Хубава българска традиция ли е абитуриентския бал....

• 57 304
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 660

Иначе има си подобен оркестър, гастролират пред род. домове,  ритуални зали и подобни.

Да, и на моята сватба свириха едни такива пред ритуалната.  Tired

# 661

От друга страна, вече няма войници. Та вместо новобранска - родителите правят абитурентска в ресторант.

Да, точно такава тенденция забелязах тази година. Всяка кръчма, ресторант или кафе в квартала бяха ангажирани през последните дни от тълпи абитуренти и рода.

# 662
  • София
По мое мнение, вече се превръщат в грозна гледка.
Поне това забелязвам в последните няколко години.
На кой и какво доказваме ?
Правят се дългове, които ще се изплащат с години newsm78

# 663
  • София
По мое мнение, вече се превръщат в грозна гледка.
Правят се дългове, които ще се изплащат с години newsm78
Хули, разминавай се. На голяма част от порасналите деца  и на родителите това им харесва.
Няма лошо да си изпълнят мечтата.
А пък и банките нали печелят от кредитите.  Laughing

# 664
  • София
Айша,не те разбрах, но искам да разкажа това, което видях вчера в квартала ни.
Две абитуриентки, имаха почти рокли някъде около себе си... целувайки се... крясъци... - ама к....о  Embarassed
Камиони препълнени с абитуриенти и подир тях БЪРЗА ПОМОЩ с включени сирени и светлини  newsm78
А като повикаме бързата помощ, трябва да я чакаме с часове ?
И това ако е мечта  newsm78

# 665
Друго впечатление - пак преди 2 год. в Красива мама имаше поне 15 теми на абитурентките, пишеха денонощно, едвам ги изчитах. Постоянно се коментираше тоалет, грим, прическа. Сега и една май не напълниха.
Едва ли е от прословутата криза. Всеки за всичко се оправдава с нея. Мисля, че просто децата отдавна ходят навсякъде, бала за тях не е започване на нов живот.
От друга страна, вече няма войници. Та вместо новобранска - родителите правят абитурентска в ресторант.

Ами крайно време е да проумеят, че бала не е нищо повече от обикновен купон. За който не си струват изхвърлянето с пари, които не са ти по джоба, притеснения и разправии.
Да ги теглят тези кредити за жилища на децата си, а не за тоалети и лимузини!

# 666
абе и аз тази година не виждам треска  по абитуриентските. Във фр. салон, в който ходя  казаха,че имат 405 абитуриентки записани, при десетки минали години. Гледам0 почти всички са с навити на маша коси..катосами да са си ги правили. Но общо-взето.... почти незабележимо минаха тази година

# 667
  • Насред хаоса
Беше си една хубава и умиляваща традиция, докато не се превърна в извратена надпревара кой ще е по-по-най. Безумно скъпи тоалети, които вероятно никога вече няма да бъдат облечени, наем на лимузини или купуване на гъзарски возила и какво ли още не. И това само за един купон за една-единствена нощ, където вместо да осъзнаят и да се насладят на това, че за последен път са заедно, се състезават помежду си. После състезанието се превръща и в надпревара в напиването. Не знам кому е нужна и какво се постига с цялата тази фалшива показност. Тия дни слушах по някоя от телевизиите изказване на чужд дипломат, който каза, че България е единствената държава в Европа, в която при абитуриентските балове съществува такава показност и стремеж към доказване на нещо си.

# 668
Пресни впечатления от оня ден, бал в Надежда: циганският оркестър - задължителен. Част от абитуриентите (и абитуриентките) - пияни като кирки, размахват се шишета с уиски, момите се кандилкат на токовете си. Стайлинг - дори и чалга не беше, просто адски селски и демоде, като бал през 80-те в Харманли (примерно). Рокли с драперии и волани като завеси, фризури на букли и къдрици като козунаци, брокат на килограм. Цици и джуки май нямаше, но мъжът ми беше адски учуден, че всички момичета от класа са циганчета... та трябваше да обяснявам що е солариум и колко фьешън е той  Simple Smile

# 669
  • София
Е, голяма работа! Чуждият дипломет да си говори каквото си иска, негова работа! Тази година наистина нещо не се чуват много абитуриентите, а и това което видях беше доста умерено. Явно във всяко училище си има мода според района и социалното положение. Не ми пречи кичът, той винаги е присъствал. Това, което ме дразни са циганските чалги, кючеците и напиването.

# 670
Е, голяма работа! Чуждият дипломет да си говори каквото си иска, негова работа! Тази година наистина нещо не се чуват много абитуриентите, а и това което видях беше доста умерено. Явно във всяко училище си има мода според района и социалното положение. Не ми пречи кичът, той винаги е присъствал. Това, което ме дразни са циганските чалги, кючеците и напиването.

Последното обаче го има с или без абитурентските балове.
Тези, които отиват с оркестъра до училището, класната и ресторанта са си чалгаджии по принцип, не специално за бала са се превърнали в такива.
Иначе си много права, че от голямо значение е районът, в който се намира училището, социалното положение...

# 671
... Тия дни слушах по някоя от телевизиите изказване на чужд дипломат, който каза, че България е единствената държава в Европа, в която при абитуриентските балове съществува такава показност и стремеж към доказване на нещо си.

гарантирам, 4е шведските абитуриенти са същите
същите стремежи към показност и доказване ги има и тук, 1:1
само дето тоалетите са наистина бални, а не ...  Mr. Green

# 672
... мъжът ми беше адски учуден, че всички момичета от класа са циганчета... та трябваше да обяснявам що е солариум и колко фьешън е той  Simple Smile

smile3532

# 673
Много исках да покажа добри примери тук, но са ми все от лични албуми във фейсбук. Поразгледах публични албуми в снимка.бг, но дали защото повечето абитуриенти са по екскурзии в момента и не са качени много...ами нищо не ми хареса.
 Недоумявам как този модел нещокаторокля(момичето най в дясно) се задържа на баловете толкова години. Ако едно момиче иска да се виждат краката му защо просто не облече къса рокля, има толкова приятни и нескъпи варианти ( тук дори са селектирани да са под 100 долара).
Хитът на сезона, или може би на последните сезони -този модел също ме озадачава, на повечето снимки дори момичетата са подредени в редица и позират с оголено бедро. Кеф ти вечерна рокля, кеф ти като ти стане палаво да извадиш крак.
Момчетата обаче от година на година задобряват.

# 674
След няколко дена ще ви кажа как е по абсолвентските балове  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт