Машина за хляб-28 част

• 54 298
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
...
Чакам хляба да се изпече...той пък голям резил стана ooooh! и идея нямам защо  Blush Уж същата рецепта като всеки път .... newsm78

Кат метнете така едни тъмни Индии значи та оди хвърляй после боб, па гледай на леща па познай на ориз какво е станало.

Та моме какво каеш дядовото му има на хляба, че чак пък не резил станал ?

# 601
Бонгоооо писах ти днес ето тук в темата, как да качваш снимки, така че не се офлянквай и престани с тия ЛС и имейли, че съмнения ме хващат вече.  Laughing

Сакън бре! Аз тоз ник сефте го виждам ! Тихо , че ще чуе половинката и после иди обяснявай , че хляб меся пред компютъра по нощите  Joy Joy Joy

Дядо хаджи , ако те бие булката викай да гледаме  newsm53

# 602
Здравейте и от мен! Чета ви,но не пиша нито качвам снимки сега ще ги стоваря на един път Simple Smile

Направили сте страхотни хлебчета,питки,козунаци   bouquet   bouquet   bouquet

Вече можем да ремонтираме заедно машините си, но дано не се налага често  Hug

Ето мойте творения,който бледнеят пред вашите,но ще се старая още повече,до долкото зависи от мен. Най вече не ми харесва козунака, беше идеален до последно,а плитката пак я няма никаква Sad Преценете сами

Бял хляб

Козунаците,на който аз не виждам конци Sad

Типов хляб

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 00:17 от VesitoAJ

# 603

Бонгоооо писах ти днес ето тук в темата, как да качваш снимки, така че не се офлянквай и престани с тия ЛС и имейли, че съмнения ме хващат вече.  Laughing
деде, писал си ми и аз го прочетох. ама не ми се занимава - сложно е.
щом от тук нямам пряк достъп да качвам снимки ..... забрави. не си падам по обходните варианти.
ще гледам вашите снимки и ще цъкля очи Shocked

# 604
  • София
...Сакън бре! Аз тоз ник сефте го виждам ! Тихо , че ще чуе половинката и после иди обяснявай , че хляб меся пред компютъра по нощите  Joy Joy Joy

Дядо хаджи , ако те бие булката викай да гледаме  newsm53

Ма то си е за обяснение бе.  Laughing
Ади думай що му стана на хляба та се потулясваш толкова.

# 605
VesitoAJ , душа , ако ме светнеш как го направи тоз хубав хляб , ще те светна как да си направиш релефна плитката на козунака   Mr. Green

Бонго , ше ми излезе име заради тебе и ше ми спрат нета за знайш!Дадох си мейла публично , а ни снимки ни дявол още?

Дядо хаджи , чакай да го извадя от печката , де...15 мин и снимам Simple Smile

Дойдоха снимките , но тази машинка не е Мулинекс  newsm78

Хляба ти е страхотен , поздравления  smile3501 , но следващия път се надявам да ни го покажеш собственотъчно  smile3503

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 00:12 от kapri_z

# 606
  • София
... Най вече не ми харесва козунака, беше идеален до последно,а плитката пак я няма никаква Sad Преценете сами

Бял хляб

Козунаците,на който аз не виждам конци Sad

Първо да ви помоля да си редуцирате големината на снимките, защото модераторите се дразнят от голями снимки тук. Натиснете бутона ЦИТАТ и вижте какво съм добавил във вашия линк за да намаля снимката.

Сега да почнем с козунаците.

Когато тестото на козунаците е меко при втасването релефа се изгубва. Аз не знам защо толкова много държите тия козунаци да ги правите къдрави, рунтави и не знам още какво си, ама пък ако ще ги правите за изложба тогава имате два варианта. Единия да направите малко по твърдо тестото и втория пък да намалите времето на тасване. Другата причина е ако сте втасвали във фурната и след това сте я пуснали за печене да намерите начин това да става по рано (увеличаване на температурата за печене).

За конците няма да ги видите преди козунаците да се изпечат. Те чак кога се изпечат па изстинат и ги разчупите, чак тогава ще ги видите. Ако пак не ги виждате споделете рецептата и начина на приготвяне (обезателно и двете) и ще намерим решение.

# 607
трии си имейла
отдавна съм ти изпратил снимките

# 608
  • София
Мили жени, честит празник !
Бъдете винаги най-красивите цветя в нашия живот!

# 609
Мили жени, честит празник !
Бъдете винаги най-красивите цветя в нашия живот!

Hug

# 610
И от мен Честит 8-ми Март !!!!
и да не ни забравяте и нас

# 611
И от мен Честит 8-ми Март !!!!
и да не ни забравяте и нас

Моля, моля , пак заповядай  smile3503  Hug

Дядо хаджи , ето снимка на злополучния ми хляб. Кажи къде опетлях конците newsm78

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 00:32 от kapri_z

# 612
Извинявам се за снимките,грешката е поправена Simple Smile

Честит празник на всички дами!

Украински козунак
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.195

Направих го в машината на програма тесто за пица 20 мин меси 1час втасва, направих плетката. После 10 мин на плота на печката, още около 10 във фурната на 30градуса и печене първо долен реотан,после включих и горен.
Не ми притеснява,ако го ядем само вкъщи и съм го направила от няма и какво,а в него си вложих доста любов,а и идва празник и трябва да раздавам хубави домашно приготвени козунаци. Най вече ме притеснява липсата на конците,за който постоянно се пише Simple Smile

Бял хляб 700гр
Вода 1 ч м.съд
Сол 2 м.л
Захар 2 г.л
Мляко 1/8 м.съд
Течна мазнина 2 г.л
Брашно 3 м.съд
Суха мая 2 м.л

# 613
  • Географският център на България-Габрово
Мили момичета ЧЕСТИТ ПРАЗНИК.Бъдете все така усърдни и перфектни домакини във Вашите домове.Сътворявайте вкусотии и под вашите ръце да излизат още по нови и неизпитвани досега вкуснотийки.А като за празник днес Ви пращам един помагач,Вие да си починете пък нека той ни замества в правенето на хлебчета,питки и козунаци.

# 614
dunia53, на тоз момък по-му приляга да оправя хлебопекарни  newsm78 Прати ми го да поправи мойта пък козунака аз ще му го омеся ... и хлебчето също ....и питките и тях   newsm62

Честит празник и от мен момичета!  Hug

Веси, за конците питай дядо хаджи какъв е чалъма , а за плетката единствения начин да я докараш е твърдото тесто.Ако работиш с меко , не очаквай да остане релеф при печенето. При твърдо тесто обаче не трябва да се надяваш на твърде мека и пухкава средина.Според мен трябва да се гони "златната среда" , което аз тази нощ не успях да направя и си личи. Тестото ми дойде една идея по-твърдо от това което исках.

smile3555 ей сега ми светна къде може да съм сбъркала при хляба! Аз месих козунак преди това в контейнера , а той козунака със 150 гр. захар...уж мих казанчето , но го мих само с вода ....Дали е възможно да е останало сладко по стените и това да е оказало влияние на тестото? Thinking

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 00:49 от kapri_z

Общи условия

Активация на акаунт