Баба Марта с усмивка съблече на ЮНЧЕ зимното елече. Тема №103.

• 19 657
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Добро утро!
Нинанд, сутрин Моника ни буди с една дрънкалка, която е закачена на решетката. Удря я като камбана  Mr. Green Ако случайно не и обърнем внимание се опитва да се изправя, което и е трудно с чувалчето и ние ставаме, че не можем да пеглътнем ударите с глава по решетката . Повивалника го махнах. Онази вечер я преобувах на него и в един момент страната от към главата и падна надолу в леглото. Изхлузи се. Моника с главата надолу беше, но успях да я хвана за бодито. Това в борбата да обуя нов памперс. През деня гледам да съм при нея, но този месец бяхме двамата с мъжа ми тук  и...следващият пак ще пиша...

От известно време Моника много се задавя от млякото. И все така, че се налага да я обърна ндолу с главата.  Умишлено порпуснах да ви разкажа преди седмица как се задави със сиропа за кашлица, такъв ужас на никой не пожелавам. На някой друг бебето дави ли се така?

# 241
  • Пловдив
anjeelina ние сме още с декоративни обувки, но си мисля, че не е хубаво така да му се зачервява, може би не са му удобни.  newsm78
Geraldine и Марина понякога се задавя, но не така сериозно както описваш. И аз винаги съм се страхувала от задавяне. Дано не е нещо сериозно.
Нас Марина ни събужда сутрин като започва да си говори нещо и си повдига обиколника и наднича и само чака да й обърнем внимание и започва да се смее. 

# 242
  • Germany
Здравейте и от нас Simple Smile
Честити празници и рожденни дни на всички които пропуснахме!
Ние вчера се завърнахме от Банско и сме много доволни. Успяхме да си починем, с мъжа ми се поглезихме порядъчно в СПАто, Бобо киснеше по 2 пъти на ден в басейна, а Брани спеше както никога до сега от чистия въздух. Стоеше ни се още, но уви повече отпуска няма.
Прехвърлих отгоре коментираните теми и ми направи впечатление, че май само нашето момче още не се изправя и не пълзи  Rolling Eyes. Ако му подадем ръце става прав и си стои, но не се сеща сам да го направи или пък да тръгне да прави крачки. За пълзене дори опити не прави, но той явно ще е като батко си, които така и не пълзя. Иначе, стои седнал стабилно, пляска за "браво", казва "чао" и прави "боц", върти се и рита непрекъснато, но дотам. Дали трябва да се притеснявам  Thinking

# 243
Мони, твоят пост ме поуспокои. Не сте само вие. На Павел единственото му умение е да пълзи и казва само ба-ба и много рядко ма-ма. Не може от легнало положение да седне, освен ако не му подам ръце, не се изправя в кошарата, не ходи с моя помощ. Само подскача като го изправя на крака, нищо повече. Но и кака му по-бавно ги правеше нещата, та не се притеснявам.

Днес сме на лекар, защото и двете деца са болни. Кашлят по един ужасен начин, имат хрема... Дано само се разминем с антибиотика  Praynig

# 244
И ние сме в групата на неизправящите се Simple Smile Започна да стои по стабилно но от време на време се катурва, не се върти и като пумпал нто пълзи
Нинанд и аз мисля че не е нормално но нито му стискат има място  newsm78 незнам можеби е като мен самата ми кожа е много чувствителна а за обувки да не говорим едвам намирам нещо удобно  ooooh!
Преди бях казала че от пъбчето на едни терлички му стана червено около петичката мина вече много време но това червеното не минава  #Crazy
Поли и ние пак сме с хрема и все още покашля, дано се оправят бързо децата  Hug
Джери,  Гого се дави понякога но в по-лек вариант от вашия

# 245
Moni, по повод изправянето сам, не мисля,че трябва да се притесняваш, аз говорих с доста майки по този повод, и няколко ми казаха,че децата са им почнали да се изправят сами към 11м. Андреа също  не може да се изправя сама,  само,като  и дадеш ръце се изправя, но пък ходи много хубаво/свикна да ходи и с истинските обувки/, вече и тича направо, като я държиш!Не може  и да пълзи, не се  и опитва де, но пак ще кажа,че стои много стабилно права и успява и да се задържи без да се държи за нищо за секунди, т.е не полита веднага! Племенничката ми,която от 6-ти месец почна де се изправя и да пълзи и да се катери и е вече на почти  1год почти, не може  още да ходи  и не прави и опити, само пълзи, но  е много добра в пълзенено и катеренето!!/ "гаджето ни" ,което е  на 10м, също ходи много добре, като го държат, но също  още не се изправя само  и не може да пълзи / Всяко дете си е индивидуално и няма повод за притеснение!

Анджи, на нас всичко ни се отбелязва на крачето,чорапки, чорапогащници, буйки!

# 246
Добро утро.

Анджи, и на Симона й се отбелязват чорапките и буйките.

за изправянето - сигурно го пиша за стотен път, сори, ако се повтарям и дразня, но да успокоя- Кати проходи на 9 м. и 21 дни. Никога до този момент не се беше изправяла права в леглото си, не беше пълзяла....Просто искаше да я водим за ръце и така от 7-месечна. Един ден баща й пусна ръцете й и тя тръгна. Беше около 11-месечна, когато започна да се изправя, държейки се за неподвижна опора.
Сега Симона предпочита сама да се придвижва, държейки се за мебелите, отколкото да я водя за ръце.

Полито, дано бързо се оправят дечицата!
Мони, радвам се за хубавото прекарване.

# 247
Благодаря ви момичета за отговорите Simple Smile

И с облекчение да кажа...зъба изби..след поредната безсънна нощ, рев и мрънкане..милото ми детенце..сега обаче нещо ми хърка с носа, видимо няма сополи, но като дръпнах с помпата излезе..надявам се да не е вирус, а от зъбите, но утре док ще каже..

За изправянето..Ели сигурно е от първите изправящи се бебоци в темичката - от 6-я месец, пълзи-като светкавица е, не мога да я стигна и обикаля из цялата стая, но това не означава, че се развива по-бързо..просто всяко детенце си е индивидуално..е например тя още не "приказва" - само джомоли агига агага и разни такива, само тат ни е най-новото постижение..

Ползва ли някой кафява захар и каква(имам спомен за Петя, но да не бъркам)..аз бях взимала от тази Захаро на бучки, но нещо много ароматизирана ми се стори и вчера купих една австрийска..е няма нищо общо на цвят и консистенция и вкус..

На Елица най-новата и игра е да взима едно по едно двд-та от масичката на телевизора, оглежда ги и ги струпва на купчина на земята..има си и "любими" два диска с Ну погоди Joy

# 248
За изправянето - и ние още не можем сами. Като го хвана за ръчички - се изправя и се оглежда много доволен. Иначе пълзим, но много странен стил - защото Марти пълзи на четири опори/коленца и ръце/, но понякога се плосва по корем, прави няколко движения и после пак се изправя на коленца. Засега прави "боц", гледа лампата, когато си иска/тоест ако има нещо по-интересно, изобщо не обръща внимание на въпроса ми/. А много готино се прави на разсеян - ако го викнеш, поглежда на другата страна и се подхилква, ако застана точно пред очите му, пак се обръща и гледа в друга посока усмихвайки се. Все още не можем и да седим стабилно, но аз едва сега почвам да го слагам подпрян на възглавници/много са му интересни дига ги да види какво има под тях/.

На Марти, когато е седнал най-интересни са краката му - пипа ги, дърпа чорапите - това няма омръзване - при вашите деца имаше ли такъв период и колко време беше?
Да попитам за захранването с каши - вече захраних с оризова, после смятам да дам царевична - чудя се направо цяла доза ли да приготвя или пак така по-малко като оризовата? И по колко пъти давате каша седмично - нашата педи ми каза по два пъти седмично?
За "не-тата" - ами аз май почти не го употребявам, макар че вчера му се скарах като го храних, че се извиваше и смъкваше надолу - и той взе да ме гледа с една извинителна усмивка.

# 249
  • София
Анджи, Мони има на врата едно петънце, което е от един цип. Има го от ноевмври. Януари попитах доктора и той каза, че след 6м. ще се махне...Другата лекарка пък казва, че от памперса не трябва да се отбеязва и аз се стремя и от чорапките да не става така.
Моника започна да си се разхожда в кошарката една седмица след като се изправи.

# 250
tаnka80-БЛАГОДАРЯ  bouquet
И Алиджан има белези от чорапките,изправя се но не пълзи(само назад).
galinkacat -това с дърпането на чорапите го правим и ние Crazy
За говоренето,вече ясно казва баба,кака, мама,(тати)и др.
Искам да попитам има ли майки,които са взели колани за прохождане Embarassed.Много ми беше мъчно като гледах деца,който бяха вързани с такива,а сега си купих и аз,защото детето не иска да седи а само да ходи.

# 251
  • Пловдив
galinkacat може да започнеш да слагаш по малко царевична каша към оризовата и така постепенно да увеличаваш количеството. Аз давам всеки ден каша, като редувам-един ден елда, един ден просо. От както въведох и овесена каша, слагам и по малко от нея. Някой педиатри препоръчват ако детето е по-едро да не се дават каши. Да не би за това да са ви казали да давате 2 пъти седмично?

# 252
Кафява захар за нас купувах на Демерара, но последния път ми се стори, че е смесена с обикновена захар и оцветена. Sick
Коланче за прохождане за каката ползвах от една приятелка, но тя се инатеше и не искаше да й го слагам, като го сложех, не искаше да върви, все трябваше ние да я водим за ръчички. Дано Алиджан да не държи на воденето за ръце, а да може да си го водиш и с коланчето, за родителя си е улеснение.
Аз пък като облека дрешка с ципче, то все се обръща и се забива във вратленцето й, по едно време имаше малко белези от ципчета, но бързо се махнаха.
С това катерене пък аз си изпатих, че вече два пъти почти ми разби носа, докато падаше отгоре ми. Whistling

# 253
Галинка, и Ралица пълзи така, но го прави по-скоро от мързел, защото отдавна ходи на "четири крака", но по-бързо се придвижва по корем. Иначе свободно се изправя навсякъде, където свари да се хване, прави стъпки сама, подпирайки се на мебелите и в кошарата, пълзейки по корем съвсем свободно преминава в седнало положение и обратно, прави "колибка" с ръце и крака и повдигнала дупе Laughing, катери се, а като седи на пода се навежда напред, като си повдига дупето, взима си играчката и пак се връща в седнало положение, изобщо е много подвижна. newsm32

Едно от люимите занимания й е да си събува обувките и да ги гризе, засега не си събува чорапите. Simple Smile
Каши давам всеки ден - или на обяд със зеленчуково пюре (понеже не сме фенове на зеленчуковите пюрета), или следобяд с плодово пюре.

Колан за прохождане не съм взимала и не смятам засега да взимам. Peace

А сега аз да попитам нещо - как точно заспиват бебчетата ви и трудно ли заспиват? Напоследък Ралица заспива много трудно, върти се, заиграва се точно преди да заспи, много се разсейва, плаче, че й се спи, но не заспива.

# 254
Добро утро,

И аз да ви питам - как намирате децата си след като са се събудили и вие не сте в стаята в която спи?

Вече си го оставям в леглото да си прави каквото иска.Оставям му няколко играчки и да дивее Преди не беше много стабилен и падаше и ме беше страх да не се удари в металните пръчки на леглото, ние сме с преносимо легло и всичко останало е мрежа като на кошарките.

Анджи не съм забелязала да му се отпечатват буйките, но и той не седи много време с тях. Слагам му ги само като сме навън, в къщи е по чорапки, а той навън не иска д аседи повече от половин час, особено ако е в количката. Сега разбирам на Петя колко й е било трудно с Габи като не е искала навън.

Поли дано да не е нещо сериозно и бързо да се оправят децата.

За заспиването - всеки път е различно. Вечер обикновено на ръце след като си е изпил млякото. Понякога за 5 мин, понякога за час обикновено съпроводено с рев, мрънкане въртене и всякакви подобни екстри. През деня на гърда за мое улеснение отново за 5 мин или се приспиваме по час два ...

Общи условия

Активация на акаунт