Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -3

• 118 459
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
Другарката певица Рени,
и аз много не разбирам немски, макар че вече малко се усъвършенствах, но този магазин реално не доставя до България, камо ли за 5 евро. Плюс това, не е много евтин, даже е скъп.
Та значи, в магазина като добавиш нещо в кошницата те допуска до каса, можеш да избереш България, но в следващите стъпки, когато трябва да избереш метод на доставка и плащане, ти дава грешка и по-нататък не те допуска. Съжалявам.
От друга страна, ако искаш, мога на лични да ти дам два немски сайта, от които купувах последните няколко месеца и храна, и битова химия. Аз лично им писах в края на миналата година да включат България в списъка от страни, до които доставят, защото не беше включена. Отново не са евтини, както да си го купиш в супермаркета, защото предоставят услугата "личен купувач", т.е. върху всяка стока си слагат надценка, която реално им е печалбата, но е по-евтино отколкото да ползваш малките паралелни вносители. Доставката е почти поносима. Като я разпръснеш върху поръчаните стоки, се получава оскъпяване с около лев.

# 241
Да..допуска те до касата,обаче оттам с начина на плащане нещо се сгъбясва..А иначе в дотавка-пише и други страни от Европа.
Гес ху, ако обичаш-дай ми сайтовете / поне да ги разгледам /  Hug

# 242

От друга страна, ако искаш, мога на лични да ти дам два немски сайта, от които купувах последните няколко месеца и храна, и битова химия. Аз лично им писах в края на миналата година да включат България в списъка от страни, до които доставят, защото не беше включена.

Ако може и на мен на лични  Praynig  bouquet

# 243
Разгледах ги..Направо да ти "изтекат очите "  Rolling Eyes - хубави неща, ама скъпи ...

# 244
Признавам само КОрал и еко таблетите на Ариел

# 245
Другарката певица Рени,
и аз много не разбирам немски, макар че вече малко се усъвършенствах, но този магазин реално не доставя до България, камо ли за 5 евро. Плюс това, не е много евтин, даже е скъп.
Та значи, в магазина като добавиш нещо в кошницата те допуска до каса, можеш да избереш България, но в следващите стъпки, когато трябва да избереш метод на доставка и плащане, ти дава грешка и по-нататък не те допуска. Съжалявам.
От друга страна, ако искаш, мога на лични да ти дам два немски сайта, от които купувах последните няколко месеца и храна, и битова химия. Аз лично им писах в края на миналата година да включат България в списъка от страни, до които доставят, защото не беше включена. Отново не са евтини, както да си го купиш в супермаркета, защото предоставят услугата "личен купувач", т.е. върху всяка стока си слагат надценка, която реално им е печалбата, но е по-евтино отколкото да ползваш малките паралелни вносители. Доставката е почти поносима. Като я разпръснеш върху поръчаните стоки, се получава оскъпяване с около лев.

И на мен ако може   

# 246
Здравейте, момичета! Как е прането Grinning

Ей, добре че наминах, да ви видя, че за малко грешки сто да направите.
Не поръчвайте нещо, което не познавате, ей!
Ето, като един Велко бих се обърнал към Другарката певица Рени да й кажа, че тоз Ленор не е концентрат.
Дозата е една капачка, ама таз капа светлосиня е 110 милилитра Mr. Green.
Освен това из българските специализирани магазинчета се намира същия за 15-16 лева. Hug

Айде, със здраве останете и умната Wink
Пак ще се обадя некой ден  bouquet

# 247
  • Варна
Изкарахме малко летни дрехи от миналото лято да поосвежим. Снощи отделих черните и тъмни и реших да ги изпера с Perwoll Black Magic, който уж премахва сивите влакънца от дрехите. Тази сутрин ги вадя от пералнята да ги простирам и гледам, че целите са покрити с бели власинки. В прането нямаше нищо бяло, нито нещо забравено из джобовете. Но толкова "посипано" пране с власинки виждам за първи път. Така, че внимавайте с тоя препарат, даже може да го изключите като вариант за пране.

пп. Като миналата или по-миналата година имаше една реклама на дезодорант Rexona за мъже, дето я рекламираше Зидан. Уж не оставял бели петна по дрехите. Пробвах го. Е такива петна никой друг дезодорант не беше ми оставял, но това е друга тема.

# 248
Пилзвам Персил за цветно пране,доволна съм.

# 249
Момичета,за цветно пране Медикс,Рекс или Первол е най-добър? До сега съм прала с Первол-доволна съм,но ми се ще да разнообразя.От двата -Медикс и Рекс кой пере и ароматизира най-добре ?
Имам и още един въпрос,може би по-скоро към guess who има ли нещо от което да зависи трайността на омекотителя?Имам нова пералня,доста скъпичка(свързвам цената  с качеството и),но нещо прането ми не ухае на пране .Какъвто и омекотител да сложа като извадя прането не мирише на нищо-даже на праха не мирише.Прала съм с Ариел и Персил.Сега започнах да пробвам други марки да видя  Thinking Дали има връзка прах-омекотител,да речем нещо което неутрализира миризмата?Не мога да си обясня,поне да знам как да направя прането си по ухаещо.Иначе следих пералнята- омекотителят се "взима" точно на време,а не по-рано,дозата омекотител вече започнах да сменям+ до пълен макс и пак не ухае силно.За сравнение,майка ми е с една антика-пералня и даже да не сложи омекотител прането мирише на праха  Crossing Arms
Единствено прането мирише малко по-силно от Первола ,но не ме задоволява  Naughty

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 18:27 от GodaiVa

# 250
GodaiVa,
няма да бъда много конкретна в отговора си, защото тук мога да говоря единствено от опит.
Трайността на аромата на праха може да зависи от използвания от производителя парфюм, а също така и как плакне пералнята. Естествено, колкото по-добре плакне, толкова по-малко аромат остава.
За омекотителя: също зависи от качеството на парфюмната композиция и от това на какви обороти се центрофугира прането. На по-високи обороти се изстисква повече вода и съответно ароматът остава по-слаб.
Тук поне можеш да си спокойна, че пералнята ти плакне и центрофугира много добре  Wink Това е по-важно от някаква си там миризма. Не знам. Пробвай да намалиш оборотите на центрофугата и виж какво ще стане.

Напоследък забелязвам, че и моите дрехи не миришат силно както преди. Пералнята е същата, дрехите са същите, омекотителят е същият, но като ги прибера от простора не миришат, а преди ухаеха със седмици в шкафа. Хем сега е топло и съхнат за два часа. И аз се чудя. newsm78
И другото странно нещо. Сега пера с един немски Персил гел за цветно. Слагам омекотител, но въпреки това дрехите миришат на гела, а не на омекотителя, дори след изсъхване.

Тоест, искам да ти кажа, че не е от качеството или количеството на омекотителя, а от нещо свързано с пералнята или съхненето на дрехите.

# 251
GodaiVa,
няма да бъда много конкретна в отговора си, защото тук мога да говоря единствено от опит.
Трайността на аромата на праха може да зависи от използвания от производителя парфюм, а също така и как плакне пералнята. Естествено, колкото по-добре плакне, толкова по-малко аромат остава.
За омекотителя: също зависи от качеството на парфюмната композиция и от това на какви обороти се центрофугира прането. На по-високи обороти се изстисква повече вода и съответно ароматът остава по-слаб.
Тук поне можеш да си спокойна, че пералнята ти плакне и центрофугира много добре  Wink Това е по-важно от някаква си там миризма. Не знам. Пробвай да намалиш оборотите на центрофугата и виж какво ще стане.

Напоследък забелязвам, че и моите дрехи не миришат силно както преди. Пералнята е същата, дрехите са същите, омекотителят е същият, но като ги прибера от простора не миришат, а преди ухаеха със седмици в шкафа. Хем сега е топло и съхнат за два часа. И аз се чудя. newsm78
И другото странно нещо. Сега пера с един немски Персил гел за цветно. Слагам омекотител, но въпреки това дрехите миришат на гела, а не на омекотителя, дори след изсъхване.

Тоест, искам да ти кажа, че не е от качеството или количеството на омекотителя, а от нещо свързано с пералнята или съхненето на дрехите.
Ох,не знам и аз.Що се отнася до центрофугата-имам опция да я нагласям-400,600,800 оборота. Аз в повечето случаи пускам на 400,да не ми разкатава много дрехите  Laughing
При мене,пък Первола мирише по-силно,но не и омекотителя.Еми..ще търся някаква алтернатива. Днес ,по твоя препоръка ще си купя омекотителя Малиция,кой е най-траен от ароматите?И той става ли за бебешки дрехи? newsm78

# 252
Не съм чела цялата тема, но да споделя - последно прах с Персил за цветно пране /синия/ и с Ариел за бяло - не съм доволна нито от единия, нито от другия - повече течен препарат няма да купя - едва дочаках да свършат! Все пак всеки си решава сам с какво да пере!

# 253
За Persil е точно така - не изпира.  Peace

# 254
  • Стара Загора
Аз от сензитив персил течния съм много доволна, пера на децата дрехите  с него, рядко слагам препарат за петна и си изпира хубаво. Вземам от Метро и немски от едно магазинче, различни са, когато се наложи да си допълня чашката се вижда, но и двата перат хубаво. 

Общи условия

Активация на акаунт