Баба Марта с усмивка съблече на ЮНЧЕ зимното елече. Тема №103.

• 19 655
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
 snowwhite,напълно си права. Винаги се чудя ,защо не го прилагат нашите медици.Може би ние не го изискваме или както за всичко, някой трябва да ги застави. Thinking
Петърчо,както и другите ни бебоци е сладур.

По въпроса за тока ние за 25дена 200лв.Нещо не е точно ,но това е братя и сестри.
Снощи се опитах да поръчам нещо за хапване за вкъщи,но поръчките щяли чак след 1,5 часа да се изпълнят,щях намалко да умора мъжете от глад Joy

# 571
Леле какви са тези сметки за ток  ooooh! направо ми настръхна косата  Confused Нашата за Януари е 142лв. за Декември 115лв.
Аз също съм от години с проточен бойлер и го използвам дененощно все нещо мия къпим се, на ток се отопляваме и то и двете стаи които средно около 60кв.м. И като гледам как тая зима няма край май ще си продължавеме да плащаме високите сметки за ток #Cussing out Close

А относно педиатрите и антибиотика според мен е въпрос на късмет да попаднеш на правилния доктор  Wink Предишната ни педиатърка докато не ни пуснеше носна и гърлена посявка с антибиограма не изписваше АБ но тя сега е в майчинство и сегашната си кара по стария начин ooooh!

# 572
Благодаря на всички за загрижеността  bouquet
Цитат
Amorevole-Сенайде, много сняг в Хасково, като гледам новините - май най-дебела покривка в България. И шета много яко гадният вирус из Хасково - вече няколко познати ми се оплакаха с болни дечица.
ОФ голямо ОФ!!!Сутринта писах,че не можем да си покажем носовете навън.А гадният вирус май вече  във всяка къща се е настанил ooooh!
vanny_  bouquet
gmarinova,Петърчо е много готин,как позира само Laughing Heart Eyes
За тока нямам какво да кажа,защото сметките ги плаща баща ми Mr. Green
ВСИЧКИ БОЛНИ ДЕЦА И МАЙЧЕТА БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ Praynig Hug
А за антибиотика,моят доктор е против него Naughtyили ако се налага наистина първо се пускат всевъзможни изследвания и след това лечение с антибиотик.

# 573
Кате аз също с две ръце препоръчвам бойлера на Нинанд имаме го същия от две години нашия е нон стоп включен така изразходва по-малко енергия винаги има топла вода  Peace
Нашата сметка беше 100 лв новата още не е излязла

# 574
Нина Д,възглавница не детето си можеш да предложиш,когато само започне да пита защо то си няма.Иначе най-добре е въобще да не ползва.Моите девойки започнаха да спят на възглавница след 2 години,понеже виждаха,че ние с татко им спим на такива.
За бойлерите и включването им за определено време,мога от опит да кажа,че излиза по-икономичко ако бойлера работи постоянно,отколкото да се включва на интервали.Повече енергия харчат,когато трябва да загреят голямо количество наведнъж,отколкото да притоплят вече загрятата вода.
Ние сме към ЧЕЗ и не се оплаквам от сметките,въпреки,че уредите работят постоянно.На парно с твърдо гориво сме и долу-горе като сметна колко сме платили за дърва,излиза все едно да сме си плащали тока  Shocked ,но все се опитвам да не смятам толкова...
За вирусите си мисля,че при нас помага много стоенето навън в стденото време,което й заздравява имунитета.Засега не е боледувала и не е пила лекарства малката,а каките пиха ехинацея форте,клеева тинктура,сребърна вода и такива "лекарства".Имат само едно боледуване тази зима.Дай Боже да е последно! Praynig
Много криво ми става,когато чета за доктори даващи АБ за всеки вирус  Sick Гледат да си измият ръцете и да се подсигурят,ако са объркали и не са си направили труда да дадат точна диагноза!Или пък да признаят,че не знаят нещо и пратят хората при някой,който знае повече от тях...

# 575
Да не спамя темата, само ще вметна, че готвим на газ, спим на студено, а през деня поддържаме около 20-21 градуса (това не заради икономии, просто нощем на топло не можем да спим, така научихме и Алекс, дори в най-големите студове нощно време не сме отоплявали). Но пък бойлерът не се изключва, а вечер затопляме кухнята, защото там го къпем - като проходи и се постопли, ще е в банята вече.  Laughing Това във връзка със сметките за ток.
Катеринка, така Shocked прочетох за сметката ви. А ти вместо да си починеш в Пловдив, май пак минаваш на безсънен режим.  Tired До кога ще сте там?
Нинка като попита за болните момченца, и ме накара да се замисля - май наистина доста от момченцата ни са болнички, маНдамите по-здрави ще се окажат, още от сега си проличава кой ще е силният пол.  Mr. Green Само да не предизвикам спорове сега, казвам го с чувство за хумор!  Wink
The1, и при нас има такова заглеждане (май повече от моя страна) ...
Нинка, и аз скоро си задавах същия въпрос за възглавничката - както и за всичко останало, спорове много. От прочетеното - като цяло, след годинка и половина поне може да се слага, и то ниска. А, Рени е писала вече. Рени, и такива, поставящи стряскащи диагнози ...
Viper, радвам се, че се включи! Към Троян последно ходихме ... преди да забременея. Надявам се тази година да има положителна промяна по една много деликатна тема, за да можем пак да ходим. Тогава ще си спретнем една балканска срещичка - с теб, Анито, Франчи, и други мами, които "отскачат" по този край (имам спомен и за Глория, но не пише вече тук).
ПредседателЯ вече и биография в картинки си има, много цАлуФки, голям е сладур!
Отново пожелавам от сърце бързо оздравяване на всички болни!
Честита месечинка на Гого на Анджи, на следващата месечинка да е напълно здрав и мама да няма никакви притеснения!  :hug:
Вани, да е жива и здрава порастналата ти племеничка!

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 15:56 от Amorevole

# 576
  • варна
За сметките, не че ще ви успокоя, но моята е за декември - 264, а за януари - 342 -и не мислете, че отоплявам палат...напротив живеем в апартамент. А Миленче за чужбина много съжелявам, че не тръгнахме когато имаше повече възможности, но сега ще замина заради детето си - и това заявявам категорично - тук всичко е под.....всякакво ниво.
Оздравявайте мили бебчета...  Hug

# 577
Не съм съгласна за това с бойлерите , че като работят нон-стоп харчат по-малко,
моя опит показва точно обратното и то наблюдения върху 4 вида и марки бойлери хихи 4 пъти сменям квартирата и бойлерите все различни.
А и готвенето на ток е голям разход, затова сме на газ.
За януари сметката ни е 100лв., а за февруари 78лв.  и бойлера работи всяка вечер на дневен режим по един час.

П.П. За декември и януари имах предвид, февруарската още я няма.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 16:10 от anelia_zlatanova

# 578
Привет майчета ! Теодора ми е с хрема. Какви капки за нос давате при хрема?Баткото само ни носи разни вирусчета и настинки от д. градина . УЖАС.........

# 579
По повод антибиотиците - и аз съм против безразборното приемане на АБ  Peace  . пр. детето е с хрема хайде АБ . Но когато има нужда от такъв вид лечение съм за , няма да си простя ако не взема мерки навреме що се отнася до здравето на детето ми . Все пак изкарахме три дни без АБ  , със сиропчета и витаминчета  , но Юли се влошаваше . Нашето педи много трудно изписва АБ , щом го направи значи е преценила че няма да се разминем без . А тази антибиограма не излиза ли след 48 часа , ако наистина е така , за тези 48 часа които чакаш може положението да се влоши доста  Rolling Eyes

Момичета , натъжихте ме с вашите намерения да емигрирате , то верно че положението ту не е никак розово , но и в чужбина не е по-лесно  Rolling Eyes

yanuni капки ползвам физ. р-р , а сега ни изписаха и Виброцил

Все се каня да питам , какво кис. мляко давате / смятате да давате на бебчетата ? И някой давал ли е от тези десертните йогурти  newsm78

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 16:54 от Mindi

# 580
yanuni аз съм най-доволна от коларголовите (черните)
Минди аз давам кис.мляко исках домашно но тук нямам от къде да взимам хубаво прясно мляко затова давам на Елена и няколко пъти на Бор-Чвор
За йогортите давах няколко пъти но с тоя голям срок на годност малко се замислих а и след последното което изяде почна да повръща (може и да не е било от това) повече не му дадох, грешка още веднъж яде само че на Гербер в бурканче
Аморе дано  Praynig

# 581
Честита месечинка на Гого.
На Кати предложих тънка възглавничка на година и половина. Отказа я, махаше я постоянно. С такова нещо спи от тригодишна, но и сега често я намирам да лежи директно на матрака.

Сметката за ток у нас също е голяма, но и аз не я плащам и за това много-много не знам колко е.  Blush

# 582
http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=79&test=1
Това за киселите млека може да е от полза за някой.
http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=173
Това за сирената.

Да Алиента, чак сега погледнах датите Blush

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 19:27 от anelia_zlatanova

# 583
Нели хубави са тези статии, но са старички  Peace

# 584
  • София
Много болни дечица Sad. Пожелавам бързо оздравяване на всички!
За киселото мляко, миналата седмица питах педиатърката дали мога вече да му давам, но тя беше категорична че трябва да изчакам поне до годинка. А така като гледам повечето от вас вече дават newsm78.
Ние си почиваме в Търново и вместо да се разхождам с кеф сме се наврели в къщи, защото е "мисия невъзможна" да издрапам с количката.

Общи условия

Активация на акаунт