Алкохол

• 5 553
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
Възпитанитето не се състои само в "забранявам", "разрешавам", а и в много други неща - на първо място вече споменатия личен пример.

Досега поне, за близо 6 години откакто съм майка, не ми се е налагало да забранявам на сина си да пие алкохол (странно бе - не е проявявал желание), като порасне незнам как ще бъде, но поне докато е бебе и дете, и нещата зависят от мен няма да му тровя тялото и увреждам мозъка с акохол.

# 76
И  ние в училище пиехме, къде повече, къде по-малко.... спомням си , че в осми клас мой съученик влезе в Пирогов с алкохолно отравяне.  С моята приятелка , пък си деляхме по едно шише бяло вино -тогава беше от един лев и на етикета му пишеше "Бяло вино". Сега години по-късно пак се пийвам от време на време , но нито съм станала алкохолик , нито пък тя  Mr. Green...е вече предпочитам червено вино и то си го избирам да е качествено , а не от левче. Всичките ми съученици станаха свестни хора  и никой от тях не е алкохолик. На малкия даваме от време  на време да топне пръстче в бирата , но на  него не му харесва и не иска, а ние не го насилваме, затова пък обожава мезетата  Laughing

# 77
Моят първи опит с алкохола беше в началото на осми клас (5 ноември 2003). Не ми хареса тогава, но установих, че нося стабилно на алкохол. Пиех много рядко, но все пак няколко пъти съм се напивала. В последните две години пия по 1-2 месечно. Кога повече, кога по-малко. Все пак не мисля, че ми вреди, нито пък аз преча на някой. Като си пийна, ставам, танцувам и като усетя, че ме замайва, просто си тръгвам. Досега не съм имала изпълнения, за които да съжалявам. Внимавам и с какво компания пия, в смисъл такъм, че винаги съм с приятели.
Относно това как бих реагирала, ако разбера, че моето дете употребява алкохол... зависи от обстоятелствата. Мисля, че бих се притеснила, ако детето не ми каже, а го прави скришом. Едно от малкото положителни неща, на които ме е научила майка ми, че е по-добре да не се криеш. Казваше "Пийте, пушете, дрогирайте се, само да знам". Тази реплика явно ми е подействала по някакъв начин. За алкохола- да, употребявам, но цигари и наркотици- никога не съм пробвала.
Дали вреди на децата родителите да дават алкохол било то бира или нещо по-силно - мисля, че родителите на почти всички нас са го правили, а и повечето от нас го правят с децата си (аз за момента нямам, но обещавам да пиша като ми се родят). Не мисля, че е подтикване към алкохола, може и да бъркам.

# 78
Блонди, редовно си сваляхме гащите в градината. Е, добре, не съм била на 3, ама на 6 да речем Laughing

Аз съм свидетел (на мои приятелки в по-детска възраст) как многото забрани (за каквото и да било) не водят до нищо добро.  Stop
Нито забраната да пушат, нито забраната да пият, нито забраната да се гримират, нито да излизат са дали положителни резултати! Напротив, дали са само отрицателни резултати и много нерви и разочарования на родителите им..

От друга страна, аз съм (била) дете, на което нищо не е било забранявано. И никога не съм създавала проблем на родителите си относно пиене, пушене, излизания, мъже, гримиране или неподходящо облекло.... Разковничето е не в забраните, а в близостта с родителите и в разговорите, така, че детето да е наясно с позитивите и негативите на всичките тези неща и да може да направи правилния избор само, а не чрез налагане  Wink

Аз пък съм (била)дете, на което всичко е забранявно. И нито пия, нито пуша. И никога не съм го правила.

# 79
  • София
А, и при нас (английска гимназия) много се пиеше.
И аз можех много да пия, но по-скоро когато бях на 17-18.
Ако сега някой ми връчи да изпия толкова, колкото тогава, ще вляза в болница с отравяне сигурно. Но вече никак не нося на алкохол, а и никак не ми се пие.
За статистиката - всичките ми пиещи на времето съученици са добре развили се професионално, интелигентни люде.

# 80
  • София
Някои да, ама много не.
Наблюденията ми са от английска и руска - елитни гимназии.
Много алкохол, много наркотици, много разюзданост.
Съответно много пари в джобовете, като че ли безотчетни.
Последното звучи, като че ли се изказва баба ми.
Но не намирам по-подходящи думи.
За съжаление много от тези, които наблюдавах си отидоха от този свят или просто се провалиха.
Жалко.

# 81
И  ние в училище пиехме, къде повече, къде по-малко.... спомням си , че в осми клас мой съученик влезе в Пирогов с алкохолно отравяне.  С моята приятелка , пък си деляхме по едно шише бяло вино -тогава беше от един лев и на етикета му пишеше "Бяло вино". Сега години по-късно пак се пийвам от време на време , но нито съм станала алкохолик , нито пък тя  Mr. Green...е вече предпочитам червено вино и то си го избирам да е качествено , а не от левче. Всичките ми съученици станаха свестни хора и никой от тях не е алкохолик. На малкия даваме от време  на време да топне пръстче в бирата , но на  него не му харесва и не иска, а ние не го насилваме, затова пък обожава мезетата  Laughing

От моите съученици много развиха алкохолни проблеми и се напиваха редовно с години след това. И досега продължават. Не всички ученически лудории си остават в ученическите години, за съжаление  Sad

Общи условия

Активация на акаунт