СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 18

• 18 868
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • София; Дружбето
Да ви питам мами с по големия опит,като изкъпах малката и имаше секрет в нослето а на секрета кръв,това нормално ли е?
Ако си дърпала сополки може да се е пукнало капилярче, не е страшно.
Аз няма да подпирам, като е на зор да се научи да сяда Mr. Green

# 691
Или да си е одрала нещо нослето с пръстче.
То аз не подпирам, само в количката и шезлонга, сега като давам пюре я слагам седнала в столчето. И ето, сама се набира и сяда в шезлонга. В количката от катовете дрехи още и е трудно да се сгъне Mr. Green
Преди малко свалих снимките от първото пюре, ще ви пусна малко по- късно снимка, като приспя каката. Така съм се смяла, няма такава снимка! Joy Joy Joy

# 692
Не не съм дърпала нищо просто като я сложих на халатчето и видях че има секрет а той беше почти излязъл и го махнах със салфетка,навътре не съм бъркала.
Сватя пиши как са момчетата.

# 693
Аз пък съм мислила за ЕБХ и на моя съм му купила гърне вече и въпреки че не съм получила такива сигнали имам план да започвам да го ползвам. Екстрата му е, че като свърши някаква работа пее, така че няма да ми се налага да го вдигам през 5 сек. да видя има ли резултат  Peace Дано и при вас да проработи да се оттървем от памперсите поне през деня вкъщи
И аз отрано купих гърне и аз имах планове, ама ми излязоха криви сметките Wink Сега смятам Лора да започна да я слагам едва, когато вече стои стабилна, не пада, не залита. Значи най- рано към годинката, а може и към година и половина чак, ще видим и тя какво смята. Защото понмя, че като проходят пък за секунда дори не желаят да седнат дори и на гърне. Дано при вас се получи, късмет Wink

arllina, аз точно защото съм чувала, че проходят ли и няма сядане затова съм се ентусиазирала като се постопли да почвам...след месец да речем. Като гледам Дени ми се струва, че колкото по-рано въведа нещо, толкова по-лесно му е. С лъжичка като му давах еспумизан от първия месец, сега хич не й се чудеше за какво е. Даже прави опити да ми я вземе...Верно е, че шишето му го давам от 4-я месец и си пие сам млякото вече, но дали смята и сам да се храни, аз съм "за"  Mr. Green
Малей, като ви чета какви сте ентсиасти за гърнето  Mr. Green Аз мисля да се пробвам към втората годинка, преди това хич няма да се тормозя с глупости.
И аз оставам с впечатлението, че по-спокойните деца са по-бавни в развитието си Rolling Eyes Миша на тая възраст пълзеше като хлебарка по апартамента, а Габи още не знае, че има крака и не се обръща. Ама да ми е жив и здрав, хич не горя от нетърпение да ходя след него и само да крещя Не Crazy
tsveta, повечето тук са Девички, така че са си по-спокойни уж, но като гледам всички различно се развиват, така че едва ли това има значение  newsm78

# 694
Питай те майка ми колко спокойна съм била,на два месеца ми е лепнала тиксото за устата,нали и аз съм "СЕПТЕМВРИЙЧЕ" и съм Дева,докато малката си отговаря на зодията Везни-за сега е уравновесена.

# 695
  • където има любов
Кви гърнета бе хора?Още е много рано,поне за мен.Детето трябва да осъзнае ,защо аджаба е там.Иначе всичко си е случайност.С каката и аз бях доста ентусиазирана,но разбрах ,че за всяко нещо си има време.Не осъзнае ли детето какво е това нещо,няма полза от него.
И за думичките ,които казват децата ви ,пак ми стана смешно.Едва ли точно мама,или тати са искали да кажат Stop
Знам ,че на мама гарджето е най-умно и хубаво,ама да прохождат на 7 и от третия месец да ядат сами ми се струва меко казано пресилено.
Мое мнение!

# 696
Кви гърнета бе хора?Още е много рано,поне за мен.Детето трябва да осъзнае ,защо аджаба е там.Иначе всичко си е случайност.С каката и аз бях доста ентусиазирана,но разбрах ,че за всяко нещо си има време.Не осъзнае ли детето какво е това нещо,няма полза от него.
И за думичките ,които казват децата ви ,пак ми стана смешно.Едва ли точно мама,или тати са искали да кажат Stop
Знам ,че на мама гарджето е най-умно и хубаво,ама да прохождат на 7 и от третия месец да ядат сами ми се струва меко казано пресилено.
Мое мнение!

На мен не ми стискаше да го напиша!  Peace

# 697
  • София; Дружбето
Мое мнение!

На мен не ми стискаше да го напиша!  Peace
Щоу newsm53 Свеки още твърди, че бате е проходил на 7 месеца Mr. Green пък леля му вика: Да бе и на година четеше книжки

# 698
Мое мнение!

А и аз тва щях да кажа..... Rolling Eyes
Не че ме кефи да гледам деца на по 3-4 години с памперс, ама верно за гърне ми се вижда раничко. Ние поне така или иначе си акаме само на свален памперс  Mr. Green . Правих опит (малко грубо звучи , ама си е така...) да не я "каня" аз , а тя да си върши работа в пампата. Не я каних 3 дни и 3 дни не се изака. Сега да не помисли някой,  че 3 дни не съм и сменила памперса  Mr. Green..не просто като го свалям, за да ака и вдигам крачетата нагоре и вълшебния звук е "Ъ-Ъ-Ъ" и тя започва максимум до 1 мин. Та тогава само докато вдигах краката й нагоре и започна на секундата. Аз и преди съм споделяла за този наш навик и все още се чудя дали  е за добро. newsm78 и дали ще ми е от полза за научаването на гърне.. Иначе аз също мисля,  че като започне да седи стабилно тогава трябва да сяда на гърне, но това разбира се си е пак до дете и е много относително,. Така както едно на 5 мес вършее в къщи с проходилка , а друго не иска да я види. По принцип съм за ЕБХ и то много, много искам от рано да я науча и ще имаме късмета през лятото да опитваме често ида се голодупим колкото си искаме.

# 699
Аз  мисля да сложа Рая към година и нещо на гърне.И за мен е много рано да се слага.За всичко си има време.

# 700
Мое мнение!
newsm10

# 701
Ами и аз смятам, че е много рано за гърне и затова се обръщам за съвет към вас, какво да правя като толкова бурно протестира, когато му слагам памперси и взе, че свикна да ака извън памперса newsm78. По всички сондирания разбрах, че гърне е много пред нас, даже в сряда обяснявах на свеки, че доста по-късно ще е за гърне - тя ми вика да съм му купувала вече, щом иска да ака в кликалото. Аз също като Дундито го свикнах да ака на свален памперс, защото имахме постоянно запек в началото и се изакваше милото само ако му направя масаж на коремчето и гимнастика с краката. И така си акаме на леглото, поизтриваме се и хоп в банята за миене. И единия ден бях сама и за по-лесно реших направо в банята да го изакам и то взе, че му се понрави. Но после не дава да му сложа памперс Tired. Затова е всичко. А за сядането - въобще не го подпирам. Седи или в мен (защото е много трудно да се държи право 70 см бебе, ако ти си седнал и ако е такъв шугав като Валери) или в Бумбото (като на Горска китка), в което си стои съвсем стабилно. В количката - е на първата степен. Ето така! Party

# 702
Мое мнение!
На мен не ми стискаше да го напиша!  Peace
Чифлигарова, wish, хубаво е, че си имате собствено мнение, но не разбирам какво имате против и другите да имат такова  newsm78 Аз пък смятам, че това, че детето не може да говори, за да ми отговори не означава, че не разбира какво му се казва. Така че не виждам какво ми пречи да опитам с гърнето, ако стане - стане, ако не "здраве да е" както се казва. Съгласна съм, че думичките мама, тати и т.н децата ги казват случайно, но на мен пък ми стана мило като я чух за първи път, въпреки че се изненадах, защото не очаквах. Първо дете ми е, а и второ и трето да беше ми е скъпо всичко, което казва, прави и ми пълни сърцето. И "ДА" - моето гардже ми е най-мило, хич не си кривя сърцето да твърдя, че някое от бебешоците тук, колкото и да са сладки, ми е по-мило от моето. Хубаво поне, че ви става смешно като ме четете, мен наивната   Peace

# 703
А моля без спорове.Всеки сам решава какво,как и кога да си слага детето на гърне.И аз казах че лично за мен е рано но не казвам че е тъпо или намси кво.

# 704
  • София; Дружбето
Аз не видях да има нещо против, просто изказа своето мнение.  Защо веднага някой решава, че е писано против него, аман
Пробвай си с гърнето, кой те спира. Тези които сме с опит споделяме своите неуспехи, за да не се стресне някой, че виждаш ли еди кое си бебе на 5 месеца ака на гърне, пък моето е на 2 години вече и без памперс не ще да пишка, щот и такива случаи има
АЙде лека от нас

Общи условия

Активация на акаунт