Бебешондел,здравей,одавна не си писала,много гадно е с тази АБКМ  Sad Влизай по честичко  Wink Я кажи от този сайт как става поръчката и колко ти взимат за доставка,а и за колко време пристигат?
Поръчката и от двата сайта става с посредник: ето от тук може да си изберете според града http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476443.0 . Средно може да сметнете колко ще ви излезе ако съответния артикул умножите по 2,7 за първия линк и 2,6 за втория. Peace Ако някой го интересува качеството, кройки, размери, плат, да пише Simple Smile Имам почти всички размери.
Малко тъп въпрос-колко е курса на тази валута,лира ли е не съм сигурна? newsm78 Embarassed За първия линк става въпрос.И спирам да не спамя темата Mr. Green

# 63
Янче като ходиш на Казанлък свиркай и аз да се замъкна!!! Аз също щях да се запозная с Жижин, ама ни се размина заради времето и болежките тогава  Mr. Green
Аз авокадо още не съм давала. Мисля сега да давам плодове (традиционни), че съм назад. И да ви питам какво точно да дам? Яли сме само ябълки, круши, сливи!!! Незнам какво? Праскови???? Мислех за банан ама нали запича?Питам за трети път ама никой не ми отговаряяяяяяя Cry
Ягодата и другите подобни са след годинката (според мен) пък и аз съм алергична към ягоди и ще внимавам.
Внимавай с киселото мляко! Хубаво си го дала. Само с лъжичка, че иначе се отбива (мама така е отбила брат ми без да го иска на 7 месеца)
Иначе аз във всяка каша слагам плодове. Давам я следобед с круши, тиква (слагам го и към плодовете), сливи.
Сега мисля каква каша да взема. Чудя се за просо? Яли сме "Първата каша",ориз, елда (не съм доволна много). Какво ще ми препоръчате? Нещо без глутен?

# 64
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ КОИТО ПРАЗНУВА И СА ПРАЗНУВАЛИ ВЧЕРА,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ИИИИ МНООООГО УСМИХНАТИ

# 65
момичета,
чета ви редовно, но рядко пиша.

започнахме захранване със зеленчуково пюре преди 20 дни, но дадох 3 дни тиква, после 3 картоф, после точно почнах картоф с морков (всичко домашно) и се разболяхме - първо таткото, после малкия, после аз, каката и сега последен баткото....
естествено като бе малкия болен спрях захранването. Сега започнах отново от 3 дни, но:
тиква хапна 4-5 л., на другия ден пробвах с картоф - със зор - 2-3 л. и все иска да си суче.
Реших, че може да хареса повече готовите пюрета.
Днес пробвах картоф с морков на Сънвал, но отново не иска повече от 2-3 л.
Вчера следобед пробвах и ябълка на сънвал - само 1 лапна и после като стисна тези устни  Shocked
След всяко пюре - памперса течеееее.

Дайте съвет: дали да не пробвам с каша първо като се цупи на пюретата?
Купих оризовa безмлечна на Милупа (по-рано бях купила млечна оризова на Фризокрем, но и със заревица и така и си стои в шкафа).

Или да продължавам да упорствам с по 3-4 лъжички на ден пюре?

# 66
Йоанка много гадно, надявам се да се оправите бързо Hug  Praynig
Алегория и аз така само чай с мед ме оправя, нече можем да пием кой знае какви легарсква нали сме кърмачки, бързо оправяне и на теб да пазиш бебчо  Hug
Аз да се оплача и ние имаме пъпчици по гърдичките и на вратлето, от храна ли от претопляне ли  newsm78 незнам  ooooh!
засега давам само картоф и морков, вчера док. ми каза да пием Фенистил
ама аз пусто се чудя ако е от претопляне туй дете с тез капки може ли пък да му стане нещо  newsm78

# 67
  • София
Zahira има лаборатория на Цибалаб на ул. "Хубча " No 16 (МЦ Хубча). Ние също трябва тези дни да правим изследванията и мисля там да го заведа. Всички изследвания по време на бременността си правих там и съм много доволна. Peace

Бебешондел ние също сме с АБКМ. Мин. седмица го захраних с картоф, домашно приготвен. На следващия ден му дадох пюре на Хип картоф и морков ( като моркова вече съм го въвела) и на следващия ден се беше обринал по вратлето. Не знам дали е от дом.картоф или от пюрето, защото пък прочетох, че и други бебета са направили реакция към пюрето на Хип.

# 68
  • Бургас
Янче, усещаше се липсата ти  Hug супер, че добре сте си изкарали в Канзас  Peace по Великдени ние ще ходим , ако не ни мине котка път Wink

Алегория , казваш, че банана ще ви запече - мисля , че не е лощо да пробваш банан+ябълка например или с нещо друго комбиниран.....по принцип съм забелязала, че комбинираните пюрета винаги са съчетани един запичащ+един разхлабващ плод. Огледай се за нещо такова  Peace

Аз днес дадох пюре от чиста праскова на Хип, надявам се да няма проблем, но не се знае.....досега от нищо не е проявявала , дано да е така и за напред Praynig

Вчера купих и пюре от Алабаш+малко картофи на Сънвал. Ще дам отзиви като го опита Деси Simple Smile
Та да ви питам тези , които давате пюрета на Сънвал - притпляте ли ги на водна баня както препоръчват на етикета?

Терпсихора, много си изчерпателна браво  smile3501 по дълги постове конкурираш Сънчо Simple Smile

В проходилката държа Деси два пъти по 30-40 минути... харесва и , даже вече разкри механизма на движение и се придвижва свободно а и си играят с бати на криеница Simple Smile главно играе бати де, а Деси се смее и го търси като опъва вратле като някоя свракичка Simple Smile

# 69
Момичета благодаря ви за пожеланията на вече половин годишното ни маймунче  Hug

Магаре -  честита половин годинка и на Деси-да ви е жива и здрава и много да ви радва.   bouquet Да маи се движим заедно хихи, ама сигурно Деси не е мързеланка като Али и виж как си посядва вече  Laughing. Али също се застоява седнала, но в позата която е описала Гануша малко приведена напред  Grinning.

Да ви почерпя за голямото ми момиче и усмивки от Али Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 19:28 от Jijin

# 70
Жижин многое пораснала!!! Страшни мацкииииииии
Магаренце, попринцип ябълката също се води затягащо  newsm78 Незнам вече какво да измисля. Круша с банан?  Mr. Green

# 71
  • Бургас
i_b, някой момичета бяха споделили, че като отказва бебето да яде пюре спират и след няколко дена е друго положението. Не си спомням обаче кой го сподели в предната тема  newsm78

Алегория, че защо да не , само че май го няма в комбинация готово та трябва ти да си ги смесиш , ама няма лошо  Peace по принцип банан+ябълка го дават нормализиращо  Thinking

Тина, радвам се, че нищо ви няма и дано не се повтаря  Hug

За киселото мляко забравих да кажа, че аз смятам след месец-месец и половина да и давам от време на време вечер на мястото на кашата, която давам към 19.30-20 ч.
Искам да си запазя нощното и сутрешното кърмене доколкото може по-късно и дано не стане така да се отбие заради кис. мляко, но ще видим.....
Наскоро мъжът ми с пръстчето на Деси бръкна в киселото мляко и и го даде в устата и тя като не видяла иска да бърка в буркана, както описва и Янчето.....явно им харесва на бебешонделите Simple Smile

Жижин, голяма сладурка Алито Simple Smile

# 72
Alegoria бързо да се оправяш...и внимавай в банята другия път.Добре ,4е не си се претрепала ...Бързо да ти минава и тая настинка

# 73
Ние само Хип сме яли до сега и съм много доволна, но картофа и моркова - явно на някои влияе. След 10 дена ще пробвам само морков, картоф бях въвела преди това с картоф и тиква и нямаше проблем.

Нищо ни няма, само дето направих паника 1 ден. оказа се, че MCV и MCHC се гледат ако има проблем с хемоглобина и еритроцитите,  а на нас са ни добре. Хемоглобинът ни е 118 - да въведа и жълтък,  да не падал. За таласамиите, на които и аз попаднах, педиатърката каза, че имали различна форма и още при изследването, щяло да пише, че има проблем. За леко завишени тромбоцитите  или близо до горната граница - било много често срещано на последък, защото бебетата не пиели вода.
Дадоха ни калциев глюконат на ампули, аптекарката ни препоръча сироп с Калциев Глюконат с вкус на ягода  Grinning Grinning - взех него, стори ми се по-добре за малкия, но все пак звъннах на педиатърката и тя каза, че ампулите били по-добри без добавки и сега изпратих мъжа ми за ампули.

Joanna87  - стискам палци всичко да е наред, не се плаши предварително - казвам ти го, но аз направо щях да умра вчера. Мъжът ми се обажда по телефона и вика не са му добри резултатите и мълчи - а той видял, че има извън границите.

Янче само за киселото мляко мога да ти кажа, че  ще чакам до 8 месец, но трябва да е купено и не знам още какво:(
Авокадо, няма да давам, аз не обичам и не ядем, миналата седмица като говорихте, толкова за него ми се дояде, но не ми хареса.

Още едно питане - миете/почиствате ли с нещо зъбчетата на малките??

# 74
  • Бургас
Мо, за зъбките не мога да дам съвет по обясними причини - нямаме такива Simple Smile
За млякото да ти кажа , тук някъде в мамата имаше една тема в, която майки разказваха как са правили опит с много марки кисели млека оставени на прозорец. Най-бързо се развалило Верея,  съответно е с най-малко консерванти. Ще я потърся темата и ако я намеря ще дам тук линк , ще е полезно за всички за напред  Peace

Общи условия

Активация на акаунт