Дюкански изкушения за всички

  • 87 130
  • 92
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 7
ХЛЕБЕН ПУДИНГ (ДЕСЕРТ)
2 филийки пълнозърнест хляб се натрошават на залъчета и на сухо се препичат във фурна. Разбива се 1 яйце с половин чаша прясно мляко, подсладител и ванилия. С тази заливка се залива хлябът и се връща във фурната за допичане.

# 91
  • Мнения: 7
КАНЕЛЕНИ ФИЛИЙКИ (ДЕСЕРТ)
1 яйце се разбива с подсладител и канела. Филийки пълнозърнест хляб се топват в него и се пекат във фурна върху хартия. Сервират се с подсладена извара и/или плод.

# 92
  • Мнения: 7
Сиренето и кашкавалът с тяхната минидоза ни поставят още едно изпитание. Можем да ги сложим:
-   в попарата;
-   върху принцесите и сандвичите, като добавка, защото са твърде малко;
-   върху дюканската пица;
-   в соленото кексче;
-   в пълнените яйца;
-   и при всички останали яйца;
-   в почти всяка салата;
-   върху мусаките и запеканките.

Или да се насладим на трите придобивки наведнъж, като си направим хапки от пълнозърнест хляб, сирене и плод.

МЪФИНИ С ПАРЧЕНЦА КАШКАВАЛ(СИРЕНЕ)
Приготвя се смес от 3 с.лъж. овесени трици, 1 яйце, 3 с.лъж. кисело мляко, щипка сода бикарбонат. Разпределя се в три формички за мъфини. 40 г. кашкавал или сирене се нарязва на три еднакви кубчета и върху всеки мъфин се поставя по едно. Пекат се до готовност. По време на печенето парчетата потъват в сместа и в готовия мъфин са вътре, като пълнеж.

Общи условия

Активация на акаунт