Любов и наказание /Aşk ve Ceza/- тема 3

• 56 515
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
здравейте Hug Hugспорен ден на всички
нека тези обръщения не ви подвеждат,защото това в ТР може да се каже,че е вид практика.Използват се в по вечето случаи без да се влагат някакви чувства,даже м/у мъже може да се чуват такива обръщения като хайатъм,гюзелим,джанъм,ашкъм и т.н
според мен Надя не е влюбена в Саваш,спомняте ли си момента,когато той видя снимките на Чичек
Надя му показа снимка от студетските години и каза,че ако някой непознат погледне,ще си помисли,че има нещо между тях и да не прибързва да обвинява Чичек преди да разбере как стоят нещата

Това за всевъзможните обръщения момичетата от темата за ''1001 нощ'' си го знаят .Бе обяснено много добре от Bz.
Аз само споделих какво ми е направило впечатление,как звучи на тр. език ,а при превода не може да се предаде.
Не е било за да заблудя.
А като са любовници с Джем ,защо не се е обърнала до сега към него с Джемим ?/може и аз да не съм чула /
Може и да не е любов  в  смисъла както е между влюбени.
Но тя  има едно специално отношение към Саваш ,много повече отколкото само като към приятел,познат,състудент.
СЕВИ,мила,не го написах за да те опровергая,мнението ми беше допълненине към твоя пост.Просто поясних,защо според мен може и да не е влюбена Надя, а това за ,,Савашъм"много добре си го обяснила  и добре,че го направи  bouquet  bouquet  bouquet Hug

# 481
И аз да се включа към обсъжданата тема. Още в самото начало ми направи впечатление специалното отношение на Саваш към Надя, както и нейното подчертано топло отношение към Саваш. Явно между тях има нещо специално, нещо, което ги свързва в специална връзка. Но поне за сега не мисля, че това е любов. Няма я нито в нейните погледи, нито в неговото поведение. Според мен връзката им е равноправна, в смисъл, по-скоро се държат като брат и сестра, между тях се чувства привързаност както м/у кръвни роднини и никакви любовни искри не прехвърчат там. Какво е в дъното на тези отношения, тепърва ще разберем. Но за мен любовта за сега отсъства, или поне аз не я откривам в нито един от двамата. Знаем как умеят да изразяват чувствата си турските актьори с очи, с мимики, с артикулация.  При тях всичко говори. А тук аз виждам приятелство, каквото може да има например м/у двама мъже - равнопоставено, искрено, безкористно и силно.
Колко загрижен за сигурността на Надя беше Саваш, и бързо я отпрати обратно в Италия. И как тя почти веднага се върна, за да бъде до него, като разбра, че има много сериозни проблеми, пренебрегвайки опасностите.
Струва ми се, че конфликта ще се породи от нежеланието на Джем да приеме това приятелство, от неразбирането на такъв род отношения м/у един мъж, пък бил той и негов приятел, и една жена, в която той се влюби още щом я зърна в бара си. Той е рожба на консервативните нрави в турското общество, в което на жената е отредено определено място, рамка, извън която тя няма право да прекрачва. И трудно ще се примири с тази привързаност м/у Саваш и Надя, търсейки подтекст в техните отношения.

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 21:44 от hiacint

# 482
Влюбена ли е Надя в Саваш или това е само едно дълбоко и искрено приятелство  newsm78 отговорът на този въпрос в някоя от следващите серии...

# 483
  • планетата Земя и по точно до морето
И нещо да добавя и аз за играта на Мурат. При него има нещо, което в първия момент остава незабелязано. Някак постепенно влиза под кожата. И не приемам, че ролята му зависи от партньорките му.
За мен например най-силният му момент в Аси бе, когато (някъде в последните серии) разбирайки, че е болен и че всичко, което иска да има, буквално изтича между пръстите му. Тогава отиде в нещо като пещера, обърна лице нагоре към небето и изрева с пълно гърло - към господ, съдбата или там каквото смята, че стои над него. Никога няма да го забравя! Отчаянието му бе покъртително.

newsm10 smile3501  love001
Напълно съм съгласна ! Мурат за мен е страхотен талант и камерата "го обича много. " С такава лекота му се отдава да направи страхотни внушения без думи.  Просто в "Аси" , като Демир, по сценарий образа му беше на решителен и едновременно на нерешителен в много важни моменти мъж. Това е, което не ми допадна на 100 % в неговия филмов образ, но играта му беше супер !

А тук, до този момент Саваш е мярка за силен, решителен, но и нежен , романтичен и раздаващ се докрай мъж на честта. И понеже няма идеални хора и образи с интерес очаквам да видя, къде ще бъде неговата "ахилесова пета" .

Ясемин ми допада много, защото не и пука да казва и прави, точно каквото и е в главата и на сърцето. Дано и при нея не допуснат отново размиването на границите между гордостта и обикновения инат, което се случва с повечето женски образи , които съм харесвала до тук
Сценаристите вкупом според мен са длъжници при изграждането на великолепен женско образ във филмите, които съм харесала до този момент. Дано не се получи същото и с образа на Ясемин newsm17

Севги ме дразни много с начина по който използва и въвлича Ясемин в личната си война и отмъщение към Бора. Има нещо дълбоко непочтено в начина по който го прави. Ясемин въобще не разбира, в какво я въвлича "много "приятелски" Севги. Но ми се струва, че предстои да го разбере много скоро и да получи поредния си удар.

За Надя си мисля, че обича Саваш като човек, но харесва много неговите мъжки качества. Поради тази причина го гледа с обожание, а не с любов и трепет.И е съвсем възможно, в някаква бъдеща ситуация на отчаяние и разочарование от неразбирането и ревността на Джем , да прекрачи границите на приятелството. Но това ще смути и разочарова както нея самата, така и Саваш!

# 484
# 485
Ооох,  Ани,  Хиацинт,  Ari888,  колко точно и вярно ръзсъждавате! Аз по същия начин стигам до Вашите заключения, но пусто като сме още в самото начало на филма, не смея просто да заявя някое свое твърдение. Имайки пред вид Сабанджъ, като, че ли не смея да се ангажирам,  а и да подведа "публиката" с някое свое твърдение.Но заставам поне за сега зад Вашите разсъждения!

# 486
Ани,  Надя е страхотна мадама! Възхищавам й се! Благодаря за снимките!  bouquet  bouquet

# 487
  • София
Цитат
Влюбена ли е Надя в Саваш или това е само едно дълбоко и искрено приятелство   отговорът на този въпрос в някоя от следващите серии...

и на мен ми е интересно дали тези от нас, които виждат скрита любов са прави или пък момичетата, които виждат приятелство  newsm78

Цитат
При него има нещо, което в първия момент остава незабелязано. Някак постепенно влиза под кожата. И не приемам, че ролята му зависи от партньорките му.

точно така, партньорките му допринасят за това той да каква степен ще разгърне чертите на героя си като отношение към любимата си (в сериала)  Peace Един път се справи повече от перфектно, мисля, че и сега ще е така  Peace Предстои да видим  Peace Още повече, че героините са супер различни като характери и той трябва да покаже други черти на мъжкия характер с ролята на Саваш  Peace

# 488
# 489
  • ES
Момичета, не намирам никъде вече 9-ия епизод със субтитри.

# 490
hiacint  thumbsup да не те цитирам, така виждам нещата и аз... засега  Wink Grinning

убийствената ревност в погледа на Джем  

при демонстративната близост между Саваш и Надя

в погледа на Надя, когато за пръв път вижда Ясемин

има любопитство, интерес, одобрение, но не и ревност

Всъщност, мисля, че съдбата и развитието на нито един от героите все още не е решена от сценаристите  Wink Пускат ни въдички, като белегът на Надя, страховитите погледи на Джем, ‘изтървани’ реплики.. Някои ще влязат в употреба, други не, ще правят логични и недотам логични завои  Rolling Eyes, в зависимост от ситуацията, рейтинга.. Ние тук предполагаме  Crazy, а сценаристите разполагат  Mr. Green

За Джем обаче съм сигурна, че ще се издъни. Приятелството им ми е някак си неубедително. Уж на шега, Саваш веднъж каза „Внимавай, винаги ще съм на нейна (Надя) страна”. Надя каза нещо в същия смисъл.. Така че, при първата погрешна стъпка, Джем е аут. Сещам се за една реплика от „Вчера” - „Само от добър приятел става качествен предателConfused
Остава да се надяваме, че не са чак толкова добри приятели  Rolling Eyes

gery_to    виж в първия пост на първа страница за повече инфо  Peace

http://www.vbox7.com/user:popokatepetal?p=wsubs   превода на Муронка в бокса, ако те устройва

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 18:57 от пенда

# 491
Момичета, не намирам никъде вече 9-ия епизод със субтитри.

Аз го гледам тук http://vbox7.com/user:popokatepetal?p=allvideos

# 492
gery_to сега видях, че си в Испания, и бокса май не те устройва, мисля, че го има и в nitrobg, виж на 1-ва стр.  Peace

Grinning Wink

Grinning

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 22:25 от пенда

# 493
Ле - ле  Simple Smile Rolling Eyes

# 494
Ето дотук всичките епизоди със субове

http://www.nitrobg.org/browse.php?search=Ask+ve+ceza&cat=0

Общи условия

Активация на акаунт