Машина за хляб-28 част

  • 54 320
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
  • Мнения: 8 495
Ако ти е по меко тестото задължително го прави в по тясна но по-дълбока тава.

Имам бе дядо хаджи,как да нямам.Имам дълбока обла тава специално за печене на питки.Ама аз с моята твърда глава исках козунакът да е правоъгълен а не кръгъл,та затова сега си патя от моя инат.

Тогаваната правиш два козунака булка. В средата на тавата една преграда от тия дето ти обясних нали и покрай стените още по една преграда. После туряме и хартия за печене и яла гледай кво става после. Амчи и три козунака може да станат едновременно.

ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ,имам ПРОБЛЕМ!Бъркалката ми пътува с един хляб-вече е извън РУСЕ.Не мога да споделя с мъжО-трудно понасям висок тон.Барем на вас да кажа,че малко да ми олекне.Сега кроя планове докато ми я върнат-какво да правя.Няма да ям хляб ,че да има  за него.Дано не ми я загубят или някой  да я глътне с хляба.
    ВНИМАВАЙТЕ ЗА БЪРКАЛКИТЕ СИ!ИЗВАЖДАЙТЕ ГИ,ПРЕДИ ДА ПОДАРИТЕ ХЛЯБ.По-късно ще пусна снимки на този хляб.

Малеййй и аз пусто как раздавам хлябове надясно и наляво нищо чудно некоя бъркалка да замине на некъде. Ама ти пък се не ядосвай бе обади се на хората да внимават как ядат там па другото лесно, се ще се върне бъркалката.

...
Поли , не е нагар туй нещо.И при мен се получава - фин черен прах.И аз се чудех какво е , но половинката ми каза , че не е страшно.Почиствам го с една мека четка всеки път.Мисля , че намалява напоследък  newsm78

Колкото и да внимавате машината "пулверизира" или разпръсква брашно, което пада под контейнерчето, така че нагар ще си има винаги. А па за тия дето правят и лютении може и тен да има.

Хайде нощната смяна дойде (визирам Капризчето) и това означава, че аз мога да ида да си лягам.  newsm62

# 481
  • Мнения: 293
Хайде нощната смяна дойде (визирам Капризчето) и това означава, че аз мога да ида да си лягам.  newsm62

Тука съм , ей ме на  Hug

Ти пък с'я , к'во другарче си ми....да ме оставиш сама по нощите Crossing Arms Дали наистина е брашно това под контейнера намашината ? newsm78 Не ми се струва така да е...по скоро е нещо , което се получава от триенето на метал един в друг...много фин черен прах , точно там където се прикрепя контейнера към хлебопекарната.Опитах се да го махна с влажен парцал , но се размаза , толкова е финно  newsm78


Ровейки се във френските сайтове , препратка към които даде Дина.К  Hug попаднах на интересна информация - Лецитинът на прах е натурален емулгатор , който се добавя в брашната и дава  на хляба повече обем и лекотата, като в същото време го прави и по- мек и го запазва свеж за по-дълго време.  Оказа се  , че лецитинът е дума за жълто-кафеникава субстанция, която можем да срещнем в клетъчните мембрани на клетките при различни животински и растителни тъкани. Там обикновено мастната смес включва коктейл от вещества: фосфорна киселина, холин, фосфолипиди, триглицериди (обикновени мазнини), сложни гликолипидни молекули, мастни киселини и глицерол. Като основен първичен ресурс за индустриално производство на лецитин се използват яйчени жълтъци и соеви бобове, където фосфатидил серинът е на сравнително най-високо ниво.
 
Сърбят ме ръцете за нов експеримент май... smile3503

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 01:46 от kapri_z

# 482
  • Мнения: 14
И аз от нощната смяна    Tired да се отчета ,какво съм правил, какво съм струвал    Joy 
Едно цитрусово кексче по рецептата на Танита   http://tanitaang.blogspot.com/2009/05/blog-post_21.html
   

и за сутринта ,за закуска на моята Two Hearts 4470 малко кренвиршки

# 483
  • Мнения: 9 785
boreto, жена ти да не те изгони от къщи вече с тез теста, дето постоянно и ги спряташ Rolling Eyes. Може да те обвини, че се опитваш да я угоиш hahaha.

Капризче, то верно, че като прах, но при мен падат и малки парченца. Точно от оста, която върти, бъркалката, а не става въпрос за дъното на машината. Еми каквото стане. Ако ще се разваля, аз не мога да и помогна Crossing Arms.

# 484
  • Мнения: 767
Поли, според мен или ти протича тесто по оста ,или се трият частите, вследствие на някакъв дисбаланс. Ако е второто, може да се смаже, но дали бива... newsm78 Ще стане ясно, ти продължавай да си я ползваш! newsm47
Борето, завиждам ти - твоята любима поне яде тестени, а аз правя и после се чудя къде да ги дяна. Blush
Впечатлена съм от Соевия лецитин и като хранителна добавка!

# 485
  • Мнения: 383

Точно от оста, която върти, бъркалката, а не става въпрос за дъното на машината.

що не го снимаш да ни го покажеш, да видим за какво става въпрос  newsm78

м/у другото беше ли правила сладко в машината  Thinking

Поли, според мен или ти протича тесто по оста ,

съгласен, и според мене може да е така  Peace



# 486
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 042
Бързам,бързам към вашата тема.
Снощи много майсторски успях да си блокирам контейнерчето(последно правих тесто) и не можах да го извадя.Опитах се да го издърпам няколко пъти и спрях да не направя друга поразия..Някакви идеи???(естествено Благоверният точно сега за три дни ще отсъствува)
п.п.
Използвам появяването си и да благодаря на всички знайни и незнайни хлебари от темата.Чета и попивам  bouquet

# 487
  • Мнения: 9 785
Свраче, контейнера завърташ ли го леко наляво при ваденето? Не виждам как можеш да го блокираш.

Ердинч, ще снимам, но какво по-точно, като не знам newsm78. Нагара мога да го снимам като опека хляба, който пуснах сега Laughing. Всъщност тези парченца, които са нещо като люспички може би, излизат след като съм пекла. Отдолу, от под оста, където е въртящата част. Така като се погледне, не се вижда нищо. Даже и с пръст трудно стигам до самото място.
Сладко не съм правила. Само веднъж още в началото - лютеница.

Петушке, знам ли, може и от тестото да е. Като извадя хляба, и откъм бъркалката често има по малко черно точно там, където е била тя. Така че сигурно има някакво "движение" нагоре-надолу Rolling Eyes. При всички случаи не е нещо фрапиращо, просто се чудех защо е така. Машинката си работи засега. Дано не сдаде багажа, че много непредвидени разходи ми изскочиха напоследък и без това ooooh!.

# 488
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 042
Не виждам как можеш да го блокираш.




Аз за това писах,че майсторски я направих тая ми ти работа Joy
Polin_a,ни наляво,ни надясно може  да се завърти...На всичкото отгоре снощи,като извадих тестото,пуснах пак машинката-без бъркалката,да видя дали и моторът нещо не е блокирал.Върти си без никакъв проблем...

# 489
  • Мнения: 767
Свраче, аз така се шашках в началото, после му хванах цаката. Или хвани контейнера в далечните краища с двете ръце и помагайки си с пръсти го издърпай - като лост от първи род, или пусни за малко машината, за да се отблокира сам. Ще се справиш и без благоверния newsm10

# 490
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 042
Благодаря ви!Пуснах я малко да поработи и после ще докладвам.
За да не спамя пускам си милинките.Както е очевадно има липсващи парчета,което показва колко много страдам в момента за машинката,а не по благоверния.Ям и тъгувам...
п.п.
Рецептата е на Моrena-http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=110.msg2494#msg2494

# 491
  • Мнения: 12
Привет на всички "колежки" и "колеги"... От тук научих страшно много неща и искам да ви благодаря. Но имам въпрос.... години наред правих козунацаците си само с кисело мляко и ставаха страхотни. Когато ви открих се развихрих и се заинатих да се науча да правя козунаци с прясно мляко (както си му е редът). Изпробвах няколко рецепти (вкл. на max-mama и на pina) и винаги ми се получаваха страхотни на външен вид и вкус и с конци. Но не мога да разбера - защо горната кора винаги става по-твърда в сравнение с козунака ми с кисело мляко и на другия ден козунаците ми са вече сухи????  newsm78 
и още нещо ....благодаря ви че ви има....   bouquet

# 492
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Привет на всички "колежки" и "колеги"... От тук научих страшно много неща и искам да ви благодаря. Но имам въпрос.... години наред правих козунацаците си само с кисело мляко и ставаха страхотни. Когато ви открих се развихрих и се заинатих да се науча да правя козунаци с прясно мляко (както си му е редът). Изпробвах няколко рецепти (вкл. на max-mama и на pina) и винаги ми се получаваха страхотни на външен вид и вкус и с конци. Но не мога да разбера - защо горната кора винаги става по-твърда в сравнение с козунака ми с кисело мляко и на другия ден козунаците ми са вече сухи????  newsm78 
и още нещо ....благодаря ви че ви има....   bouquet

Според мен е от начина на печене.

Свраче,Борето, newsm10 .

# 493
  • Мнения: 2 214
Цитат
г-жа Стихийно бедствие, днес видях ,че са открили Руски магазин на главната в Бургас. Влизам да го разгледам и насреща ми едни странни тъмни хлебчета....Приближих се към тях и гледам пише "Бородински хляб"   Между другото твоя на снимката изглежда по-добре от този , който видях .С каква подправка е поръсен отгоре ? За пръв път видях  "шоколадово масло" и бях особенно впечатлена от него  

О мила с каква са го поръсили не знам по принцип тябва да е с кимион ето такъв

и не само поръсен а и вътре трябва да има.
Аз съм поръчвала различни неща от този магазин
http://www.berezka.bg/
Дано скоро да имам път към Бургас та да мога да си избера някой неща, яде ми се горчица и други неща де ама да не спамя темата.

# 494
  • Мнения: 0
 ГРАНДПА /   Благодаря на дядо хаджия за съветите във форума,благодаря на участниците в Рецепти за машини за хляб.Понеже съм новак сега експериментирам с moulinex 2000,доста сполучливо с основна рецепта за хляб. Но като набера повече опит ще се постаря да споделя с всички участници,своя скромен опит. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт