СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 18

• 18 860
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Явно темата за гърнето е също толкова огнена като тези за захранването и тн.
Аз ще кажа само едно. Всяко дете си е индивидуално и всяка майка следва нуждите и знаците на своето дете. Не може да слагаме всички деца в една рамка и да очакваме всички да се развиват по един и същи начин или да имат идентични навици, способности и нужди.
Някои дечица показват ясни знаци, че искат да ходят по нужда или в гърне, или на друго място, само не и в памперса. Други дечица пък нямат желание да сядат на гърне, даже плачат от това. Така че, детето само ще си покаже кога е готово, а при всяко дете този момент идва по различно време.

# 706
Явно темата за гърнето е също толкова огнена като тези за захранването и тн.
Аз ще кажа само едно. Всяко дете си е индивидуално и всяка майка следва нуждите и знаците на своето дете. Не може да слагаме всички деца в една рамка и да очакваме всички да се развиват по един и същи начин или да имат идентични навици, способности и нужди.
Някои дечица показват ясни знаци, че искат да ходят по нужда или в гърне, или на друго място, само не и в памперса. Други дечица пък нямат желание да сядат на гърне, даже плачат от това. Така че, детето само ще си покаже кога е готово, а при всяко дете този момент идва по различно време.

newsm10   newsm10   newsm10

# 707

а сега ,мили деца, нека разведрим обстановката с един страшен цитат от фейсбука:

"много мразя парцали да ми се правят на хавлиени кърпи"

rotfImao rotfImao rotfImao

# 708

а сега ,мили деца, нека разведрим обстановката с един страшен цитат от фейсбука:

rotfImao rotfImao rotfImao

rotfImao rotfImbo

Просто си уникална

# 709
Ами верно си е като ти е първо детето нямаш търпение за всичко. И аз мислех до 2 години да сме приключили с памперсите, ама не стана. Когато - тогава! Wink За всичко човек трябва да се води по детето си, а да не го сравнява с останалите Peace
На мен деца с памперси и биби на по 3-4 години  не са ми грозна гледка. Грозна гледка са ми агресивни, невъзпитани, груби деца с родители, които не им правят забележка за поведението им Crossing Arms

Лора ми вдигна преди малко 38,2. Абе топла беше, ама не ми се вярваше да има повече от 37,5 пък то. И аз преди да я премеря се опитах да и дам Панадол през устата ooooh!, повърна го разбира се. Сложих и една свещичка и бъро я свали. Толкова беше нещастна, сега спи в моето легло, категорично отказа в нейното Sad Предполагам че са зъби, не съм я водила на обществени места тази седмица, нито е имало болни околко нея newsm78 Записах утре час при педи за ваксина, ще видим какво ще каже.
Каката за пътви път ми вдигна температура на 1,8 год, та бебе с температура до сега не бях гледала. Зъбите без проблеми ги извади, нито температура, нито сополи, нищо. Уф, буди се с рев за не знам кой си път. Отивам. ЛЕКА Hug

# 710
Лека мацки

# 711
Лъки, не си наивна, мила, и аз мисля като теб, нищо, че имам опит  Peace Имам си и доводи, но няма да навлизам в подробности.
Приемам и противоположните мнения, защото, както всеки път казвам - зависи от детето!
Просто когато някой не е съгласен с дадено решение на някоя майка, може да не се реагира толкова остро.
Лека нощ и от мен.

# 712
Добро утро!

# 713
  • София
Добро утро мацки!
Бамба...прави бързо кафето... Grinning
Аз не видях да има нещо против, просто изказа своето мнение.  Защо веднага някой решава, че е писано против него, аман
Пробвай си с гърнето, кой те спира. Тези които сме с опит споделяме своите неуспехи, за да не се стресне някой, че виждаш ли еди кое си бебе на 5 месеца ака на гърне, пък моето е на 2 години вече и без памперс не ще да пишка, щот и такива случаи има
И аз съм на същото мнение...и за да не изразя мнение, с което ще засегна някого, ето една статия зад която заставам тази! то не че това не е мнение Wink
Иначе моя опит с КАти - пробвала съм я на гърне преди годинката - уклончив и неосъзнат успех от страна на детето - отказах се. Периодично след това проби - неуспешни. На 2,2 месеца девойката сама реши, че иска без памперс - за 1 седмица стана. Та това е...Но като цяло, аз съм мързелива и това моето дете да е първо в нещо на този етап не ми е преоритет, важното е детето да е спокойно, да не се пресира  - има време когато ще изискваме  Peace и то ооо колко много ще изискваме  Simple Smile Също така, децата трябва да знаят, че в къщи може да са най-умните и хубави, но навън реалността е доста по-различна. Лошото става, когато децата проговорят и тези даца, които в къщи са учени, че са номер 1 се сбълскат със съвсем друга истина навънка и с контакта с други  деца. Наскро имахме такъв случай в парка, но да не изпадам в подробности.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 07:33 от EmiR

# 714

Тоя лаф е на поне 15 години  Grinning,напомни ми за детството  Mr. Green  Joy

Аз доколкото знам на тази възраст започват да казват "ба ба","ма ма","па па" и т.н И може да не е съзнателно,но всеки родител се кефи!  Wink

Рафаел не го слагам да сяда и да стои,защото така ни препоръчва физиотерапевтът.Със сигурност всичко е индивидуално.Той не прави опити да сяда още.Може би, ако правеше,съветите щяха да са други  Grinning

# 715
Видяхме против, айде малко "За" цък , демонстра& … 94;ия, и последно цък.

# 716
Добро утро!
Да допълня кафето на Бамба, но нали и съм на ограничителна диета, само плодове! Wink
И продължавам да споделям одисеите ни - тази сутрин баща му взе Валери, че се наспа в 5.30 (това с Дормикинд) ooooh!, и са си мили дупето и бате вика, че само на челна стойка дето не е застанал Валери докато му сложи памперса. Не искал и това е!
И след като вече се е наиграл и му се приспало започнал да приплаква "мама" много ясно и няколко пъти. Аз също не мисля, че е вече като говорене, но че си прави някакви опити да ни имитира и прави връзка, че като казва така го вземаме  Crazy - може пък и да си го прави съзнателно!
Та не искам да разбунвам духовете, но ще споделите ли, тези от вас, които са ползвали някакъв тип пелени или друга алтернатива на памперсите, как е, какво представляват и т.н.

# 717
  • София
BebEshOnDeL естесвено, че и това ми харесва/всъщност като го чета да- но като си представя колко време трябва да се отделя  #Crazy/...но нямам никакво намерение да си посветя времето в това занимание. Чакат ме разходки, чистене, готвене, гладене и куп други интересни и не толкова интересни неща за правене. Затова за мен двеседмично бебе да се държи над легенчето ми е меко казано извратено...това е мое мнение  Peace
И това, че бебето може само да казва   кога му се ходи  newsm78 явно пак си е до бебе. Кати акаше докато тичаше, не даваше никакви знаци, нито акаше по едно и също време, нито пък пишкаше веднага след сън....  определено съм я наблюдавала, че по това време ЕБХ беше много модерно и във форума доста се пишеше за него... е няма да изоставаме все пак Wink Рано или късно всека сам намира истината за себе си и детето си...

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 08:11 от EmiR

# 718
Добро утро и от мен!
Снощи не можах да кажа лека нощ, ама Ина узурпира компа, както предположих...
Да споделя малко встрани от темата бебешоци: на приятелката й дошъл цикъла онзи ден. Няма 11 години, в 4-ти клас. Та, мами с момиченца, какво да ви кажа - труден период, труден момент. За мен - 2 пъти ще го има... Та си говорихме с Ина на тази тема отново и отново. Сега обърна повече внимание, защото имаше конкретен случай да се говори, а не просто ей така...
Еличка пък се обърна вчера за първи път от гръб по корем. Днес сутринта пак. Азз си слагам кафето, тя легхала по голо измито дупе, да се проветри  Crazy И обръщам се след минутка, а то - по корем Simple Smile Аз се израдвах, а Ина вика: хм, кво толкова - обърнала се  newsm78 Ами, казвам, маме, това е нещо, което бебето прави за първи път в бивота си, както проговарянето, прохождането... Затова е вълнуващо, въпреки че ти се струва елементарно Simple Smile Деца...  Heart Eyes
За гърнето - Ина беше малка, като се научи през деня да ака и пиша на гърне, не помня точно колко малка. Но до 1-ви клас слагахме памперс вечерта. Ай не сложим, ай се напикала... Беше тегаво време, но и то мина.  Peace
Айде до после! И не се карайте!

# 719
Мен пък ми е извратено, срамно и грозно 3 год с биба и памперс, майката в магазина да му казва иди си вземи памперсите  Shocked

Мая, има много видове многократни пелени. Ето темичката тук: цък

Общи условия

Активация на акаунт