Любов и наказание /Aşk ve Ceza/- тема 3

• 56 524
  • 735
  •   1
Отговори
# 465

Aşk ve Ceza'da Sürekli Tekrarlanan Hata
Sabah gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, okuyucusu Hande Atalay'ın Aşk ve Ceza dizisinde yakaladığı hijyen hatasını okuyucuları ile paylaştı: "...Aşk ve Ceza dizisinde durmadan tekrarlanan hata, bir gıda mühendisi olarak dikkatimi çekti. Savaş ve Nadya,...

Копирах го от Фейсбука. Нещо чета за Надя ,но ако някой може да каже за какво иде реч newsm78

Копирам въпроса и превода от темата за ''Аси''

А това ми излезе във Facebook за ЛиН , може би ги критикуват за хигиената във фабриката - производство на хранителни продукти... Aşk ve Ceza'da Sürekli Tekrarlanan Hata
Сподели
 Днес в 19:23
Sabah gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, okuyucusu Hande Atalay'ın Aşk ve Ceza dizisinde yakaladığı hijyen hatasını okuyucuları ile paylaştı:

"...Aşk ve Ceza dizisinde durmadan tekrarlanan hata, bir gıda mühendisi olarak dikkatimi çekti. Savaş ve Nadya, sucuk üretim tesisinde iyileştirme yapmak için çalışıyorlar, hijyenden bahsediyorlar. Ancak özellikle et üretimi yapılan bir tesise dışarıda giydikleri ayakkabılar ve giysilerle, hiçbir önlem almadan giriyor, dışarıdaki bütün bakteriyi ve pisliği üretim alanına taşımış oluyorlar. Böyle bir üretim tesisine önlük, bone ve galoş giyilerek, eller dezenfekte edilerek girilmesi gerekir."
Но преводачките ще кажат най-добре, за което благодаря предварително

pollyl71  
Правилно си разбрала.
Една читателка ,която била  инженер по хранително вкусова промишленост/не знам правилно ли написах специалността/,се възмущавала на грешката ,която е допусната в сериала.
Влизането на външни лица  в цеха ,където се обработва месото без защитни облекла ,калцуни и такива подобни.
То има и други грешки ,които на мен ми направиха впечатление ,но кой ме пита мен.

# 466
Извинявам се ,но не съм  влизала в темата за "Аси" . Много има да чета , а днес не ми е ден.
Всъщност аз го пуснах понеже се "заговорихме" за Надя и Саваш, а в текста ми се видя ,че пише за тях.
Отново се извинявам за повторението. Peace

# 467
# 468
Аххх,че сладур тоя Мурат  Heart Eyes

# 469
ДОБРО И СВЕЖО УТРО  И ВЕСЕЛ И ПРЕКРАСЕН ДЕН ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ!

smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525  newsm51 smile3525 newsm51

# 470

Надя понякога когато се обръща към Саваш ,не му казва  само  Саваш ,а го нарича Савашъм,което означава  притежание ,нещо лично ,мое.
Но в превода/във субовете  няма как да го напиша--- Саваш мой  или мой Саваш.
Пиша го защото ми направи впечатление и ако въобще всъщност има значение де.

Независимо от това Савашъм, си мисля, че Надя не влага нищо повече от приятелски чувства. Аз също следя внимателно реакциите й. Поне засега не виждам знаци, които да показват любовни трепети към Саваш.
А и честно казано, ако и тя излезе влюбена, може да попресолят манджата. Поне една да остане, дето да не припада по Саваш.

Там наистина има нещо скрито, което тепърва ще се разгръща. Ама понеже и Джем не го знае, пък и въображението му като се развихри, кой знае какво си представя.

Малко претупаха (или поне аз не го разбрах) въпроса с тая подставена актриса. Как я намери Саваш толкова бързо и я разкри  newsm78 Ама нейсе, да върви интригата.

Много ме кефи Ешреф. Лоялен, уравновесен, бързо се ориентира. Направо е железен.

# 471
Сцената  с разплаканите и прегърнати Назан и Чичек беше много покъртителна. Назан как само придърпа, прегърна и започна да милва Чичек.

# 472
  • София
Цитат
Поне една да остане, дето да не припада по Саваш.

е, то как да му устоят  Peace иначе съм съгласна, че ще я попресолят манджата, НО мисля, че и Надя е влюбена. Да видим с времето коя от нас е познала, дано да си ти, че иначе ще стане манджа с грозде, както предполагам аз  newsm78

# 473
Добро утро на всички.
Доколкото видях Саваш имаше интернет на телефона си и пусна името на дамата на търсачка.За интернета на телефона не се учудих,аз самата имам такъв, но в Турция за всеки ли има информация в нета, ами ако няма.....е малко прибързано си беше,но това е дреболия.
А за Надя ми е много интересно как се наричат двамата "любов моя"/ това в първите серии,когато я викаше да дойде от Италия/,скъпи,скъпа, сякаш сценаристите искат да покажат,че понеже са живели на запад отношенията са им толкова приятелски и близки.Това разбира се е най-малкото странно за Джем.Няма начин в Надя да няма поне мъждукане на чувства,които тя прикрива.Още си спомням белезите по ръката й,досега не стана ясно от какво са.Но е сигурно,че малките "пропуски" са нарочни,за да ни държат в напрежение,той Сабанджа си знае работата, във всеки случай ще има големи изненади.

# 474

Добро утро на всички.

# 475
здравейте Hug Hugспорен ден на всички
нека тези обръщения не ви подвеждат,защото това в ТР може да се каже,че е вид практика.Използват се в по вечето случаи без да се влагат някакви чувства,даже м/у мъже може да се чуват такива обръщения като хайатъм,гюзелим,джанъм,ашкъм и т.н
според мен Надя не е влюбена в Саваш,спомняте ли си момента,когато той видя снимките на Чичек
Надя му показа снимка от студетските години и каза,че ако някой непознат погледне,ще си помисли,че има нещо между тях и да не прибързва да обвинява Чичек преди да разбере как стоят нещата

# 476
  • София
дано сте прави, НО все си мисля, че ще има момент на отчаяние у Саваш свързан с Ясемин разбира се. Той ще отиде при Надя и тя ще разкрие чувствата си дори ако щете не с думи, а с целувка. Според мен Сабаджъ ще ни изненада. Надя няма да е само приятелката, а това ще е пореден удар за Саваш, з-то ще се отрази на отношенията му с Джем  newsm78

# 477

Доколкото видях Саваш имаше интернет на телефона си и пусна името на дамата на търсачка.За интернета на телефона не се учудих,аз самата имам такъв, но в Турция за всеки ли има информация в нета, ами ако няма.....е малко прибързано си беше,но това е дреболия.

За търсачката - ясно. Допускаме, че има такава услуга. Обаче името откъде го взе newsm78. Нали дамата се представи с фалшиво име.
Ама да не се задълбавам толкова.

И нещо да добавя и аз за играта на Мурат. При него има нещо, което в първия момент остава незабелязано. Някак постепенно влиза под кожата. И не приемам, че ролята му зависи от партньорките му.
За мен например най-силният му момент в Аси бе, когато (някъде в последните серии) разбирайки, че е болен и че всичко, което иска да има, буквално изтича между пръстите му. Тогава отиде в нещо като пещера, обърна лице нагоре към небето и изрева с пълно гърло - към господ, съдбата или там каквото смята, че стои над него. Никога няма да го забравя! Отчаянието му бе покъртително.

Дори влязох веднага след това в темата, но там разговорът вървеше в съвсем друга посока и реших, че няма смисъл да се натрапвам.

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 11:43 от _Magi

# 478
здравейте Hug Hugспорен ден на всички
нека тези обръщения не ви подвеждат,защото това в ТР може да се каже,че е вид практика.Използват се в по вечето случаи без да се влагат някакви чувства,даже м/у мъже може да се чуват такива обръщения като хайатъм,гюзелим,джанъм,ашкъм и т.н
според мен Надя не е влюбена в Саваш,спомняте ли си момента,когато той видя снимките на Чичек
Надя му показа снимка от студетските години и каза,че ако някой непознат погледне,ще си помисли,че има нещо между тях и да не прибързва да обвинява Чичек преди да разбере как стоят нещата

Това за всевъзможните обръщения момичетата от темата за ''1001 нощ'' си го знаят .Бе обяснено много добре от Bz.
Аз само споделих какво ми е направило впечатление,как звучи на тр. език ,а при превода не може да се предаде.
Не е било за да заблудя.
А като са любовници с Джем ,защо не се е обърнала до сега към него с Джемим ?/може и аз да не съм чула /
Може и да не е любов  в  смисъла както е между влюбени.
Но тя  има едно специално отношение към Саваш ,много повече отколкото само като към приятел,познат,състудент.

# 479
Аз също смятам, че м/у Надя и Саваш има нещо специално , което ги свързва . Нещо което се е случило и което са преживяли двамата- НЕ в смисала на интимна връзка. Предполагам, че той и е помогнал да преживее нещо сериозно /белезите които видяхме/. Най-вероятно на това се дължи близката им връзка. Въпреки,че на моменти аз също си мисля за възможноста да е влюбена в него. Режисьора умишлено ни навежда на тази мисъл.

Общи условия

Активация на акаунт