В кой клас се учи "Малкият принц" на Екзюпери?

• 6 291
  • 18
  •   1
Отговори
Днес с колеги си пропомнихме това прекрасно прозиведение, но не успяхме да си спомним в кой клас го учихме. Предполагам има промени от тогава. Но все пак, ще се радвам на отговори.
Благодаря!

# 1
Във втори клас. Mr. Green
Аз лично разбрах посланията в тази книжка в една по-късна възраст!

# 2
А кога горе-долу?

# 3
Вероятно зависи от избраните учебници. При нас се " учи" в трети, ако прочитането на една глава от произведението, обсъждането и преразказването й в рамките на два-три часа се води " учене" на дадено произведение.  Mr. Green

# 4
  • някъде ... тук ...
Мдаа, на мнението на Дидева съм.

За себе си смятам, че нацелих без да искам момента - някъде 16-17 годишна бях. Не помня да сме го учили в училище.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 19:16 от ЕлиТ

# 5
  • София
В 6-ти клас.

# 6
Оле Shocked, 2, 3, 6-ти ooooh!. Какви разминавания в учебната програма Thinking.
Можете ли ориентировъчно да кажете по кое врене на учебната година се изучава?
Дидева, драго ми е да те видя Hug.

# 7
  • София
Оле Shocked, 2, 3, 6-ти ooooh!. Какви разминавания в учебната програма Thinking.
Според програмата по литература е в 6-ти клас.  Това, че във 2-ри или 3-ти може да има някое откъсче за преразказ или нещо такова, е отделен въпрос. Все пак на тази възраст все още предмет литература няма...
По кое време... при нас - първия срок. Падна се за трансформиращ преразказ и на олимпиадата по БЕЛ.

# 8
По новата програма се учи в 6 клас, а преди това имахме да четем цялата книга. Всъщност мисля, че е прекалено и е трудно да се вникне в смисъла на книгата. 2 години след като изучавахме произведението прочетох книгата и тогава наистина разбрах идеята на книгата  Simple Smile

# 9
Това ме интересуваше. Благодаря!

# 10
   Според програмата по литература е в 6-ти клас.  Това, че във 2-ри или 3-ти може да има някое откъсче за преразказ или нещо такова, е отделен въпрос. Все пак на тази възраст все още предмет литература няма...
По кое време... при нас - първия срок. Падна се за трансформиращ преразказ и на олимпиадата по БЕЛ.
   А какво , според теб, е Л-то в БЕЛ?   Joy Има литература и във трети клас, просто не се изучават цели произведения, а отделни откъси от тях. Децата пак четат, анализират и преразказват, но по начин, който е съобразен с възрастта им.
   За мен това е книга за всички възрасти. Може да я четеш пак, и пак, и пак... И винаги ще откриваш нещо ново, различно, впечатляващо, затрогващо, вълнуващо...
Гале, и на мен ми е драго да те видя!  Wink

# 11
Боже, още ли считат, че "Малкият принц" е детска книга? Имам чувството, че съставителите на учебната програма никога не са го чели.
По мое време го учихме в гимназията. Там му е мястото.

ПП Няма да се учудя някой ден ако сложат и "Лолита" сред изучаваните произведения в прогимназията. Така де, героинята е дете, нали?  Rolling Eyes

# 12
Според програмата по литература е в 6-ти клас.  Това, че във 2-ри или 3-ти може да има някое откъсче за преразказ или нещо такова, е отделен въпрос. Все пак на тази възраст все още предмет литература няма...

Официално предметът е Български език и литература от 1 клас.

# 13
  • София
Според програмата по литература е в 6-ти клас.  Това, че във 2-ри или 3-ти може да има някое откъсче за преразказ или нещо такова, е отделен въпрос. Все пак на тази възраст все още предмет литература няма...

Официално предметът е Български език и литература от 1 клас.

Именно – официално! Същевременно, поне до 4-ти клас, в часовете под надслов „литература” се изграждат основни езикови знания  и умения, като даденото произведение/откъс от него е по-скоро средство, отколкото цел, без да се задълбочават конкретно върху него, върху автора, детайли, похвати и бла-бла (да не изпадам в подробности, че не е по темата)... Това имах предвид!

# 14
Според програмата по литература е в 6-ти клас.  Това, че във 2-ри или 3-ти може да има някое откъсче за преразказ или нещо такова, е отделен въпрос. Все пак на тази възраст все още предмет литература няма...По кое време... при нас - първия срок. Падна се за трансформиращ преразказ и на олимпиадата по БЕЛ.
има и още как Twisted Evilтова кратък и подробен преразказ на разказ,съчинение по поставен въпрос,разказ по дадена картина и т.н.,всичко това в писмен вид,е, ако не е Литература,какво е?

а Малкият принц при нас беше в 3кл.

Общи условия

Активация на акаунт