Има ли българи в Омск, Москва или МО?

• 54 772
  • 349
  •   1
Отговори
# 180
Здравей, Милинка  Hug
1. Когато получаваш РВП , ти дават и тази виза. Тя е многократна, има срок 3 години, както самото РВП. Излизаш с паспорта си и визата от страната, искат и миграционна карта да им представиш. Моята миграционна карта ми я взеха УФМС, затова се наложи да попълвам нова на летището.
Също за самото получаване на РВП ходих 2 или 3 пъти, трябваше да представям още някакви документи..не си спомням вече подробности.
2.Най- добре, след като ти пратят известие, че ти е готово РВП-то, да се обадиш преди да отидеш. Питай ги какво е нужно, за да го получиш и им кажи кога ти изтича визата. На мен визата ми беше изтекла преди да получа РВП-то, искаха поради тази причина да ме глобят 2000 рубли(трябвало да се обадя да кажа,че ми изтича визата, как така съм си позволила да пребивавам незаконно в страната), но инспекторката беше свястна, фалшифицира нещо датите, за да се размина без глоба.  
За да не се окажеш в моето положение и да не се разкарваш няколко пъти до УФМС, им се обади.
3. Ти 2014г. можеш да си направиш вид на жителство. Аз 2011г. получих РВП и 2012г. подадох документи за вид на жителство, би трябвало да е готово вече,но мълчат нещо от УФМС, не са ми пратили още известие. Правилото беше: 6 месеца или 1 година ( не си спомням точно, трябва да питаш тях) след получаване на РВП, имаш право да подадеш документи за вид на жителство.

# 181
  • София
Бебешка, отново хиляди благодарности за информацията!   bouquet
Доколкото разбирам, ако РВП-то ми излезе по-рано, преди да е изтекла визата, мога и да не напускам страната, така ли?
От УФМС ми дадоха телефон, на който да звъня, за да проверявам дали е излезнало решението за РВП. Мисля към края на февруари да започна да звъня, с идеята да се свържа до към 12.03.
А колко време траеше процедурата по слагане на РВП-то в паспорта (то нали е някакъв щемпел като визата)? След получаване на РВП-то трябва да се регистрирам по адрес на местоживеене, нали така?

# 182
Да, разбира се, че няма нужда да напускаш страната. На мен визата ми беше изтекла, преди да ми е готово РВП-то и не напуснах страната. Те ми забавиха РВП-то малко, не беше готово в срок, така че грешката си беше тяхна, нищо че после искаха да ме глобяват и т.н. По-добре глоба от 2000 руб., отколкото 1000 лева за билет до България.  Wink
Процедурата не трае дълго, аз ходих 2 пъти ( или 3 пъти), защото не бях събрала документите, не знаех какво е необоходимо тогава. Ако отидеш с документите, предполагам,че веднага ще го направят. Помня,че носих форма 7 и форма 9, за апартамента и съгласие от членовете на семейството, че нямат нищо против да живея тук. Това е , за да ти сложат този печат, адресната регистрация. РВП-то е щемпел, да, на едната страница ти слагат РВП, на другата регистрацията.
Най-добре им се обади по-рано и се поинтересувай какви документи са ти необходими за получаването, да не стане така да не можеш да ги събереш в срок.
Жалко само, че с РВП-то мъките не свършват, после ще трябва да ходиш в Данъчната служба, там да ти правят ИНН (индивидуальный номер налогоплательщика), в пенсионносто също и след това да си изкараш разрешително за работа. От друга страна, ти така или иначе няма да работиш скоро, щом си с бебето. Предполагам,че може да не вадиш разрешително,защото след година, година и половина като получиш Вид на жителство, разрешение няма да ти е небходимо. Вида на жителство ти дава автоматично право да работиш.
Успех!

# 183
  • София
Много благодаря!   bouquet
Ще дам сводка, когато приключа с тази одисея. Simple Smile

# 184
  • София
Ох, това татарите не са хора...  ooooh!
Бяха казали на 27.02 да се обадя да видя какво става с РВП-то. Днес мъжа ми е звъннал във ФМС-то. Записали ме на опашка и ми дали час за 08.03 да се обадя и да проверя какво става. А като се има предвид, че с дни не вдигат телефона, вероятността баш на 8-ми март да го направят, е нулева. На мен визата ми изтича на 12.03. Сладури, всячески се стараят да ти улеснят живота.

# 185
  • Сидни
 Здравейте, Мами
търся си човек, който пътува за Москва от София около средата на март за помощ при транспорт на 2 бебенца чау-чау. Бебенцата са ваксинирани, обезпаразитени и чипирани, с евро паспорти. Човекът ще получи 500 лв за помощта си. Идеята е да не пътуват сами в багажното на самолета. Много са меки и пухкави, само за гушкане. Ако някой е навит моля спешно да ми пише. Благодаря!

# 186
  • София
Не мога да помогна за превоза, но нали знаете, че има някои особености при транспорта за страни извън ЕС? Изисква се уведомление до Агенцията по безопасност на храните, преглед 24 часа преди полета, задължителна ваксина против бяс (поставена мин. 30 дни предварително). Ако пътувате с Аерофлот - да се преупреди авиокомпанията поне 7 дни предварително, че ще има животни, защото се допускат максимум 2 животни на борда и ако пътуват в багажното, трябва да се заяви самолет с отопляемо багажно. Аерофлот имат изисквания за пътния контейнер и размерите му, независимо, че животното може да стои и в скута.
Кучетата се тарифират като допълнителен багаж и транспортът им струва 200 евро, ако човекът, който ще ги превозва, пътува със собствен куфар.

# 187
  • Spain
Здравейте, Мами
търся си човек, който пътува за Москва от София около средата на март за помощ при транспорт на 2 бебенца чау-чау. Бебенцата са ваксинирани, обезпаразитени и чипирани, с евро паспорти. Човекът ще получи 500 лв за помощта си. Идеята е да не пътуват сами в багажното на самолета. Много са меки и пухкави, само за гушкане. Ако някой е навит моля спешно да ми пише. Благодаря!
можеш да опиташ с влака , отиваш на гарата и се договаряш с някои проводник за някои негов следваш реис към БГ, майка ми е пращала документи и пратки така и пристигат ,за ку4енца незнам дали ще се навият и дали има нещо по -особено при превоза им но е една възможност ...

# 188
  • Spain
моми4ета исках да попитам какви са вариантите за пътуване до Москва,освен с влак. как вървят самолетните билети летните месеци. кои компАнии летят от БГ

# 189
  • София
Вариантите за транспорт до Москва са самолет и влак. Партньорски полети на Аерофлот и Бългерия еър. Редовните полети са около 300-350 евро, в зависимост от датите за пътуване и часовете. Евентуално по-евтини чартъри до Варна и Бургас през лятото.
Кучета с влак не е удачно, защото пътят е дълъг. Моите ги транспортирах седирани, но едно е за 2-3 час, а с влак се пътува с дни. Отделно, че се минава през различни държави, чийто ветеринарни изисквания са различни.

# 190
  • Сидни
Благодаря за отговорите. Кученцата ще имат всичко необходимо. По паспорт ще са на 4 месеца, ще имат здравен сертификат от ОДБХ София. В крайна сметка решихме да използваме специална транспортна фирма за животни. Дано всичко мине наред и моите бебета стигнат живи, здрави и не много травмирани от пътешетвието при новите си собственици. Simple Smile)

# 191
Милинка, УФМС да не би да са се пошегували с теб? Утре никой не работи, национален празник е 08.03., много ме съмнява точно те да работят, но ти пробвай разбира се. Кофти, че ти изтича визата, а пък още нямаш отговор от тях. Не знам какво да те посъветвам, освен много да настояваш и да им досаждаш да побързат.
На мен ми изпратиха най-накрая известие, че Видът на жителство ми е готов. При това е бил готов още декември месец, а писмо ми пращат чак сега....От 3 дена звъня и не мога да се свържа с тях, или е заето, или никой не вдига. #2gunfire Искам да ги питам по телефона дали трябва да нося някакви документи или само паспорта,но да видим след колко дена ще успея да се свържа.

# 192
  • София
Не се бяха пошегували, защото мъжът ми беше говорил с тях. Не е като да кажеш, че се дължи на недоразбиране от моя страна. Simple Smile Както и да е, по-куриозното беше, че на следващия ден получих уведомление за одобрено РВП и че трябва да се явя в 3-дневен срок.
Отидох, дадоха ми формуляри за отпечатъци, които направих вчера и занесох паспорта да ми сложат печата за РВП-то. Паспортът ще е готов на 21.03, но трябва след това да кандидатствам за многократна виза на основание РВП-то. Не ставало автоматично и заедно, както си мислех аз. И за тая многократна виза трябва отново да си запиша нов час по телефона (понякога дават и за след месец), да занеса документи и да чакам 20-дневен срок за одобрение.
Каня се с малкия да ходя през юни в БГ, направо не виждам как ще организираме всичко до тогава. Още не сме му подавали документи за задграничен, а после ще трябва и българска виза да му вадя. 

# 193
Момичета, много се извинявам за нахалството, но имам нужда от малко помощ - девер ми се ожени за момиче от Русия и искам да й напиша кратко писъмце за добре дошла във фамилията, имам нужда от помощ за превод  Blush

# 194
  • София
Блонди, пиши на ЛС, каквото искаш да й напишеш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт