Машина за хляб-28 част

• 54 233
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Polin,този чудесен хляб с бульон от *живо пиле* ли е?
Pepa ilkova,супер козунак!Аз никога не съм правила,но скоро ще пробвам.
kapri z,прекрасно хлебче!
Доника,Браво!

От мен днес  ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ СЪС СУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ посипан с царевичен корнфлейкс

# 91
Момичета , имам няколко запитвания на лични , за това как се работи с екселската таблицата на Ердинч. Чуех се как най-лесно да обясня и за това онагледих стъпка по стъпка ка се променят стойностите в нея. Ако има още някой който не знае как да я ползва , мога да пусна обяснението и тук.

За тези , които ми писаха на лични , моля да ме изчакат мъничко ,докато има пусна отговорите.

# 92
lidan, усмихна ме Laughing!
Ами бульонът е от "живи" пилешки бутчета Crazy. Бях пускала наскоро рецептата. Просто тук добавих и малко грис Peace.

Чудесни произведения от всички  bouquet!

# 93
Здравейте неуморни хлебопекарки и хлебопекари!  bouquet Виждам, че вече тренирате с козунаците! И аз ще правя някои опити тия дни, отдавна им се каня!

Полина, мисля вече отдавна е време да записваш някъде рецептите си, че да не ги търся...  bouquet
Доника, браво! Виждам, че уплътняваш добре времето... Wink   bouquet

Ето и моите последни питки, от тесто, замесено в хлебопекарната:

# 94

(процентите в първата колонка при желателните са били майсторските съотношения, така викат тука  Simple Smile )
 Hug

newsm78 ако намеря време, скоро мисля да коригирам данните и да публикувам новата и версия на таблицата (например съотношението за маята може би трябва да се увеличи, защото по стандарта е за обикновенна мая, а съотношението на обикновената спрямо сухата бърза е 1:0,75, или кол. мая ще я регулирам с рецептите на Breville, защото те са много точни)  newsm78

ако имате допълнителни   chef забележки, в новата версия мога да се съобразя и със тях  Hug

Ако някой има представа какво е съотношението на продуктите за белия хляб по българския държавен стандарт , то това би била точно Пина .До колкото разбрах , тя е завършила нещо по технология на брашната  newsm78 или поне би имала информация къде бихме могли да го потърсим  Thinking Надявам се да се включи , за да помогне. Аз лично бих се радвала да надникна в новата версия на таблицата , тъй като и в този си вариант , тя ми е много полезна  newsm10 Благодаря ! newsm51

Поли , твоите хлябове винаги са ме изумявали с перфектността си! Нежни , ефирни и много апетитни  Hug

Мах-мама  , благодаря  newsm51 Тебе ще те тормозя в темата за козунаците съвсем скоро  smile3503

# 95
Срам не срам-запис Embarassed.В момента правя отново питката с кисело мляко на Макс-мамма,ако става за показвне ще я щракна  Simple SmileА после и ще ви дочитам,че кога ги изписахте тия страници... ooooh! Simple Smile

# 96
  • Географският център на България-Габрово
Дали сега открих топлата вода с моята машинка ,май че е така.Досега не бях ползвала бързата програма и от 2 дена правя хляб само на нея.Прави ми впечатление,че месенето е по дълго от всички други програми,за това погледнах и в книжката което се оказа така както предполагах.  Хлябът ми става по хубав дори на конци.Моята машинка е Клатроник ВВА2865.При Вас и вашите машинки така ли е.

# 97
  • София
Дали сега открих топлата вода с моята машинка ,май че е така.Досега не бях ползвала бързата програма и от 2 дена правя хляб само на нея.Прави ми впечатление,че месенето е по дълго от всички други програми,за това погледнах и в книжката което се оказа така както предполагах.  Хлябът ми става по хубав дори на конци.Моята машинка е Клатроник ВВА2865.При Вас и вашите машинки така ли е.
аз също тази седмица я ползвах на два пъти тази програма и си става супер хляба, но не ми харесва количеството на маята вътре. Мисля си, че е най-добре да е с минимално количество все пак.

Дайте някоя идея, какво ще спретнете по случай Баба Марта? Торти правя всяка седмица и ми се иска да е нещо различно.  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 17:26 от petia_tag

# 98
Пепа Илкова,възхитена съм.Браво,разкошен козунак.  bouquet По коя точно рецепта го направи?
Капри, newsm10 .

По твоята рецепта за Бързи козунаци.

Т.к.и Дядо Хаджия ме похвали не мога да не изпълня искането му и да обясня как точно направих козунака.

Ето рецептата: /макар, че повечето я знаят или поне знаят кде да я търсят/
Бързи козунаци на max-mama

3 яйца-единият жълтък се отделя за намазване накрая
200 гр захар
180 мл прясно мляко
90 мл мазнина-сложих 60 мл свинска мас+30 мл олио
20 гр прясна мая
лимонови и портокалови корички,предварително сварени и подсушени
лимонова есенция
брашно,около 600 гр(ориентировачно)

Искам да кажа, че направих козунака така както го е описала авторката на рецептата.
Разтвори маята в половината прясно мляко, добавих една супена лъжица захар, 2 щипки сол и брашно до получаване на гъста каша. Оставих на топло да втаса.През това време разтворих захарта в останалото мляко, добавих 2 стрити на прах витамин С-та изсипах в конейнерчето, добавих и втасалата мая, сложих брашно до получаването на хубава топка и пуснах програмата за Френски хляб. Оставих я да меси, около 15-17минути, след това прекъснах програмата и пак я пуснах да меси, тук вече добавих мазнината на 3 пъти, след като меси пак 15-17мин пак прекъснах и пуснах пак същата програма, но я оставих да си меси и после след последното втасване от програмата изкарах тестото разделих на 6 топки. Взех едната топка и я сложих в намаслена с повечко олио тава, разточих кора,но с ръцете вътре в тавата посипах с локум и стафиди и така и другите топки, сплетах ги и ги поставих в намаслена тава.Втасаха в печката на 30-50 грагуса за 30 мин. Намазах с жълък и прасно мляко и посипах със захар. Пекох като увеличавах градусите постепенно, първоначално по съвет на Дядо Хаджия пеко само на долен реотан и на слабо, че да си втаса още. Това е.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 17:22 от pepa_ilkova

# 99
За жалост няма с какво да се похваля днес, освен с едно рошаво типово-пълнозърнесто паве, в което метнах риган и чесън и е адски вкусно, но видът му пак е  Embarassed Embarassed Embarassed
Така хубаво се беше надигнал и кво му стана, че спатъхна newsm78 А е добре изпечен! Е, ще го ядем, няма да се женим за него...
pepa_ilkova , браво за козунаците!
yagodka , прекрасни пити!
lidan , до сега не съм постигала такива красоти с моята Зелмер! Метни ми на лични рецептата, моля!

# 100
Момичета имам следното питане: в кой момент трябва да се извади тестото за козунак от хлебопекарната, да се сплете на плитка и да се върне? Имам Ларедутска хлебопекарна и за козунака ползвам основната програма, която е 3 часа. Предварително благодаря.

# 101
  • София
Преди последното втасване,ако имаш едно кратичко премесване, след него

# 102
  • Географският център на България-Габрово
Дали сега открих топлата вода с моята машинка ,май че е така.Досега не бях ползвала бързата програма и от 2 дена правя хляб само на нея.Прави ми впечатление,че месенето е по дълго от всички други програми,за това погледнах и в книжката което се оказа така както предполагах.  Хлябът ми става по хубав дори на конци.Моята машинка е Клатроник ВВА2865.При Вас и вашите машинки така ли е.
аз също тази седмица я ползвах на два пъти тази програма и си става супер хляба, но не ми харесва количеството на маята вътре. Мисля си, че е най-добре да е с минимално количество все пак.

Дайте някоя идея, какво ще спретнете по случай Баба Марта? Торти правя всяка седмица и ми се иска да е нещо различно.  Rolling Eyes

Петя аз използвам 1/3 от кубчето жива мая.Значи 14 грама жива мая за моята рецепта е достатъчно.При положение,че ползвам 700 грама брашно

# 103
това ми е снощното хлебче 500гр-с пълнозърнесто и бяло брашно и прясно мляко.

за пръв път ползвах жива мая и мисля,че хлябът става по-добре...

petu6ka63 да не би маята да е била повече?а чесънът на прах ли е или пресен?

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 17:41 от nano

# 104
  • Стара Загора
Моята машина Мулинекс 5000 пак се развали Sad.
Сега отивам в магазина да я нося за 2-път, този път почти месец работи. Дефектна партида ли има не знам, но е много неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт