Баба Марта с усмивка съблече на ЮНЧЕ зимното елече. Тема №103.

• 19 655
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, много внимавайте с тоя гаден вирус. Педиатърката, при която заведохме Павел, ни каза, че при бебетата слиза много бързо надолу и преминава в бронхопневмония.

# 556
Ще пробвам така , дано да стане . Не ми се иска да го смесвам с мляко или сок , защото няма да съм сигурна колко всъщност е поел .  Hug

Сметките  ни за ток  

декември  - 130 / 30 дни /
януари  - 251 / 35 дни /
февруари - 291 / периода е за 25 дни /  ooooh!
просто без коментар , хайде януари беше супер студено , но за февруари не съм съгласна .  #2gunfire

Минди, бием ви!  Crazy На 45-те ни квадрата за 3 месеца имаме 760 лв!!! Сверихме електромера, всичко е точно... Просто толкова струва в БГ да ти е топло в две стаи, да ползваш сушилня и да къпеш две бебета всеки ден (сега продаваме проточния бойлер и купуваме обикновен, че този май ни направи половината сметка)

Честити месечинки!

Как са болните бебоци днес?

Ние изкарахме безсънна нощ, моите хора не спят добре извън дома (то не че у нас сме се наспали де). Заспиват за 2 часа и от 1 през нощта започва будене. Снощи с майка ми бяхме дежурни. Първо Сави се събуди от запушен нос, последва истерия от физиолог. разтвор, но после заспа. За беля обаче Ники се превъзбуди от плача й и се будеше на 2-3 мин в продължение на час и половина... Зъби ли бяха  newsm78 Заспахме чак в 3:30 до 6:30, когато беше закуската  ooooh! Tired

Петър Председателят е страхотен на снимките! Много му се радвам Simple Smile  Heart Eyes

# 557
За ток не ми се пише, за 2 месеца 240лв, това е само за готвене, миялна, пералня, хладилник, телевизор и компютър  Tired Топлата вода ни е през парното. А какво е качеството на тока няма да коментирам  #Cussing out

# 558
Ние сме към EVN , предния месец си замълчахме , но този месец като дойде за толкова кратък период двойна сметка и онемях . Незнам на какво се дължи това , погледнахме си електромера , всичко му е в час , числата са тези които са посочени във фактурата . Не ги знам какво правят тези от EVN , масово се оплакват хората от натоварени сметки .  #2gunfire Верно че на нас всичко ни е на ток , бойлер , съдомиална , пералня , два климатика , печка , но при положение че досега сме нямали такива големи сметки ,а не сме си увеличили и потреблението , ми се струва множко  #2gunfire

Poly , ти ме ошашка . Дано да не слиза надолу тоя пуст вирус , че не ми се мисли  Praynig

# 559
  • София
Mindi, poly, senayde, anyto, как са децата?
ninand, благодаря ти  Hug Правих два вида сладки и ги поднесох в специални кутии на цветя, а за вкъщи направих и козунак. Как да не ги харесаш?  Wink
Алиента, хайде бе жена, от кога те чакам в редиците? Аз от седмица правя ръжено-пшеничен хляб, защото Габи е на вълна черно хлебче.  Laughing

gmarinova, адаша е много готин!

Moni, дано ви подмине! Аз сигурно прекалявам, но пак да предложа да пробваш със силен имуностимулант? И какво ти е отношението към класическата хомеопатия? Аз съм очарована направо, от есента се лекувам с децата само така.  Peace

# 560
Пете, има ли снимки на красивите подаръци за 8-ми март?

# 561
  • Germany

Moni, дано ви подмине! Аз сигурно прекалявам, но пак да предложа да пробваш със силен имуностимулант? И какво ти е отношението към класическата хомеопатия? Аз съм очарована направо, от есента се лекувам с децата само така.  Peace

Петя, ние давахме Есберитокс Н, когато беше болен по Коледа, но не ми се иска да давам постоянно. За хомеопатията - аз така или иначе при всички боледувания до сега с изключение на лятото когато бяхме в болница, друго освен температуросвалящи и вит.Ц не давам, та за сега съм пас. А и не е той да е по болнав, напоследък всички вкъщи караме всеки вирус които се завърти наоколо. Сега аз и Бобо бяхме с болки в корема и постоянно гадене 2 дни и направо треперя да не сме го заразили.
Благодаря ти за загрижеността  Hug

# 562
Пете , бухаме здраво .  Tired

Мисля си , след като е на АБ нали не би трябвало да се задълбочава вируса и да слиза надолу към гърдичките . Нали АБ пресича вируса  Rolling Eyes

# 563
Не мога да се стърпя и да кажа - АБ не се изписва за вируси. АБ се изписва при бактериална инфекция. За съжаление не е много разпространена практиката да се направи първо точна диагноза, а след това да се изписва АБ. Ако греша, моля поправете ме.

Минди, надявам се АБ да помогне при вас.

# 564
Франчи, мерси, когато мога ще погледна в темата.
На Петър снимковата историята много ми хареса Simple Smile В близко бъдеще чакам още  smile3509
На нас ни се развали фотото и известно време няма да правим снимки   Sad

# 565
Не мога да се стърпя и да кажа - АБ не се изписва за вируси. АБ се изписва при бактериална инфекция. За съжаление не е много разпространена практиката да се направи първо точна диагноза, а след това да се изписва АБ. Ако греша, моля поправете ме.

Минди, надявам се АБ да помогне при вас.

И да се направи една антибиограма преди това, да се види от кой АБ има смисъл и от кой не.....

ПедседателЯ е пич от класа.

# 566
  • София
Пете, има ли снимки на красивите подаръци за 8-ми март?
не, нямаше кога, защото ги правих до последно и веднага ги раздадох. Само козуначето го има във Великденските теми и тази за хлебопекарните.  Wink
Moni, тя хомеопатията помага да не се разболееш или да изкараш за минимум време и без усложнения, но ти сама трябва да си решиш, а и най-добре си знаеш обстановката вкъщи и можеш да прецениш, с какво и как да се лекувате.  Peace
Mindi, snowwhite ти е отговорила вече. При усложие, че това е вирус, който не е усложнен с бактериална инфекция, антибиотика си го даваш ей така само. Обикновено, ако се усложни изобщо с такава инфекция, това става на 2-3ти ден и секретите стават жълти на цвят, а не бели и прозрачни. Това с антибиотиците и Вентолина е много порочна практика у нас.

# 567
Благодаря ви за загрижеността! Алекс е по-добре, снощи спа нормално, днес почти не е кашлял, само сополки има, но са бистри. Не съм използвала никога стрелящи емотикони, ама по отношение на диагнозата му за морбили, едва се стърпях да не го направя! Областен град, шеф на отделение, най-добрият диагностик ... Добре, че само кимах и не заспорих и не дадох нищо от предписаното. Когато го прегледа неговата си педиатърка, беше изумена и от диагнозата, и от рецептата (макар че беше достатъчно възпитана да се въздържи от остри коментари, само ме похвали, че съм реагирала адекватно). Както и да е, най-важното е, че той се оправя, утре сме на контролен преглед и пропусната консултация.
Сенайде, много сняг в Хасково, като гледам новините - май най-дебела покривка в България. И шета много яко гадният вирус из Хасково - вече няколко познати ми се оплакаха с болни дечица.
Нашата сметка за ток за този месец е 115лв. ...
Сиво и мрачно, студено, болни, големи сметки ... Хайде да изгрее слънчице и да изгони вирусите и студа, много депресивно ми влияят!  Tired

# 568
  • Пловдив
За сметката за тока-за януари трябва да е излезнала, но още мъжа ми не я е платил. Незнам колко ще е, но очаквам да е над 200 лв, защото за декември имахме 190 лв, а той беше по топъл месец. При нас работят два климатика/нонстоп/, уж са клас А/енергоспестяващи/. Пералня пускам предимно след 22.00 ч когато вече сме на нощна, или я нагласям да се вкл. да пере към 5-6. Болера ни работи само по един час, също на нощна. Водата ни стига и за тримата. Много съм доволна от този бойлер. Кате препоръчвам ви го горещо. http://diplomat.bg/product_details.pcgi?product_id=481&cp=1 Нагласяш си от кога до кога искаш да се вкл да работи или си нагласяш до каква температура искаш да ти загрее водата и след това той се изкл. Много е икономичен/показва и консумираната ел. енергия/ Аз съм го направила да работи от 05.00-6.00 и за един час си прави 75 градуса и има добра изолация която държи водата топла. Само не знам колко литра е нашия. Готвя всеки ден за Марина, а за нас през ден. Общо взето май излиза, че тези 190 лв са ни предимно от климатиците.   Rolling Eyes

Един въпрос: Децата ви на възглавници ли спят? Марина откакто се е родила и спи без. Вече като е по-голям се замислям, дали не трябва да й вземам някаква.

# 569
Здравейте и от нас! Не пиша защото от вчера Алекс е крив...ама колко.... Пробива му 6-тия зъб. Направо е непоносим....ама какво да направя нали е "мой човек" Crazy Гушкам, люшкам...обичаме се...той ме хапе(не на шега...) и така...
За депресионното временце, ситуация и други подобни! Моя Георги май удари дъното  newsm78 едни наши много близки проятели заминава за Англия април месец...и незнайно как и Георги натам гледа....писна му много, блъска се тръшка пари по фирмата и накрая нищо...започна от майчинските да взема за фирмата....а това вече е много лошо....Май скоро време ще търсим и ние вариант...аз си мисля да изчакаме до септември(идва сезона и да изкарам някой лев поне) и после може и ние да поемем с еднопосочен билет...на къде обаче нямам представа....
Но иначе живота е хубав и весел и ние се забавляваме всеки ден! Нали помните японската поговорка: щастието отива в къща от която се чува смях! Така, че смейте се и ще ви е по-леко!
Приятен и усмихнат ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт