Отговори
# 915
Mama_petya, въпросът ти всъщност трябва да е ЗАЩО ВЕСТНИК КАПИТАЛ НЕ ПУСНА И ЕДНА ЕДИНСТВЕНА СТАТИЯ ЗА ГМО?????
Разбираш ли, НИТО ЕДНА. Нито положителна, нито отрицателна, все едно че темата ГМО НЕ СЪЩЕСТВУВА??????

Не си прав. Пуснаха тема на броя. http://www.capital.bg/show.php?storyid=850008

Само че много тънко подкрепят законодателните промени.

# 916
Аз лично го имам в пощенската си кутия. Половината ми последен материал е съставен от него и от неща на Митко Кацов. Препоръчвам да следите http://forthenature.org. Там се качват всички прес съобщения и позиции!

Друг е въпросът, че някои медии не им обръщат внимание.

Току-що разбрах от ресорната ми колежка, че в понеделник в 11 часа президентът ще приеме Мария Капон. Тема на разговора: Промените в Закона за ГМО.

Ами дай го тука де! Секретно ли е?

Mama_petya, въпросът ти всъщност трябва да е ЗАЩО ВЕСТНИК КАПИТАЛ НЕ ПУСНА И ЕДНА ЕДИНСТВЕНА СТАТИЯ ЗА ГМО?????
Разбираш ли, НИТО ЕДНА. Нито положителна, нито отрицателна, все едно че темата ГМО НЕ СЪЩЕСТВУВА??????

Е то е ясно, че има медии с различна политика (не смея директно да казвам "купени", защото е подсъдно без доказателства  Laughing). Никой не се е надявал на страшно горещ прием от страна на големите вестници, телевизии, радиа.
Ясно е, че малкото материали, които се промъкнаха, се дължат изключително на смелостта на отделни редактори и журналисти.
Но освен тия медии има и други, върху които властите нямат контрол: блогове, форуми, y-tube, ако щете и просто разпечатани листове на домашен принтер, които да се раздават на ръка.
И ако някой беше казал: искаме да съберем пари, за да си платим 3 минути по bnt, за да си направим изявление, ето банковата сметка: дали пък нямаше да се съберат парите?
Така че когато има желание се намира начин. Wink

# 917
Относно референдума това върши ли работа като информация .

Нямам време да го чета сега , затова го пускам на вас.

# 918
Относно референдума това върши ли работа като информация .

Нямам време да го чета сега , затова го пускам на вас.

От 2004 г. е  Wink. Няма гаранция, че е актуално.

# 919

Не си прав. Пуснаха тема на броя. http://www.capital.bg/show.php?storyid=850008

Само че много тънко подкрепят законодателните промени.
Тези от КАПИТАЛ май четат този форум, и напък на мене са решили точно пък днеска да пуснат тема Simple Smile
Сега отивам да чета, но факта си остава, КАПИТАЛ чак днеска се решиха да споменат нещо за ГМО!!!!!

# 920
За подписката, която пуснах по-рано.
Изглежда форумът се чете от повече хора, отколкото си личи, защото днес получих писмо, че този текст вече се разпространява. Възможно е и още някой да е взел самостоятелно решение, без да си прави трудада ме уведомява. Ето още един пример за събитията, които се развиват по-бързо от капацитета на нашето умуване тука.

Помислете, какво ще се прави с тези подписи, които хората ще дадат с искрено сърце?
След една седмица ще се натуткаме с някакво решение, а вотът на тези хора за какво ще послужи?
Казвам ви - решавайте бързо, и то до няколко часа: подкрепете подписката, с която хората да изразят мнението си, за да се покаже на управляващите, че българите са будни и не са заблудени. Нищо не пречи да се пусне следваща за референдум и следваща - за цяла Европа. Колкото повече, толкова по-добре.

# 921
Не пречи да има и бг подписка, и отделно втора за еврореферендум.

# 922
На подписката защо просто не се добави едно изречение ""Искаме организирането на национален референдум във връзка с възможността за отглеждане и освобождаване в околната среда на ГМО в България и Европа" и толкова. Така може да се добави в последствие към всяка друга подобна подписка.

# 923
На подписката защо просто не се добави едно изречение ""Искаме организирането на национален референдум във връзка с възможността за отглеждане и освобождаване в околната среда на ГМО в България и Европа" и толкова. Така може да се добави в последствие към всяка друга подобна подписка.
точно за това влизам да кажа- не е ли добре да се пише направо  към тази подписка и за референдума???? или подписката на многото хора би следвало или да ги накара да спрат с извръщенията или да направят референдум ,то не е ли ясно ....или трябва да се прави отделна петиция,кажете
Отидете в пенсионерските клубове,аз ходих ,много се зарадваха на информацията,хората просто не знат какво е точно ,успокояват се защото ББ казал,че няма да правят промени и те си вярват милите,но за не повече от 10 минути всичко им разясних и веднага се активираха. Обикновено в един клуб ходят много групи,така че можете да оставите материали ,но и трябва да се разяснява ,а те подписката сами ще си я направят,веднага се съгласиха ,и тетрадки ще си купят,само им оставяте текста който трябва да напишат или залепят на тетрадката в началото за да се вижда за какво се подписват.Имам въпрос обаче,не трябва ли и ЕГН да пишат????петицията на граждани Европа няма ЕГН,но няма ли някакво такова изискване?

# 924
ПОДПИСКА
на Гражданите на Република България
за България – свободна от ГМО

Не желаем на територията на Република България да се отглеждат ГМО(ГИО) извън стените на лабораториите, независимо от целта: търговска, научна или каквато и да е друга цел.
Искаме да съхраним чистата природа на България, с която страната ни запазва позицията си на привлекателна туристическа дестинация  и износител на екологично чиста продукция,а това е несъвместимо с присъствието на ГМО(ГИО)
Присъединяваме се съм всички граждани на Европейския Съюз и по цялото земно кълбо  които декларират желанието си за забрана на ГМО(ГИО) на територията на техните държави.
Заедно  казваме  Не на генно изродените организми

това се събира 4 пъти на лист обърнат хоризонтално

# 925
ПОДПИСКА
на Гражданите на Република България
за България – свободна от ГМО

Не желаем на територията на Република България да се отглеждат ГМО(ГИО) извън стените на лабораториите, независимо от целта: търговска, научна или каквато и да е друга цел.
Искаме да съхраним чистата природа на България, с която страната ни запазва позицията си на привлекателна туристическа дестинация  и износител на екологично чиста продукция,а това е несъвместимо с присъствието на ГМО(ГИО)
Присъединяваме се съм всички граждани на Европейския Съюз и по цялото земно кълбо  които декларират желанието си за забрана на ГМО(ГИО) на територията на техните държави.
Заедно  казваме  Не на генно изродените организми

това се събира 4 пъти на лист обърнат хоризонтално

в този тикс нищохне се споменава за референдум и пак питам какви данни трябва да се пишат освен имената

# 926
Вие вярвате ли си, че някой ще ни направи референдум в България? Joy
Слезте малко на земята.  Пък и на настоящия етап на неинформираност на обществото, провеждането на референдум едва ли е най- добрият вариант.

Изключително важно е да си изясним терминологията от този закон! Недоумявам как така всеки си тълкува различно термини от рода" освобождаване в природата" Rolling Eyes Че те са ключови. За какво точно се борим тогава? Могат да ни лъжат и мамят както си искат.
Значи законотворим, пък не знаем какво означава това или онова. Или имаме наша версия, а "онези" имат тяхна... newsm78
Мисля си, че трябва да се иска писмено обяснение на неяснотите. Някой трябва да сложи подписа си под обясненията.
( И какво като си сложи подписа? Голям праз!!                                                                                                                                                  Да натисна ли бутона "публикувай" или да изтрия? Давам си сметка какъв абсурд е всичко това.)

# 927
За подписката са нужни трите имена, подпис, град. Peace

Кой ви каза, че дата на раждане се изисква? ЕГН не искат ли случайно??? Mr. Green
Хайде, моля ви се.
-----------------

*Ако СЕГА нямат материал за статия, спокойно могат да го направят вече от последните няколко страници тук.
* Ако някой още не е гледал "Давид срещу Монсанто", може да го изтегли с редактирани субтитри от kolibka.com.  Пак там аз се натъкнах на един интересен филм" Произход и символизъм на ЕС" ("Origins and Symbolism of the EU") Приятно гледане!

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 20:34 от СпирОлина

# 928
Аз предлагам подписката и подписите за референдум да се събират отделно,защото подписката можем да я пратим и до ЕП,ЕК,страните които са се отказали от ГМО и др.,за да искаме подкрепа,и да покажем колко хора аджеба са против.А подписите за референдум са си подписи да се инициира референдум тук в България.

Какво ще кажете все пак да организирае кръгла маса,на която да поканим този път не наши партии само,а представители от посолствата на всички страни които са против ГМО,и на Европейските Зелени примерно,Гриинпис и др.?!

# 929
За дата на раждане каза Рафаил.
Но явно има разногласие  Sad
Къде може да се провери точно, знае ли някой?

Общи условия

Активация на акаунт