Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 18 750
  • 387
  •   1
Отговори
# 105
  • в Кошера
Много ме интересува дали мога да започна и с витамини отсега? newsm78 По принцип не приемам достатъчно от тях, а сега е особено важно. Sad

Фолиевата киселина ти е достатъчна засега. Предполагам живееш и се храниш здравословно, което за момента ти стига  smile3521, пък живот и здраве, като стане човечето на 3 месеца в корема, ще пиеш и витамини  smile3503
И най-вече бъди спокойна, защото е важно за каузата  Peace

# 106
Благодаря за отговорите! Turn-l Старая се да живея по-здравословно от преди опитите, но е трудно! Все пак ще ви послушам!  Peace  Наблягам на хубавата храна, а живот и здраве скоро да се случи случката! Simple Smile

# 107
Мили мами,

Кои физически упражнения и движения според вас са вредни за бременната жена и детето? Спането по корем съм чувала също, че вреди. Според вас опасно ли е, ако на мен ми е удобно? Thinking Thinking

# 108
Да,наистина така препоръчват лекарите да не се спи по гръб,а на страни и с поддържаща възглавница между краката и наистина облекчаваше болките в кръста! Иначе всички по-силови упражнения,спринтово бягане,такива с изтласквания на тежест не са препоръчителни.Аз лично правих Пилатес(йога) за бременни и рефлексология за бременността и се чувсвах прекрасно! Плуването е много приятно ,танците (не състезателните) и упражненията с леки тежести !

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 17:18 от tanyatais

# 109
  • София
Според мен можеш да спиш по корем... докато не започне да ти пречи Simple Smile
В начална бременност аз също спях по корем. Любима поза. Само чаках да родя, за да легна по корем Simple Smile

За упражненията... на 1во място може би коремните преси; след това силови упражнения, при които се напрягат коремните мускули;.
Има доста теми за спорт и упражнения във форума. Можете да използвате търсачката -

# 110
  • Bulgaria
Мили мами,

Кои физически упражнения и движения според вас са вредни за бременната жена и детето? Спането по корем съм чувала също, че вреди. Според вас опасно ли е, ако на мен ми е удобно? Thinking Thinking

Определено не е хубаво да се спи по корем, особено в края на бременността. Да, но въпреки всичко докато родих аз само така си спях.  #Crazy И наистина си спях и то по много. Моето дете не риташе, беше в перфектна и удобна поза и аз така си заспивах. Със сигурност е по-добре да предпочиташ другите легнали положения, обаче!

# 111
Здравейте и от мен! Днес бях на лекар и видях за пръв път бебчето.... или иначе казано онази черна точица  Grinning Докторът каза, че съм в 6-7 г.с. И аз като почти всички пия фолиева киселина. Даже отскоро си взех Мета фолиева киселина, защото четох, че тя е по-полезна и по-лесно се усвоява. Иначе друго не пия. Старая се да се храня що годе здравословно.
А за спането, и аз обичам да спя по корем и се чудя кога това ще започне да вреди на бебчо?  Rolling Eyes

# 112
  • в Кошера
MMka, честита първа снимка на бебчо!  Wink
За спането не се тревожи - спи както ти е удобно (аз така правя), а ако на бебо му е дискомфортно, ще усетиш сама. Пък и ти си съвсем в началото  Wink

# 113
Аз съм бременна в 1вият месец но пия http://www.pregvitfolic5.com от една година защото от 1 година опитваме за дете.
Някой пие ли ги? След 3 спонтанни аборта, докторът ми ги препоръча. Искам да отбележа, че не живея в България. В тези хапчета фолиевата киселина е 5 милиграма, за разлика то нормалните хапчета в които е само 1 милиграм. Доста ми се гади от тях но ако хапна повече преди да ги пия ми е малко по добре.

# 114
Здравейте момичета!Аз съм лекар-специализант,искам да попитам,ако има някоя мама-колежка,как е процедирала по време на бременността?Т.е. опасно ли е да продължа специализацията си,тъй като дори и хирургична специалност имам контакт с болни хора постоянно и дали престоя в операционна,при подаване на общи анестезии носи риск?Много се колебая дали да прекъсна специализацията,а още съм в 1-вия месец и се чуствам добре.Благодаря! newsm78

# 115
  • Bulgaria
Аз съм бременна в 1вият месец но пия http://www.pregvitfolic5.com от една година защото от 1 година опитваме за дете.
Някой пие ли ги? След 3 спонтанни аборта, докторът ми ги препоръча. Искам да отбележа, че не живея в България. В тези хапчета фолиевата киселина е 5 милиграма, за разлика то нормалните хапчета в които е само 1 милиграм. Доста ми се гади от тях но ако хапна повече преди да ги пия ми е малко по добре.

Здравей Моnkas,

За първи път я чувам тази фолиева киселина и нямам представа как е. По принцип знам, че ако има някакви подобни на твоите проблеми се приема по-голяма доза, която е изписана от специалист. Дано някоя мама да се включи, която има опит с този вид фолиева.
За гаденето мога да ти предложа освен пиенето й след хапване да пробваш да смениш и времето, в което я приемаш. При някои мами тук помага. Например, ако си пила сутрин, сега да пробваш вечерта или обратното.
Желая ти всичко да е ок, много спокойствие и позитивно мислене.  Hug Hug Hug

# 116
Здравейте момичета!Аз съм лекар-специализант,искам да попитам,ако има някоя мама-колежка,как е процедирала по време на бременността?Т.е. опасно ли е да продължа специализацията си,тъй като дори и хирургична специалност имам контакт с болни хора постоянно и дали престоя в операционна,при подаване на общи анестезии носи риск?Много се колебая дали да прекъсна специализацията,а още съм в 1-вия месец и се чуствам добре.Благодаря! newsm78

Привет Адая,

Честита бременност. Не съм лекар Simple Smile, но ако бях на твоето място определено бих попитала преподавателите си или някой, който е над мен. Моята Джи Пи, например, си работи до 9-ти месец на бременността, но товят случай е по-различен. Дано някой в твоето положение ти сподели повече!  Peace

# 117

Здравей Моnkas,

За първи път я чувам тази фолиева киселина и нямам представа как е. По принцип знам, че ако има някакви подобни на твоите проблеми се приема по-голяма доза, която е изписана от специалист. Дано някоя мама да се включи, която има опит с този вид фолиева.
За гаденето мога да ти предложа освен пиенето й след хапване да пробваш да смениш и времето, в което я приемаш. При някои мами тук помага. Например, ако си пила сутрин, сега да пробваш вечерта или обратното.
Желая ти всичко да е ок, много спокойствие и позитивно мислене.  Hug Hug Hug

здравей Tishis' mom

Мерси за отговора! Забравих да вметна че това е фолиева киселина + витамини. има 30 розови и 30 сини хапчета и розовите се пият сутрин а сините вечер.

Благодаря ти за пожеланията. Hug

# 118
Здравейте момичета-кокичета,

Отскоро усещам  болки в кръста и странна тежест в стомаха? Как да ги облекча. Бебо е в 16 г. с. Доки каза, че е нормално, но аз да питам и вас как се справяхте с тях? Според нея само активната почивка ще ме облекчи, но ми се налага да поработвам все пак.  Tired

# 119
  • в Кошера
Здравейте момичета-кокичета,

Отскоро усещам  болки в кръста и странна тежест в стомаха? Как да ги облекча. Бебо е в 16 г. с. Доки каза, че е нормално, но аз да питам и вас как се справяхте с тях? Според нея само активната почивка ще ме облекчи, но ми се налага да поработвам все пак.  Tired

За болките - аз като се раздвижвам ми поолеква, заседя ли се на едно място става страшно  smile3514

За тежестта - пий повечко вода и хапвай леки храни и пак ДВИЖЕНИЕ  smile3503, ако разбира се състоянието ти позволява  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт