Алкохол

• 5 559
  • 81
  •   1
Отговори
# 15
Ама те повечето едва ли има нужда да си купуват - домашно производство и неограничен достъп в дома има достатъчно.

Да не се прехласваме викам, че като знам що народ има fake id-та   Laughing
С магнитни ленти са, не че е невъзможно но не е толкова просто и евтино като за тийнейджър предполагам.

# 16
  • София
Аз живея до голям парк и виждам всеки ден деца да пият бира като безалкохолно в междучасията.Момичета,момчета,всички.Пият жадно и по много!Вечер вече са пияни и са с "твърдо"-водка или мастика с мента и т.н.

Мисля,че го правят от скука,от това че няма какво да правят.Защото не спортуват,защото не са възпитани да се движат,спорта е най-важен на тази възраст.За съжаление вече никой не се занимава с това да върне децата в салона и на стадиона.Това е причината.

Аз лично на тези години спортувах-ако не бях на училище,бях в залата или на кошовете в квартала.Не пиех и не пушех,първата цигара запалих на абитюрентския си бал,пуших няколко години и сега от близо 5г.пак не пуша.Алкохол не пия,чаша вино на повод.

Само спорта възпитава-нищо друго не може така да възпита един подрастващ според мен.

# 17
Кога опитах, не знам Thinking
Вкъщи ще да е било, някое домашно вино, щото не излизах като тийндейджър.
Сериозно пих (2 големи водки) за пръв път в живота си, когато споделих на сестра ми, че се развеждам.
Не беше много ясно празнувахме или страдахме по повода. Laughing
Това на почти 25 бях вече.
От тогава насам, една година, от време на време по 1-2 малки водки по барове.
Не мога повече, а и не ми е такъв кеф да пия.
На 25ия ми рожден ден баща ми за пръв път си позволи да ми подари алкохол, от който аз пих точно една чаша и се приспах  Joy

# 18
Абе доста тийнейджъри минават през този етап и преди, и сега - купони, напивания до безпаметност, вършене на глупости. Само една малка част от тях, обаче, запазват този модел на поведение и в по-зряла възраст. Ако нещата не са били прекалени, в един момент всичко това се изживява и човек уляга. Особено ако има добър пример до себе си.

# 19
  • out of space
Абе доста тийнейджъри минават през този етап и преди, и сега - купони, напивания до безпаметност, вършене на глупости. Само една малка част от тях, обаче, запазват този модел на поведение и в по-зряла възраст. Ако нещата не са били прекалени, в един момент всичко това се изживява и човек уляга. Особено ако има добър пример до себе си.

Напълно споделям това мнение.

# 20
пия от 13-годишен и не смятам да спирам

# 21
Опитах алкохол на 18-19 някъде.Тогава и пропуших.
Спомням си още в 8ми клас,когато бях,че даже и 7ми как съучениците ми след края на часовете се събираха зад училището и пушеха и пиеха.
Е,не ме влечеше тогава.Изобщо не се поддадох Rolling Eyes
Майка ми не пие,баща ми  пък доста Crazy.
Не обичам алкохол,много рядко пия,само за наздравица.
Надявам се Confused моето дете да не се поддаде  на тези пороци Praynig.

# 22
Ама те повечето едва ли има нужда да си купуват - домашно производство и неограничен достъп в дома има достатъчно.

Това е много вярно. Повечето хора си произвеждат завидно количество алкохол. Топката е в родителите.

# 23
Вие пък бира? С очите си видях как мама набута пръстчето на 1-годишното си отроче в чашата с уиски. Да си опитало, горкото!
Не пия твърд алкохол, не ми допада. Нямам точен спомен, но вероятно 15-16г. да съм била, когато около мен масово се пиеше и аз съм пробвала, но не ми е харесвало. Никога не съм се напивала, без да броя замайването от 2 чаши вино Laughing

# 24

Напълно споделям това мнение.

Аз също  Peace Баща ми също на село е бил хранен с попара с вино, но и до днес алкохол не пие. Аз съм живяла много лудо, щуро и откачено, допреди да се омъжа и алкохолът е присъствал неизменно. Сега нещата са други и животът ми също.  Simple Smile Иначе се напих с малко коняк за първи път на 19г, от любовна мъка  Grinning  Crazy
На много мои познати по същия начин. Разбира се, нека това не звучи като оправдание за наливането и напиването до безпаметност на невръстни деца и ученици, това си е страшно.  Confused
И не е само алкохолът - пушенето, сексът - всичко ескалира и пълзи във все по-ранна възраст. В детската градина на сина ми виждам редовно 3-годишни момиченца да натискат по ъглите момченцата, да ги целуват с език и да ги дърпат по пишките  Tired Не си спомням да съм била чак толкова разюздана по това време  Laughing

# 25
И аз се напих за първи път от любовна мъка на 19  Joy Joy
После в студентските ми години имаше един период на купони  ooooh! и любовни терзания  hahaha

# 26
...В детската градина на сина ми виждам редовно 3-годишни момиченца да натискат по ъглите момченцата, да ги целуват с език и да ги дърпат по пишките  Tired

Блонди, чак толкова ли Shocked

# 27
Дааа, много вкусна беше тази попара, че дебнех и баба, като излезе и се пъхвах в килера за втора каничка, а бях на 5-6 г. Първото ми напиване е било на 3г, незабелязано съм се присламчила към вишновката. В пуберитета пиех само в домашни компании, много, но не съм се напивала. Мъжът ми и той е хапвал попарката "за кръв" и пияните черешки.
Сега ни се обръща стомаха, като си помислим за тях,  една бира (330 мл) си я делим, седмица се борим с бутилка вино, а подареното уиски ползвахме за разтривка. Имаме и 2 литра ракия, която отлежава вече 5- та година зад пералнята (ако се сетя я ползвам за миене на прозорците и хладилника)
Бих искала детето ми да направи първите опити с алкохола рано и в къщи, вместо късно, но с приятели, неконтролируемо и ежедневно.

# 28
Блонди, чак толкова ли Shocked

Да, за съжаление. Не е масово, но не е чак толкова рядка гледка  Tired
(говорим обаче не за белгийчета, де  Laughing черничките дами са толкова напористи обикновено  Simple Smile)

# 29
Драмата в алкохола не е самата му употреба, а в липсата на информация за последствията. Навремето на нас са били спестявани адекватните обяснения, спестяват се и сега. Лошо няма децата да лочат и от 10-годишни, ако ги влече, стига родителите периодично и еднозначно да им вменяват хипотетичния резултат от прекалените количества: можеш да се превърнеш в насилник, в убиец, в затворник, във вмирисан просяк или просто в неприятна дъхава компания. Може да навредиш на себе си, на най-обичните си или на напълно непознат. Може да умреш от болест, може да умреш в скандал или пък размазан под куп ламарини. Всичко това визуализирано, разбира се. Ефектът е добър.

Общи условия

Активация на акаунт