Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 18 762
  • 387
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Скоро и аз ще ставам майка Simple Smile Досега съм имала доста проблеми с бъбреците. Мислите ли, че Пренатал-а ще окаже някакво влияние? Прочетох, че щади стомаха...
Влияние в/у бъбреците ли? Нямам представа, консултирайте се с гинеколога си.

Благодаря Ви AnMary...Ще се консултирам с моя лекар, разбира се...Ако все пак някоя от майките във форума е имала такъв проблем и притеснения, ще се радвам на нейното мнение и съвет:)

Попаднах на една статия за фолиевата киселина и предполагам, че този цитат ще Ви помогне да си я набавяте  от различни източници -  "Фолиевата киселина се съдържа в  храни като авокадо, аспержи, бирена мая, броколи,  грах, домати, ечемик, зеле, зрял фасул, карфиол, кълнове, леща, неполиран ориз, паста, пресен портокалов сок, пшеница и пшеничен зародиш (пълнозърнест хляб и варива), ряпа,  соя, спанак, сушените плодове, цикория, цитрусови плодове, в редица тъмно-зелени зеленчуци, и т. н. Дневна нужда 100 mcg, при бременни 400 mcg."
"
Здравейте,

Вегетарианка съм от няколко години. Приемам фолиева киселина и попитах доки дали това ще окаже някакво значение на приема й. Той ми каза, че не, но аз прочетох, че вегетарианките, пушачките и др. трябва да приемат по-голяма доза от нея. Сега съм малко ядосана и се чудя да увелича ли дозата сама или и аз се чудя какво да направя...  Thinking

Попитай го пак. Simple Smile Наблегни на това, че не ядеш месо и на това какво си прочела. Според мен го послушай, недей на своя глава да увеличаваш дозата.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 12:50 от AnMary

# 256
Мами,

Бременна съм в 15 седмица. И преди това, и сега пия Folic Acid без прекъсвания. Вредно ли е това,не трябва ли да се правят паузи, и ако да, какви? Или, обратното, струва си да пие преди и по време на бременността?

# 257
  • София
Посъветвайте се с гинеколога си.
Моята гинеколожка ми каза да пия фолиевата киселина до 12та седмица. Но пък други майки са я пили до края на бременността си.

# 258
Мами,

Бременна съм в 15 седмица. И преди това, и сега пия Folic Acid без прекъсвания. Вредно ли е това,не трябва ли да се правят паузи, и ако да, какви? Или, обратното, струва си да пие преди и по време на бременността?

Здравей cheburajka, изчетох вече доста неща за фолиевата киселина и досега не съм срещнала мнение за отрицателни ефекти и за наслагането й в организма при продължително приемане без прекъсвания...Даже доста от бъдещите майки казват, че биха я пили и след това, защото се чувстват добре. Фолиевата киселина е свързана с производството на здрави и жизнени кръвни клетки и недостигът й може да е една от главните причини за анемия. При нея няма токсични нива.

# 259
пий я спокойно  Peace , в комбинираните витамини също се съдържа фолиева киселина, затова до определен период се пие само тя, а след това като се започнат комб.витамини се спира и нужното количество се набавя от тях  Peace
при всички случаи - приема й няма да ти навреди  Wink

# 260
Здрвейте мами!

От скоро съм бъдеща мама. Може ли да ми кажете задължително ли е да се вземат витамини по време на бременност и от кога е препоръчително? newsm78
i az tova iskam da pitam koga to4no se zapo4va s vitaminite

# 261
  • София
Violet Jordan Mitchel, пишете на кирилица.

По принцип гинеколозите препоръчват приемане на фолиева киселина до 12та г.с.; след това витамини.

# 262
 Честито elenavlad Simple Smile И аз  също имам проблеми с бъбреците, имала съм няколко доста болезнени бъбречни кризи. В момента взимам Пренатал(бременна съм с второто си дете) - продуктът е доста изчистен и след като е разработен специално за бременни и кърмещи жени, не би трябвало да оказва отрицателно влияние(все пак са витамини), но може би наистина е най-добре трябва да попиташ твоя лекар.
Дъщеря ми, която е на 3г. и 2 месеца постоянно боледува откакто ходи на детска градина, мисля да започна да и давам  дъвчащите мултивитамини за деца на Jamieson.  Мислите ли, че те ще я позакрепят?

# 263
Честито elenavlad Simple Smile И аз  също имам проблеми с бъбреците, имала съм няколко доста болезнени бъбречни кризи. В момента взимам Пренатал(бременна съм с второто си дете) - продуктът е доста изчистен и след като е разработен специално за бременни и кърмещи жени, не би трябвало да оказва отрицателно влияние(все пак са витамини), но може би наистина е най-добре трябва да попиташ твоя лекар.
Дъщеря ми, която е на 3г. и 2 месеца постоянно боледува откакто ходи на детска градина, мисля да започна да и давам  дъвчащите мултивитамини за деца на Jamieson.  Мислите ли, че те ще я позакрепят?

Благодаря aneli79:) Радвам се да чуя положително мнение, дано и моя лекар го потвърди:)

# 264
Здрвейте мами!

От скоро съм бъдеща мама. Може ли да ми кажете задължително ли е да се вземат витамини по време на бременност и от кога е препоръчително? newsm78

По принцип гинеколозите препоръчват приемане на фолиева киселина до 12та г.с.; след това витамини.

ами това с приема на витамините май доста зависи от генеколога - на мен ми изписаха фолиевата киселина когато разбрах, че съм бременна и след около 2 месеца витамини. Имам приятелка, която също чака дете(бременна е в четвърти месец) и все още е само на фолиева киселина

# 265
Привет! Попаднах и на тази тема, като измествам малко темата - става въпрос за сина ми, който боледува доста често.  Личният лекар каза, че няма да е лошо да му взема детски хранителни добавки. Все още обаче не мога да реша кои да бъдат. Препоръчаха ми тези на Jamieson(дъвчащи мултивитамини за деца) -  не съдържат консерванти, изкуствени аромати и оцветители, което е добре. Пък и пише, че са вкусни на децата:) Какво ще кажете?

# 266
  • София
MiniMom, тази тема е насочена изцяло към бременни жени.
Отделих въпроса Ви в нова тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=494689.0 (в подфорум Нашите деца).

# 267
MiniMom, тази тема е насочена изцяло към бременни жени.
Отделих въпроса Ви в нова тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=494689.0 (в подфорум Нашите деца).
Благодаря Ви!

# 268
  • Bulgaria
Мами,

cheburajka , не е необходимо прекъсване. Желателно е да се приема фолиева киселина поне до края на трети месец. Някои майки я приемат и след като родят. Струва си да се пие и преди бременността. Тогава рискът от проблими поради липсата на витамина намалява.

# 269
Здрвейте мами!

ами това с приема на витамините май доста зависи от генеколога - на мен ми изписаха фолиевата киселина когато разбрах, че съм бременна и след около 2 месеца витамини. Имам приятелка, която също чака дете(бременна е в четвърти месец) и все още е само на фолиева киселина

Да, определено зависи и затова е добре всяка мама да е информирана и да се интересува!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт