Баба Марта с усмивка съблече на ЮНЧЕ зимното елече. Тема №103.

• 19 657
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
vili_diankova, Марина заспиваше така трудно преди време когато си лягаше към 12ч или след това. Беше ми ужасно да я приспивам. Много трудно заспиваше, мрънкаше, и в същото време доста късно. Започнах да я приспивам на тъмно. Имаше за известно време резултат. Сега обаче вече нямам проблеми. Заспива си след банята както си суче./пу-пу/

# 256
Кафява захар ползвам само за попарата - Mauritius golden cane.
Каша давам през ден.
Колан засега не мисля да взимам - приличат ми на вързани животинчета така, но да не се заричам, може и това да ми потрябва.
Джералдин, може би е с повече дупки биберона и от това да се дави Мони.
Галинка, аз правех като Нинад като въвеждах нов вид зърнена каша.
Ицко се изправя само ако се хване за ръцете ми. Сам не прави опити. За сметка на това много задобря в пълзенето. Не се притеснявам, не може всички да се развиват еднакво.
Предиобедното и следобедното му спане, ако не е навън в количката, също е на нашата спалня, както и нощното. При две легла - дървена кошара и сгъваема, която е в хола, моето момче спи при нас Crazy То малко прозвуча като "при 20 кокошки яйца от пазара купувам", ама си е точно така Laughing Седя при него в стаята, защото се буди често и трабва да легна пак до него за да заспи. Пробвах вечер да го сложа да спи на неговото си легло, но се започва едно мятане, въртене, рев и  го взимам при нас. Нощем като се събуди, ако не види и прегърне мен или баща си, пак е рев Crazy Иначе като легнем и се гушнем заспива за отрицателно време.
Да не забравя, честито зъбче на Адка!
Поли, дано не е сериозно Hug

# 257
ninand - заради това, че от кашите се пълнеело - Марти на последната консултация на 22.02. беше 8.700кг. - според мен не е много пълен, но още наддава на месец с 500-600гр.
за приспиването - вечер е в неговото легло; преди като го сложех в леглото и след 5-10 минути заспиваше, а от няколко нощи го слагам в леглото и му давам празното вече шише, защото иначе е голям рев и заспива така цокайки шишето/биберон не иска/. Но през деня сме на ръце, люшкайки се - понякога много плаче, извива се и търка очи, но още не може да се усети как да заспива сам.
Senayde9 - за коланит за прохождане - не съм купила, но се чудя дали изобщо да купувам, че пак няма сядане и пак трябва да съм поприведена, за да мога да реагирам, ако залитне. Иначе аз като малка съм имала такъв колан  Laughing.

Ако някой си спомня в коя тема беше реда за въвеждане на глутенови каши - да ми пише моля или да ги изброи пак, че тогава бяхме далеч от кашите и ги четох, но не ги запомних  Blush.

# 258
Здравейте,
Днес празнуваме 9 месечинка, честито и на другите празнуващи днес   cook
Вчера за първи път , след като се изправи сам /беше на пода/, застана прав и абсолютно стабилен до холната маса, без да се подпира и придържа за нищо, издържа минутка  Shocked

Сутрин го намирам понякога на друго място в леглото, а понякога просто обграден с играчките, които си гушка

Seneyde, колан за прохождане купихме, но засега си го водя за ръчички и навън и вкъщи. Може би ще започна да го водя с колана навън скоро, като започне да пази по-добре равновесие.

Чорапките се отбелязват и на крачетата на Петър, затова купуваме по-семпли с по-малко декорации, защото забелязах, че картинките и други подобни неравности по чорапките се отбелязват.

# 259
Коланите за прохождане не ви ги препоръчвам  Peace
Първо детето трябва вече да прави крачки самостоятелно за да го водите с такъв колан, по този начин само му спирате прохождането, второ не се научава да пада, трето рискувате да го водите няколко месеца така или да е постоянно с разбита глава  Peace  примери имам няколко около мен, не си говоря наизуст.

# 260
Напълно подкрепям АлиенТа за колана за прохождане.

# 261
АлиенТа ,  Peace за инфото за колана за прохождане. Аз преди близо два месеца питах за тези колани,също и за другите помощни средства като каски и наколенки, а отговор не получих. ooooh!

# 262
Момичета благодаря ви за отговорите HugАлиенТа ,  Hug Hug HugЩе ги подаря на някой желаещ Mr. Green

# 263
Спомням си, че пита за каските и наколенките, но аз опит с подобни предпазни средства нямам.
Наколенките е хубаво да се ползват през летния сезон, когато детето прохожда с голи коленца.
От тях сега в този сезон смисъл няма.
Каската ми се вижда.....мммм излишна. Все пак няма да кара мотор.  Laughing

# 264
Напълно съм съгласна и аз с Алиента, по повод коланите за прохождане,
даже съм виждала и ранички под мишничките от такива колани.

Гале, реда е овес-ръж-ечемик-пшеница.
Аз също съм чувала, че някои педиатри препоръчват каша 2-пъти седмично и незнам защо.
Помпат бебетата заради захарта и млякото, които съдържат според мен.
Аз каши бебешки не давам, правя си от зърна и брашна и давам всеки ден.

Тончо си спи до мен и нямам проблеми с буденето, прави го по ен-пъти на нощ но за секунди и си заспива.

# 265
Франческа, за каската хубаво си го казала...и аз се чудих и за нея, но ми се стори излишна, ако е с каска не виждам как ще се научи да се пази.
ПП Отделно каска има само ОК baby, и колкото и тъничка да е, пак би запарвала.

Иначе колана и аз мислех да го ползвам,е когато не го държа с две ръце като ходи, т.е. като започне да ходи по-стабилно...но реално като пада и става по-бързо има шанс да се научи...Самия колан има едно предимство, с него може да се завързва детето на обикновен стол и така да яде или просто да седи. Засега само това е приложението на нашия колан Laughing

Относно кашите: май си е до организъм, дали ще се качва повече или по-малко. При Петър не забелязах да качва повече, откакто въведохме кашите, а му давам всеки ден по 1 хранене.

# 266
  • София
nana7504, не е от дупките. Снощи се задави с номер 4, а от месец яде с три-позиционният... Днес много внимателно я наблщдавам и според мен и мъжа си и е наследственооо. Заблейва се, устата и се пълни с мляко и в един момент се сеща да преглътне и се задавя. Аз съм същата. Аз никога не съм могла да пия течност без да се задъхам, незнам защо, но мъжа ми много ми се смее.
Наколенки мисля да взема за Мо  през лятото. Колан не. Каска ми трябва на мен  Mr. Green

Каша давам всеки ден. Оризова с различни пюрета. Сега и овесена.
Аз се врнах към захранването.

Бихте ли написали примерно меню за деня на бебоците?

# 267
За кашите и аз съм на мнение, че от тях не се дебелее. Заради злоядството си Кати ядеше понякога и по три пъти на ден каша, а на годинка тежеше 8,5 кг. /родена е 3,2 кг./

Менюто на Симона:
9 ч. кърма
12 ч. месно или зеленчуково пюре - 200-220 гр.
15,30 ч. каша + плодово пюре-200-220 гр.
18,30 ч. кърма

# 268
Каши и аз давам всеки ден, не пропускам за следобедна закуска- яде абсолютно всякакви каши, в момента имаме 5 отворени на различни марки и ги редувам- всеки ден различна! Според нашето педи не трябва да и давам изобщо каши,защото много напомпвали децата, а кисели! Не съм забелязала, да е надебеляла драстично от тях! Peace

Нашето меню:

8.00ч.мляко 150-180гр
11.30-12.00 - 120-180гр. пюре,само месни ядем, изключение прави спанака
17.00-17.30- 100-150гр каша
20.00-21.00ч - мляко 150-180гр

# 269
Наколенки мисля да взема за Мо  през лятото. Колан не. Каска ми трябва на мен  Mr. Green

Това все едно съм го писала аз Simple Smile И на мен ми е доста нужна каската аз и поради тази причина избягвам аз да нося детето
Примерно меню:
8:00 - попара ( грис със сирене и масло; кис.мляко с б-ти; или АМ)
11:00 - пюре месно или зеленчуково
14:00- каша ( ориз с АМ; грис с АМ;кисел или бисквитена торта с кисел)
17:00- зависи сутринта какво е ял и ги разменям
20:00 - АМ

Благодаря за отговорите няма да с епритеснявам че се отбелязват
И ние да се включим в отбора на падналите така се строполи като талпа  ooooh!
Беше прав на земят и се подпираше на моите крака пуснах го за секунда и той се строполи и си разби устата направо се шашнах текна кръв,много плака но за 10 мин и се оправи

За кашите не съм забелязала да напълнява от нея сега е 8600

Общи условия

Активация на акаунт