Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 18 714
  • 387
  •   1
Отговори
# 165
Веярно ли е, че ако ядеш по 3 плода минимум на ден, нямаш нужда да пиеш витамини  newsm78

Ами аз и по килограм като ям плодчета, пак ми се е случвало да не  усвоявам полезното съдържимо. Много зависи от организма. Във важен период като бременността е по-добре да се приемат препоръчаните количества витамини.

# 166
queenslava, има майки, които пият фолиева киселина през цялата бременност.
Аз лично съм пила само до 12та г.с.
И аз така съм чула от повечето майки, защото фолиевата киселина била важна в първите седмици зарази формирането на гръбначния стълб, мисля да постъпя като теб, дано да се получи бебчето newsm03.

# 167
Да, фолиевата се пие до 3 месец от бременността, а за повече само с лекарско предписание. А за витамините разбрах, че се почват от 3 - 4 месец нататък

# 168
  • Bulgaria
Здравейте момичета, планирам второ бебче и мисля да започвам с фолиевата, макар че с първото не съм пила абсолютно нищо допълнително, защото гинеколожката ми тогава изобщо не се интересуваше от моето състояние, само мереше кръвно, пипваше ми краката дали са надути, мереше корем и това е, сега при новата ми гинеколожка чувам, че имало тенденция фолиевата да се пие през цялата бременност и се чудя дали няма да има някакво насищане, въпреки че според нея няма такава опасност.  Rolling Eyes

Много ми е познато. Започнах фолиевата едва 6ти месец. Не съжалявам, нищо че беше късно за формирането на гръбчето и костите на бебка. Киселината ми заздрави доста ноктите и косата и се чувствах добре. Тогава организмът е доста изсмукван и тя доставя витаминчета и на нас, мамите.

# 169
Приемането на ФК първите  3 месеца е най-важно.

# 170
аз пиех фолиева киселина до към 16-17г.с., ако не се лъжа, а след това гинекологът, който ми следи бременността ми предписа витамини, които също съдържат фолиева киселина  Peace

# 171
Мамчета,

Виждам, че сте доста информирани. Искам да ви попитам дали ниското ми кръвно в бремеността би се повлияло от голяма доза  плодове, зеленчуци и витамини за бременни? Аз съм в 22г.с. и пролетната умора си казва думата. Показателите на кръвното ми налягане са все по-ниски и съм доста сънлива. Нали не трябва да приемам медикаменти и се чудя как да се тонизирам. Tired,

# 172
Мамчета,

Виждам, че сте доста информирани. Искам да ви попитам дали ниското ми кръвно в бремеността би се повлияло от голяма доза  плодове, зеленчуци и витамини за бременни? Аз съм в 22г.с. и пролетната умора си казва думата. Показателите на кръвното ми налягане са все по-ниски и съм доста сънлива. Нали не трябва да приемам медикаменти и се чудя как да се тонизирам. Tired,

Да ти кажа честно при мен ниското кръвно налягане не се повлия от нищо при първата ми бременност и досега съм си с ниски стойности, опитвах какво ли не, но си карах така общо взето, ядях шоколад и пиех пепси, биричка (бирената мая повдигала кръвното) и разни зеленища - спанак, лапад и т.н., защото и хемоглобина ми беше с ниска стойност. Повече почивка, плодове и ... бъди спокойна.

# 173
Мамчета,

Да ти кажа честно при мен ниското кръвно налягане не се повлия от нищо при първата ми бременност и досега съм си с ниски стойности, опитвах какво ли не, но си карах така общо взето, ядях шоколад и пиех пепси, биричка (бирената мая повдигала кръвното) и разни зеленища - спанак, лапад и т.н., защото и хемоглобина ми беше с ниска стойност. Повече почивка, плодове и ... бъди спокойна.
И  при мен беше така,винаги съм била с ниско кръвно и към края на бременността стана нормално!Но сега пак си е така и просто си почивай,забавлявай и яж качествени храни !леко бременеене!

# 174
  • София
Преди 1вата ми бременност имах ниско кръвно. Преди бременността пиех медикаменти, от време на време. По време на бременността пиех кафе или кола. Нормализираше се донякъде. След това пък започнах да го вдигам (към края на бременността). След раждането отново бях с ниско кръвно. Но в интерес на истината се чувствах добре даже и при много ниски стойности.
Синът си родих преждевременно, заради високо кръвно. След раждането не вдигнах повече от 120/80. В момента е малко по-високо от тези стойности.

# 175
Мами,

Всяка година през Април ме хваща тежка умора. Тази година е още по-силна, защото нося още едно човечев себе си. Във 15 г.с. съм. Спя по 12-14 часа на денонощие и не мога да се наспя. Как се справяте с пролетната умора? От какво се повлиява най-добре? Tired newsm78

# 176
  • в Кошера
Мами,

Всяка година през Април ме хваща тежка умора. Тази година е още по-силна, защото нося още едно човечев себе си. Във 15 г.с. съм. Спя по 12-14 часа на денонощие и не мога да се наспя. Как се справяте с пролетната умора? От какво се повлиява най-добре? Tired newsm78

Витаминки  Peace

# 177
Мами,

tinkajane,

Пробвай да приемаш три пъти на ден фрешчета. Увеличи течностите и витамини.

# 178
На въпросчето за пролетната умора на мамите ще предложа:

Умерено и здравословно хранене, подходяща спортна активност и  витамини  са добро съечетание, което облекчава чувството на умора! Препоръчително е стоенето на чист въздух за по-дълго време, което допринася за по-плавно преминаване от зимен към летен режим на организма на майката.  Peace

# 179
Мами,

Здравей tinkajane,

От няколко дни си правя много супи от коприва, сапанки други зелени и се чувствам много свежа. Препоръчвам на всички за добро здраве!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт