Пролет пуква, разцъфтява, СЕПТЕМВРЙИСка мама засиява!

• 23 660
  • 693
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, момичета!

гледам - разговаряте си за колички. Аз засега съм си харесала ей тази
http://www.martis93.com/component/page,shop.product_details/flyp … uemart/Itemid,42/

давайте мнения, ако някой има впечатления от нея

на мен друг ми е проблема - чудя се легло или кошара?

# 526
Ние харесахме кошара, която се преобразува в легло като й се махнат някои елементи.

# 527
можеш ли да дадеш линк?

# 528
Здравейте тумбачета!
Много се радвам за добрите новини, които чета от вас. А така, все добри резултати до края  newsm10 newsm10 newsm10
Добре дошли и на новите майчета   bouquet
Аз онзи ден трябваше да съм на ФМ, но заради снега отложихме пътуването. Помолих да ми сменят часа за друг ден  Laughing и ето, че днес бях в София. Ходих до МЦ Фемина при д-р Славкова (доволна съм от нея, мила жена).
Момичета, резултатите са много добри  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44. Най-накрая бебо е достигнал размерите, който трябва да бъде и вече е голям цели 5,2 см. Не успяха да ми кажат пола, тъй като било рано  Sad
Ами, това е засега от мен. Отивам да лягам, че днес много се изморих от пътуването до София.
Лека и спокойна нощ  smile3522

# 529
Привет и от мен Hug
Обсъждате колички,аз съм с Магингланд в момента и съм доволна,Мая е в нея от рождението си,единственото подобрение което направих е ,че уших дюшече да и е по меко.Има един недостатък голям,когато возиш с лице към теб бебето е много маневрена,но когато обърнеш дръжката си е цяла мъка.Но няма никакви грижи с пресечни местности,сняг и големи дупки Mr. GreenТежка е да,но аз и не знам да има комбинирана количка по-лека от 10килограма,а принцеса е 13. Peace
Семтември най-вероятно ще я сменям,но не с такава за породени,а има една приставка която е универсална и се закача за количката,на нея полагаш измореното дупе на по-голямото дете и се разхождате WinkА когато Мая иска да нанка ще мятам бебока в слинг,каката на неговото място и продължаваме по пътя.Рамечтах се за след някой друг месец Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesтака искам вече да раждам,и да се гушиме всичките заедно.Снощи даже сънувах,че раждам девойка,с Мая сънувах,че раждам мъж.И в двата случая раждах много лесно,ралично от това което ми се случи,та явно и този път ще е трудно.
Та по този повод и аз да си кажа за раждането,то си е далече,но мился да си е естествено.Много ми беше ртудно с Мая,имах големи поражения,но най-гадното беше,че за малко и нея да я изпуснем.Тогава се кълнях,че никога повече няма да раждам нормално,но сега пак ми се ще да пробвам и да имам от онея прекрасни раждания за които някои жени разказват.
Спирам,че сигурно досадих,ако някой ме прочете докрай ще го черпя сладолед на някоя бременелска среща-гореща пролетта.
Лека вечер на всички ви желая  bouquet

# 530
Ето ви доказателство за това колко е проходима Laughing

някой каза,че била малко грозновата,е аз не я намирам за такава,да не кажа,че ми е доста симпатична Peaceама то сигурно защото си е мойта Hug

# 531
Момичета, забравих да ви питам: тъй като и последния път (при моя доки) ми казаха, и днес също, че плацентата е долу ниско и аз малко се притесних. Някоя от вас имала ли е такъв случай? Можете ли да обясните дали плацента по предна стена е едно и също с плацента превия? Има ли проблеми по време на бременността и по време на раждането? За секса, за съжаление ми забраниха тотално  Cry Cry
Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете.

# 532
Предна плацента и ниска плацента не е едно и също, ама точно каква е разликата не знам...мисля, че предна е по-неприятният вариант Wink И на мен ми казаха, че съм с ниска плацента...пусни търсачката и ще прочетеш доста неща са изписани, но с две думи - никакви физически натоварвания, повече лежане, никакъв секс, има голяма вероятност с изрстването на бебето плацентата да се качи на горе...аз на това се надявам много, защото иначе в по напредналите месеци е по-опасно, трябва още по-голямо пазене, може да се наложи и лежане в болница. Рискът е от преждевременно раждане...Освен това, ако плацентата не се качи нагоре до края, се ражда задължително секцио!
Така, сега не се шашкай, всичко, което ти написах е от това, което изчетох от нета! Когато доки ми го каза на мен, аз не го питах много и той не каза нищо, утре отивам да му покажа резултата от БХС и ще го поразпитам, но всеки случай е индивидуален и се вземат предвид и други неща, а това в нета е сборна информация от много случаи, така че питай си доктора Wink

# 533
Здравейте момичета  Hug
alximika Количката ти е много сладка на мен мн  ми харесва... аз много си падам по шаренкото и по по изкрящите цветове!  Mr. Green
Даниелка ако може за новата темичка да ме впишеш за предчуствие за момче всеки пат се каня да ти кажа и все забравям... (нали съм си разсеяна)  Crazy
Аз пък вижте каква количка си харесах
http://www.albeebaby.com/peg-perego-2010-vela-stroller-in-kiwi.html
А като сме бебета още ще спим в кошчето за кола... поне тук са така всички бебета...  newsm78 А зеленото е любимият ми цвят и много ми харесва (а и е неутрален и става и за момичета и момчета)... Хиххи ще сме жабчета  Mr. Green baby_neutral Joy
А за легло съм си избрала кошетка която е 4 в 1 и е супер даже моята приятелка в България си поръчаха подобна онлайн която като порасне детето става на бюро и легло което е супер  Peace Ето я и моята:
http://www.albeebaby.com/delta-shelby-crib-and-changer-in-espresso-cherry.html
Момичета пускайте сайтове да разглеждаме ако има нещо интересно, че да събираме информация от сега  Hug
А относно ваничките моата приятелка ползваше нещо такова:
http://www.toysrus.com/product/prodpop.jsp?LargeImageURL=http%3A … 04&totCount=0
И до колкото знам беше много доволна!
Това е за сега от мен лека вечер на вас  Hug Hug Hug И не се ядоавайте на зимата, ще свърши много скоро!!!

# 534
Здравейте, момичета!
Добре дошла, anixi!

Лелее колко се чувствам изостанала, като ви чета да обсъждате колички, ванички и какво ли не... Дори и бъдещите мами за първи път са мнооого по-напред с материала от мен, ще трябва да наваксвам  Laughing. Като си се знам, няма да се оставя - ще чета, ще проучвам. Ама на този етап имам чувството, че докато вляза в час като ми се роди детето, ще го оставя без жизнено важни за него неща  Crazy, ужас просто!

Браво за хубавите резултати при прегледите на всички!
desunique, радвам се, че причината за зацапването при теб се оказа много по-малко тревожна, отколкото ти бяха казали преди. Страхотно облекчение е, нали и аз го изпитах.
В интерес на истината онази вечер правихме секс (след разрешението естествено) и непосредствено след това, като отидох да се мия и получих червеникаво зацапване и се притесних, щото нали уж нямало вече съсирек на плацентата (което при мен беше преди причината). Обаче после през нощта и изобщо след това - абсолютно нищо. Та реших, че няма как да има пак такова нещо, и то един ден след прегледа и реших да не се обаждам. Отдавам го на това, което и ти каза, че сега лигавицата е изпълнена с повече кръв, или там както е точно по медицински. Е, повече от ясно е, че скоро няма да има традиционен секс  Laughing, а по-скоро някакви "заместителни процедури" (пак да цитирам Danna  Laughing).

Danielkka, подкрепям ти предложението и напълно те разбрах, че става въпрос само за тези, които са писали едва ли не по един път преди много време и толкова. Не виждам нищо лошо в това, при положение, че те де факто не участват по никакъв начин в темичката. Дано всичко с тях е наред все пак, и ако наистина решат да пропишат отново - ясно е, че няма проблем. Но каквото решите, мен лично това не ме бърка по никакъв начин.

v_spasova, дано се оправи скоро дъщеричката ти, представям си какви са притеснения..

априлска мама
, много мило и смешно е отговорил сина ти на въпроса дали иска братче или сестриче  Laughing.

alximika, как ще досадиш (като гледаш аз по колко пиша  Blush)! Дай Боже на всички ни хубави раждания!

# 535
  • София
априлска мама , името много ми допадна - Солетка   Joy

alximika , екстра си е количката Wink
Нашата количка на cangaroo още е 'жива', е малко е поочукана от обиколките из квартала, но нямам намерение да купувам нова.
Имаме си детско легло, в което почна да спи от скоро. Там беше и до 3-4 месец, след това почнаха да избиват зъбите и се пренесе при мен.
Имаме и сгъваема кошара на бретони, съвсем обикновена, и ни е много удобна като ходим някъде извън София. В повечето хотели предлагат кошари, ама някак нямам желание да ги ползвам.
Сега бебока, ако е спокоен, ще го мятам в кошарата, ако не - идва при мен на леглото Simple Smile

Иначе снощи лекарката ни каза че тази бактария в нослето не може да е причина за инфекцията понеже сме слагали Пентаксим. Нямало нужда да се повтаря изследването. Но пък в дробчето има вече храчки, та почваме инхалации с вентолин и ... кошмара става все по-голям. Много не ги харесва тези инхалации моята, но няма как ...

Хайде, лек ден от мен Simple Smile

# 536
Люляк, аз с първата бременност бях от тези бременни, дето сега много им се подиграват по форумите  Simple Smile В смисъл толкова бях притеснена всичко дали ще е наред, че не посмях да купя нищо за бебето. 3 дена преди да родя, обиколихме с мъжа ми набелязаните магазини и направихме огромен списък с всичко необходимо: помпа за кърма Авент, всякакви дрешки за бебето под брой и размер и цвят, ваничка, матраче, чаршафчета, креватче, абе всичко - да не изреждам. Купих едно единствено костюмче за изписване  Grinning Като родих, същия ден мъжът ми заедно със сестра ми обиколиха и накупиха всичко - нямаше пропуск, даже се бяха пооляли да купуват и ненужни неща. Отделно едната баба се появи с 5 торби дрешки и какво ли не за бебето. Та не само, че нищо не липсваше, ами бяхме се заринали направо. Количка купихме, когато бебето беше на 6-7 дена, излязохме и си я избрахме същия ден. Това ми беше единственото прецакване - с количката, оттогава знам, че тежка ли е една количка, да не ми я хвалят.  Simple Smile Е, след 6 месеца си взех лятна и се родих. Та мисълта ми беше, че няма как да си оставиш детето без необходимите неща. Аз втория път си напазарувах всичко в 7-ми месец някъде. Сега не знам в какво настроение ще съм и как ще пазарувам. Обаче в деня, в който видях двете чертички, влязох в един магазин и купих страхотно зелено плюшено боди и зелено плюшено комплектче ританки с горнище за новородено. Много ми се прииска и го взех съвсем импулсивно  Simple Smile

# 537
Предна плацента и ниска плацента не е едно и също, ама точно каква е разликата не знам...мисля, че предна е по-неприятният вариант Wink
Всъщност е точно обратното. Питайте чичко Гугъл.

Предна плацента и плацента превия са две съвсем различни неща. Плацентата може да е закрепена на предна или задна стена, и двата случая са нормални. Лошото е когато е много ниско - тогава е проблем, но пак под наблюдение се изкарва бременността до края. Аз предния път бях с предна плацента -всичко си беше съвсем нормално, и сега пак съм с предна. Единственото неудобство е, че късно се вижда пола  Wink
Аз съм ЗА предварителното пазаруване - огромно удоволствие е да си избираш сама нещата, едно по едно. Чувала съм, че първото нещо което трябва да се купи е шапчица, за да тръгне с главата напред при раждането - само това суеверие съм спазвала  Laughing
Pile76 - тази количка е много удачен избор и цената и е много изгодна, само зимно чувалче ще си вземеш отделно и си готова  Peace На Чико има подобен модел.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 09:28 от E.L.

# 538
  • София
Добро утро, мамчета!

Много сте изписали и коментирали сто неща. Довечера ще изчета всичко. И ще разкажа за количките.
Аз вече я свърших тази работа, всмисъл взех и зимен и летен кош, че даже и кошница за кола.
Но за това довечера, че съм в офиса и петъчно имам много работа - уж било ден на майстора, ама всички се разработват днес и няма смогване.
Другата седмица съм на преглед и нямам търпение да го видя малкото човече. Коремът ми от седмица почна да се издува и заформя. Но това си го обяснявам с факта, че веднъж вече разпъната кожа /от предишната бременност/ сега ще е по-лесно и по-бързо.
Поръчах си от английски сайтове дрешки, още не са пристигнали, а ако се забавят още малко - не зная какво ще нося просто.

Хубав слънчев ден на всички  Hug

Даниелка, моля те мила, да ми пратиш паролата за сайта със снимки - да кача и аз някоя, че както се променям бързо ...

# 539
  • Sofia, Bulgaria
Айде и аз да се разпиша,че ще вземете да ме забравите  Mr. Green.Не съм писала,защото в къщи е един малък ад.Габи е с гнойна ангина  Rolling Eyes.Бяхме го докарали до там,че сливиците и залепнаха една за друга и буквално започна да се задушава детето.Сега пие зинат,но все още няма голямо подобрение и пак сме само на ръце и денем и нощем.Няма лягане ,че се задушава направо  ooooh!.Няма да ви обяснявам как издържам,че то и аз самата незнам.Не помня кога за последен път съм спала.Добре,че сега каката я взе за малко та да седна да се разпиша,докато не е ревнала.Та..........относно количките,откакто се е родила Габи смених две сега съм с трета.Пак не е най доброто,но поне мога сама да си я сгъна и да я дигна.Научих се да я държа в багажника на колата,че нещо ще ми дойде нанагорно ако я дигам в това положение по стълбите.Първата я избирай да е голяма и маневрена,масивна и тем подобни.Накрая се оказа,че не мога да я отлепя да я дигна въпреки,че съм доста едра и яка жена.Втората гумите едвам вървяха и дръжката веднага овисна.Сега съм с "Пег Пелегро"........ми става .Мислех когато дойде бебето да купя за породени ,дори вече се заглеждах,но като виждам,че няма под 600 лева а аз на практика ще я ползвам само около 6 месеца и то повечето през зимата та се отказах.Май и бебето ще ползва сегашната количка,а когато толкова ми се налага да съм сама и с двамата,каката в количката а мъника в слинга и готово.Сега е момента да ви покажа малко снимки от миналата вече на кака Зори,Габи и тати  Peace,на който му се гледат разбира се....
http://emiliarie.snimka.bg/family/gabi-v-navecherieto-na-p-rvata … si-godinka.481515
Относно коремчетата,моят вече доста си ми личи и мисля,че всички забелязаха,че съм бременна.Не съм ползвала повече от 3 години градски транспорт и много се надявам да не ми се наложи,точно поради причините ,който изброихте.Достатъчно ми е,че в Кауфланд все ще се намери някой който да мине с количката през корема ми за да ме предреди  #Cussing out.Не ги спира кошчето с бебето в количката,та корема ми ли ще ги спре  #2gunfire.Относно дрешките,аз не съм суеверна и миналия път бях още в първия месец,когато си купих от Гърция първото костюмче за бебето.Бях убедена,че е момиче,но взех в небесно синьо едно гащеризонче,в което се влюбих.По същото време щерка ми беше в Англия на курс и донесе един голям мечок ,след като и казах,че има вероятност отново да стане кака.Та след като поставихме съвсем в началото старта на покупките,вече ни беше трудно да се спрем и до към 5 месец бяхме накупили почти всичко необходимо.Мисля,че това ни зареждаше всички много положително,а когато ни стряскаха че има проблем с бебето,просто си вадехме дрешките да ги разгледаме отново и отново и бяхме сигурни,че всичко ще е наред.Това са едни такива мили спомени,който незнам защо изплуваха в съзнанието ми сега .За бебето още нищо не сме купили сега,но напрактика имам всичко необходимо.Ще взема само шишета и няколко нови дрешки,но само малко да се постопли времето,че в сняг избягвам да шофирам,а и нямам настроение за покупки.Леле спирам,че май се олях и доста ви досадих.Погалете коремчетата от мен и си почивайте повечко.Усмихнат ден на всички  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт