В кой клас се учи "Малкият принц" на Екзюпери?

• 6 290
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Чудя се още колко души ще ме цитират...  Joy
Вижте, не ми се иска да споря, още повече, в предишния си пост обясних, какво точно съм имала предвид. Е, поне за мен „кратък и подробен преразказ на разказ,съчинение по поставен въпрос, разказ по дадена картина и т.н.” са свързани със създаването на елементарни езикови, речеви, ако щете и комуникативни умения, а изучаването на литературата (литературно произведение в частност ) включва много повече... Въпрос на виждане! В този смисъл, конкретно за "Малкият принц", аз лично не бих казала, че и в 6-ти клас са го "изучили", камо ли във 2-ри или 3-ти! Wink

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 16:20 от M4

# 16
  • София
Синъм ми го учи в трети клас.

# 17
Боже, още ли считат, че "Малкият принц" е детска книга? Имам чувството, че съставителите на учебната програма никога не са го чели.
По мое време го учихме в гимназията. Там му е мястото.

ПП Няма да се учудя някой ден ако сложат и "Лолита" сред изучаваните произведения в прогимназията. Така де, героинята е дете, нали?  Rolling Eyes

Както винаги си в 10-ката Как"Сийке  Peace.
За първото бъди сигурна, че не са го чели Peace, колкото до Лолита, като едното нищо ще го въведат и него  Tired

За протокола синът ми е в 6-ти клас и го учат тази година.

# 18
"Малкият принц" беше в списъка на синът ми лятото срещу 4 клас ( миналото лято ). Предпочетох да му я чета аз и да я коментираме. Не бях убедена че той беше готов да разбере смисъла и сам. Не останахме в Бг., но щеше да ми е много интересно по какъв начин ще я коментират в клас. Лично аз смятам че на 9-10 г. им е малко раничко на децата за такава литература, но пък като слушах разсъжденията му се убедих, че с малко помощ не е чак толкова трудна за възприемане.

Общи условия

Активация на акаунт