Тайната на дългата и здрава коса - 77

• 111 420
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Lady Brinne, да, професионален е. Взех си го от фризьорката ми. Последният път като бях да ме подстриже ме изми с него и косата ми стана много хубава. Онзи де отидох и директно и казах, че искам същия. Нова серия е, без вредни съставки уж. На мен много ми допадна честно казано. Косата ми е подредена, не се загълпва, мека и жива е.  Heart Eyes Определено минавам на такива шампоани.

# 661
Момичета като слагате купена маска после не слагатe и балсам нали newsm78
и колко често /на колко измивания/ слагате купена маска?

От 6 години слагам купена маска след всяко измиване, което за мен е 3 пъти седмично. Това ми позволи да си пусна косата дълга; преди това всеки месец цъфтеше и трябваше да подстригвам и просто не можеше да дръпне на дължина. Използвам винаги гъсти, богати маски въпреки че косата ми  не е нито боядисвана нито я горя често със сешоар или преса.Понякога ако е много зле слагам балсам и след това маската, но маската също така може напълно да замени балсама.  Просто не си я слагай близо до корените за да не ти се омазява по-бързо косата,и ако има много силикони в нея и забележиш че почва да ти се натрупват по косата и да я утежняват, ползвай веднъж седмично шампоан за дълбоко почистване да изчисти наслоените силикони.

# 662
.. не се загълпва, мека и жива е.  Heart Eyes Определено минавам на такива шампоани.
Не се какво? Извинявай, но никога не съм срещала тази дума Peace.

# 663
Загълпва= заплита

# 664
  • София
Fructis Repair & Shine butter mask

Някой доволен ли е от тази маска?
Аз не!
Дъщеря ми много я харесва Simple Smile

# 665
  • В полите на Пирин планина
Анч, мерси за инфото за шампоана.

Ето мои съвсем пресни снимки след днешното мазане с алма+касия:

http://media.snimka.bg/6156/018567177.jpg
http://media.snimka.bg/6156/018567186.jpg

# 666
Май ти се е изсветлила малко, а? Или бъркам? Ама цвета ти е много хубав. Искам и аз вече по- светло.  Tired

# 667
  • Бургас
Май ти се е изсветлила малко, а? Или бъркам? Ама цвета ти е много хубав. Искам и аз вече по- светло.  Tired

Твоята не беше ли черна? newsm78

# 668
Ами... беше. Не съм я боядисвала с черна боя от година някъде. Изсветлявах я с боя на Палете за тъмни коси, та сега цвета ми не е черен. Тъмно кестеняв е, ама не е и черен. Корените боядисвам с тъмно кестеняв, за да няма разлика. Получава ми се.  Mr. Green

На нощна светлина косата ми изглежда много тъмна, а на дневна е кестенява. Лошото е, че ми избива червен отенък сега, ама с кестенявите цветове е така.  Crossing Arms

# 669

Аз се пробвам да я изсветля с разни натурални методи - отвара от лайка, маски с пчелен мед и касия+алма. Щом и на теб така ти се вижда - явно има някакъв ефект, дори и минимален.

# 670
Само влизам да споделя...
Вчера специално ходих до Метро да диря тази маска"Орзен"дето много я хвалите.Намерих я,осъмних се като и видях евтината цена,но все пак си я взех(не с бира а с екстракт от мед за сухи коси)Веднага я пробвах,но не съм много очарована,усещам я като балсам,само че с по-гъста консистенсия.Не че не действа.Прави косата мека,но по същия начин,както като и сложа балсам.Не я усещам като дълбоко подхранваща.
Мойте фаворити за суха коса са маслиновата маска на AVON-Planet SPA. и на Лореал-жълтия ELSEV Peace

П.П: Изсветляването на косата дори с билки и природни продукти също изтощава косата.
Както и изсветляването от слънцето.
Peace

# 671
П.П: Изсветляването на косата дори с билки и природни продукти също изтощава косата.
Както и изсветляването от слънцето.
Peace

За слънцето съм напълно съгласна. Аз ползвам слънцезащитен спрей за коса, когато ходя на басейн или море.

Но изобщо не мога да се съглася, че лайката или пчелния мед ще ми изтощят косата  Stop, а касията има подхранващо действие  Peace

# 672
Меда ще я подхрани,кайсията също вероятно...но тези 2 съставки не изсветляват.
Изсветляващото тук е лайката,а тя изсушава.Може би ако е в комбинация с мед ще е по-щадящо Peace
Ти си намерила вариант от който вероятно си доволна и косата ти се чувства добре Grinning
Аз ако искам да изсветля косата си само с един тон,ще го направя с боя.После маски. WinkЗащото като става въпрос за леко изсветляване,няма да е толкова пагугбно да си метна една боя.Мое мнение.

# 673
Не съм се боядисвала изобщо през живота си, а съм на 36  Wink Не мисля, че преди да ми се появят забележимо количество бели коси ще го направя. Освен това косата ми е тънка и лесно се уврежда, затова не мисля да я тормозя с боя.
Медът, разреден с вода и в комбинация със зехтин или канела има изсветляващо действие. Не е нещо фрапантно, но и аз не искам на всяка цена да ставам руса  Grinning

Касията също придава златисти нюанси на по-светлите коси - моята е светлокестенява и ако не изсветлее, поне няма да се увреди от нея.
Наистина всеки си решава кое е най-доброто за косата му - просто ми се искаше да уточним, ако някой друг се интересува ...

П.С. Не съм забелязала косата ми да става по-суха от лайката.

# 674
Маските на Орзен имат ефект след няколко пъти ползване. Гарантирам, защото ги ползвам и двете. След седмица видях ефект, но не и от първо нанасяне.  Peace

А относно бои и натурални съсътавки за изсветляване ми се струва, че дори и да са изтощаващи, натуралите са в пъти по- щадящи от химията. Мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт