Баба Марта с усмивка съблече на ЮНЧЕ зимното елече. Тема №103.

• 19 657
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
Честит Рожден Ден, Takanat!  bouquet
Аз съм много доволна от нашия педиатър Peaceвинаги ни обръща нужното внимание Hug.
Има си огромен кабинет дори цяла къща,където работи и с ЗК и частно.Входовете за здрави и боли деца са отделни.Преди всяка консултация се звани предварително и се обръща поне 1h внимание на всеки пациент.Тегленето на детето става почти голо на електрона везна или ако е по студено с боди.Ръста на децата се измерва с сантиметър залепен на плод Mr. Green.Винаги се прослушват гърдичките,гледа се фонтанела,гърло уши и т.н.А и да не забравя,на всеки преглед се гледа и пишлето Wink.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 11:12 от Senayde9

# 361
  • Germany
Честит рожден ден Таканат! Много здраве и щастие!

# 362
  • София
Честит Рожден Ден Таканат! Бъди, здрава и много щастлива!

Да кажа и аз за консултациите. Ние сме в същият кабинет като на КатеринкаМ, но при другата лекарка. За поликлиника бих казала, че е задоволително. Преди много се дразнех на лекарката, но сега вече си мисля, че по-добро по здравната каса едва ли ще открия. Дава направления за каквото поискам, приема ни когато поискам и за консултации имаме час месец преди  това. Консултацията- сесртата я мери, лекарката я преглежда и ми обяснява какво трябва да прави и какво трябва да яде от следващият месец.
Ходим и на частно на консултация, там вече ми говорят на друг език...не ми декламира това от последната страница от картона, а всичко се онася конкретно за Моника. Казва ми какво точно да очаквам точно от моето дете, в зависимост от развитието и до сега. Когато е болна, всичко ми се обяснява на прост език, като на лекции. Знам защо ни е изписано едно лекарство и защо друго не е.
На двете места кантарите са с 200гр разлика  Mr. Green

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 11:54 от Geraldine

# 363
Здравейте!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ТАКАНАТ,БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ОБИЧАНА МАЙКА И ЖЕНА!

Виждам че тема за моренце сте подхванали Grinning
и аз много обичам морето,тази година се гласим за Гърция.На мъжа ми брат му е там и свекървата и тя
та ще ходим на гости

Консултациите при нас минават с подробно преглеждане на фонтанелата,преслушване,мерене на главичка,гърдички,претегляне на ел.везна.Ръст го мери на едно легълце,на което има метър, опира му главичката в единия край и гледа къде е крачето.Иначе сградата е кооперация в която работи само моята педиатърка и съпругът и.И той е детски лекар,няма различни входове за болни дечица.От другата страна е секторът за по големи и възрастни.

Георги много го мъчат зъбки,цяла нощ плака.Дадох му панадол и се успокои малко,през деня го мажа с дентинокс,но няма особен ефект.Не знам вече с какво да го мажа и какво да му давам.Надявам се по бързо да избие зъбчето Praynig

# 364
  • София
Днес е моя празник, една РИБКА ви благодари от сърце, че сте се сетили за нея, за прекрасните и позитивни пожелания. БЛАГОДАРЯ ВИ!
Прегръщам ви  Hug- YAYA-86, anjeelina, gmarinova, Франческа Салиери / признавам чест ти прави/,Somebody,Senayde9,Moni,Geraldine, Fresh.

# 365
takanat, честит рожден ден   bouquet  bouquet  bouquet

Моренцето тази година мисля Ники да го пропусне  Wink Само с Благо ще ходиме, но не сме решили къде, евентуално Албена, но ако намерим по-тънки оферти, иначе за тези пари предпочитам Гърция или Турция.

# 366
  • Пловдив
takanat честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве и усмивки!   bouquet

# 367
  • варна
Франчи гледаш ли Глобусът - дават за Нова Зенландия - супер е.
takanat честито и от мен - Бъди много щастлива

# 368
Може ли някой да ми каже по колко пъти може да се дава глутено-съдържаща храна за един ден?

Аз от вчера давам на Жорко бисквитка закуска да гризка,много му харесва.Като му я взема от ръката плаче Laughing,е аз съм до него и контролирам колко да отхапва естествено.

# 369
Takanat, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Желая ти здраве, любов и радости!!!

Их, изпуснах Глобусът, хем се каних да го гледам, ама се заблях в The Voice TV Simple Smile (Май много ми се работи вече...)

След 2-3 часа заминаваме за Пловдив и като гледам какво ще е времето през седмицата, май няма да се видим с пловдивските мами. И все пак - пратете ми GSM на лични, дано да има малко слънце та да се разходим по-надалеч от квартала.

Yaya, радвам се, че писа! И ти рядко го правиш вече, а постовете ти ми липсват Simple Smile  Hug

Относно частните прегледи аз съм с особено мнение. Откакто видях колко ми удържат за здравни осигуровки, не ми се иска да плащам двойно за здраве. Преди да забременея бях ходила при личната ми лекарка веднъж за 5 години. През останалото време ходех в една частна клиника, с която имаме бартер от работата (с отвратителни лекари, но не ми губеха ценното време). Толкова пари съм оставила в ЗК, че сега с пълна сила "си ги използвам". И си отстоявам правата! Съжалявам, че ЗК не е плащала на лекарите от миналата година и напълно подкрепям протеста им, но аз и вие сме си плащали чинно осигуровки и би трябвало да не плащаме двойно после. Разбира се, не дай си Боже, ако се наложи всичките си пари ще дадем за частно лечение, но когато се касае за консултации и рутинни прегледи - предпочитам да не плащам.

# 370
Fresh, щом веднъж е захранено детето с глутен, няма значение,колко пъти ще присъства в менюто му!И все пак не мисля,че на тази възраст, повече от два-три пъти на ден приемат глутено-съдържаща храна!Съдейки от храната на възрастните,които не пропускаме хранене , в което да не съдържа глутен! Mr. Green

# 371
Честит Рожден Ден, Takanat!  bouquet

# 372
Детето може да е захранено с глутен, но това не означава, че е захранено с всички видове глутеносъдържащи храни.
Това са отделни биологични видове, и към всеки един от тях детето може да прояви алергия.
По принцип е хубаво да има натрупване на глутен в организма, защото алергията към негж /цьолиакия/ се проявява често чесеци след първия прием на глутен.
Хубаво е да се започне с овес и след това да се даде ръж-ечемик, спелта, киноа, амарант. Но разбира се не е задължително.

Относно прегледите на частно и по ЗК- зависи и от това каква фанансова възможност имат родителите. Лично на мен например едни 20-30 лв. на месец за едно мерене и теглене са ми излишни.  Peace

# 373
Честит рожден ден Takanat, да си жива и здрава, много щастлива с децата, обичана от мъжа ти!

# 374
С тези стачки сега много се дразня  Confused На Ники не са му правени изследванията на 6м, беше болен, после Благо беше болен, сега отидох за направление и нямаааа. Мислех аз да си ги платя, но ме е яд, внасям си всичко, пък все плащам  Tired писна ми.
За лекарите, водя си ги при педиатърката ни, тя е и лична, ако преценя, че няма да се оправи водя при специалист на частен прием. И за нас така процедираме  Peace   

Общи условия

Активация на акаунт