Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на този вирус, който засяга белите дробове?
Какви лечения се препоръчват или предлагат за справяне с вируса?
Какви са ефективните начини за понижаване на температурата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на този вирус, който засяга белите дробове?
-
Какви лечения се препоръчват или предлагат за справяне с вируса?
Лечението включва антибиотици като амоксицилин или цефуроксим, сиропи за кашлица, противоаллергични средства, витамини и инхалации. Освен това се препоръчва да се използват компреси на гърдите с масло, чайове от подбел и босилек и пробиотици за укрепване на имунната система. Участниците обсъждат различни лечения, включително антибиотици като Суметролим, Клацид и Бинозит, антибиотици за бронхит и други лекарства като Вентрин, Синекод, Ерьос и Калциев глюконат. Те също споменават сиропи като Хустагил и Хомеопатия, противоаллергични средства и витамини. Предлагат се компреси, инхалации, гаргари и различни напитки като чайове, сокове от лайка, лимони, мляко с какао, бульон и боза.
-
Какви са ефективните начини за понижаване на температурата?
-
Какви са ефективните начини за справяне с кашлицата?
-
Какви са симптомите на вируса, обсъждан във форума?
Първо започна с температура - 38-38.5 градуса, ходи на лекар, диагнозата - остър тонизит, как е поставена не ми е ясно, изписаха му антибиотик. След 2-3 дни температурата престана, но започна кашлянето и имам чувството, че става по-тежко, в началото беше суха, а сега с ужасни храчки. А от вчера гласът му се загуби. Пие втори антибиотик. Иначе се чувства сравнително добре, но и аз взех да се притеснявам от вирусна пневмония. Дано да минава скоро, поокуражих се като прочетох, че на повечето от вас оплакванията са преминали, макар и след един по-дълъг период, надявам се да има подобрение и при него в най-скоро време.