Аз няма да подпирам, като е на зор да се научи да сяда
Дано и при вас да проработи да се оттървем от памперсите поне през деня вкъщи
Сега смятам Лора да започна да я слагам едва, когато вече стои стабилна, не пада, не залита. Значи най- рано към годинката, а може и към година и половина чак, ще видим и тя какво смята. Защото понмя, че като проходят пък за секунда дори не желаят да седнат дори и на гърне. Дано при вас се получи, късмет 

Свеки още твърди, че бате е проходил на 7 месеца 
и дали ще ми е от полза за научаването на гърне.. Иначе аз също мисля, че като започне да седи стабилно тогава трябва да сяда на гърне, но това разбира се си е пак до дете и е много относително,. Така както едно на 5 мес вършее в къщи с проходилка , а друго не иска да я види. По принцип съм за ЕБХ и то много, много искам от рано да я науча и ще имаме късмета през лятото да опитваме често ида се голодупим колкото си искаме. 
. По всички сондирания разбрах, че гърне е много пред нас, даже в сряда обяснявах на свеки, че доста по-късно ще е за гърне - тя ми вика да съм му купувала вече, щом иска да ака в кликалото. Аз също като Дундито го свикнах да ака на свален памперс, защото имахме постоянно запек в началото и се изакваше милото само ако му направя масаж на коремчето и гимнастика с краката. И така си акаме на леглото, поизтриваме се и хоп в банята за миене. И единия ден бях сама и за по-лесно реших направо в банята да го изакам и то взе, че му се понрави. Но после не дава да му сложа памперс
. Затова е всичко. А за сядането - въобще не го подпирам. Седи или в мен (защото е много трудно да се държи право 70 см бебе, ако ти си седнал и ако е такъв шугав като Валери) или в Бумбото (като на Горска китка), в което си стои съвсем стабилно. В количката - е на първата степен. Ето така!

Аз пък смятам, че това, че детето не може да говори, за да ми отговори не означава, че не разбира какво му се казва. Така че не виждам какво ми пречи да опитам с гърнето, ако стане - стане, ако не "здраве да е" както се казва. Съгласна съм, че думичките мама, тати и т.н децата ги казват случайно, но на мен пък ми стана мило като я чух за първи път, въпреки че се изненадах, защото не очаквах. Първо дете ми е, а и второ и трето да беше ми е скъпо всичко, което казва, прави и ми пълни сърцето. И "ДА" - моето гардже ми е най-мило, хич не си кривя сърцето да твърдя, че някое от бебешоците тук, колкото и да са сладки, ми е по-мило от моето. Хубаво поне, че ви става смешно като ме четете, мен наивната
Препоръчани теми